Hvordan fikser du feil 0x80070020 i Windows

Innholdsfortegnelse:

Hvordan fikser du feil 0x80070020 i Windows
Hvordan fikser du feil 0x80070020 i Windows
Anonim

Windows Update Error 0x80070020 oppstår oftest når du oppdaterer en Windows-PC. Du har gjort det du skal og sørget for at datamaskinen har de siste oppdateringene. Av en eller annen grunn vil imidlertid ikke Windows installere oppdateringene. Det kan være frustrerende, men å fikse det trenger ikke å være det.

Hva er Windows Update-feil 0x80070020?

Feilen 0x80070020 vises når du laster ned, og noen ganger når du installerer, den siste Windows-oppdateringen. Denne feilen kan være i Windows 10 eller tidligere versjoner som Windows 8 eller Windows 7. Selv om den ofte oppleves i den nyeste versjonen av Microsoft-operativsystemet.

Image
Image

Det er faktisk Windows sin måte å fortelle deg at oppdateringen enten ikke ble installert eller ikke installert riktig, og den trenger litt hjelp for å komme over den hikken.

What Causes Error 0x80070020?

Noen få ting kan gå g alt og forårsake denne spesielle Windows-oppdateringsfeilen. Det vanligste er annen programvare som forstyrrer installasjonsprosessen. Det kan være antivirusprogramvare eller skadelig programvare som hindrer deg i å kjøre den nyeste Windows-versjonen.

Til syvende og sist spiller ikke årsaken til problemet så stor rolle, ettersom diagnostisering av problemet innebærer å prøve forskjellige rettelser. Det er bedre å fokusere på løsningen med denne feilen, i stedet for problemet.

bunnlinjen

Selv om noen feil kan ignoreres, er det viktig for PC-ens sikkerhet at du opprettholder et oppdatert Windows-miljø. Selv om du ikke trenger å fikse dette problemet umiddelbart, ikke la det stå i mer enn et par uker. Ellers risikerer du å bli gjort sårbar for nye utnyttelser og hacks.

Hvordan fikser du Windows Update-feil 0x80070020 i Windows 10

Det kan ta litt tid å finne ut av problemet, men det er noen enkle trinn du kan ta som bør løse det raskt nok.

Etter at du har fullført hver potensielle reparasjon, kjør Windows-oppdateringen på nytt og se om feilen vises. Hvis det ikke gjør det, har du løst problemet. Hvis den gjør det, gå videre til neste mulige løsning.

Disse metodene fungerer også i Windows 8 og 7. Fremgangsmåten for å fikse feilen kan imidlertid være litt annerledes.

  1. Kjør en antivirusskanning. Hvis et stykke programvare blokkerer installasjonen av den siste Windows-oppdateringen, bør en skikkelig antivirusskanning finne den og fikse den. Den kan gjøre det for å hindre deg i å laste ned sikkerhetsreparasjoner som kan kompromittere driften. Det kan også være et generisk forstyrrende virus som hindrer deg i å forbedre systemsikkerheten. Uansett, hvis et virus hindrer deg i å oppdatere datamaskinen, bør en virusskanning fikse det.

    Hvis dette ikke løser problemet, kjør en full systemskanning fra sikker modus for å søke etter problematisk programvare i hver eneste krok.

    Hvis du ikke har en antivirusløsning, er Windows Defender et godt allsidig sikkerhetsverktøy. Den fungerer best når den er sikkerhetskopiert av en sterk antivirus- eller anti-malware-løsning.

  2. Deaktiver antivirusprogramvare. Dette trinnet anbefales kun som et midlertidig tiltak, da det kan gjøre systemet ditt sårbart. Antivirusprogrammer kan være overivrige når det gjelder å beskytte et system. Hvis den av en eller annen grunn feilaktig identifiserte Windows Update-prosessen, eller den bestemte oppdateringen du lastet ned, som skadelig, kan deaktivering av antivirusprogrammet fikse det.

    • Hvis du har Avast Antivirus, deaktiver det midlertidig (eller permanent, hvis du vil gå videre til noe annet).
    • Hvis du har AVG, er det enkelt å deaktivere det.
    • Hvis du bruker Malwarebytes, se førstepartsveiledningen for å deaktivere sanntidsbeskyttelsen.
    • Hvis du har Norton Antivirus, kan det deaktiveres midlertidig eller permanent.
    • Hvis du bruker McAfee, er det ikke vanskeligere å deaktivere antivirusprogrammet enn noe annet antivirusprogram.

    Hvis du bruker en annen antivirustjeneste, sjekk den offisielle siden for å se om det finnes en veiledning for hvordan du gjør det. Alternativt kan du sjekke oppgavelinjen. Det er en god sjanse for at du kan velge ikonet og deaktivere tjenesten midlertidig der.

    Om Windows-oppdateringen fungerer etter denne reparasjonen eller ikke, aktiver antivirusprogramvaren på nytt før du fortsetter.

  3. Kjør feilsøkingsprogrammet for Windows Update. Moderne versjoner av Windows har flere feilsøkingsverktøy som er mer effektive enn deres motparter i eldre Microsoft-operativsystemer. Kjør feilsøkingsprogrammet for Windows Update hvis du støter på denne feilen. Det løser kanskje ikke alle problemer, men når det ikke gjør det, kan det lede deg i riktig retning for hvordan du kan fikse det selv.
  4. Tilbakestill Windows Update Services. Noen ganger fungerer et element, eller flere elementer, fra Windows Update Services av en eller annen grunn, og det ene eller det andre hindrer oppdateringen i å fullføres. Den beste måten å forsikre seg om at det ikke er tilfellet, er å starte disse tjenestene på nytt.

    Selv om de opprinnelig ble skrevet for Windows 8.1 og Windows 7, fungerer instruksjonene for tilbakestilling av Windows Update Services for Windows 10 og vil hjelpe deg med å få disse tjenestene til å kjøre riktig.

  5. Restart Background Intelligent Transfer Service (BITS). Windows BITS spiller en stor rolle i å levere oppdateringer til et system. Hvis den slutter å fungere, kan feilen 0x80070020 vises.

    Microsoft tilbyr et skript du kan kjøre som gjør det for deg, selv om guiden også har detaljerte trinn for hvordan du gjør dette manuelt.

Anbefalt: