Hvordan fikser du kode 28-feil i Windows

Innholdsfortegnelse:

Hvordan fikser du kode 28-feil i Windows
Hvordan fikser du kode 28-feil i Windows
Anonim

What to Know

  • Kode 28-feil er vanligvis forårsaket av manglende drivere for maskinvaren som feilen vises på i Enhetsbehandling.
  • Oppdatering av driverne for enheten vil nesten alltid løse problemet.
  • Hvis det ikke fungerer, er sjansen stor for at maskinvaren har et fysisk problem og må skiftes ut.

Kode 28-feilen er en av flere mulige Device Manager-feilkoder du kan se for en maskinvare. Som nevnt ovenfor, er det nesten alltid forårsaket av en manglende driver for den aktuelle maskinvaren.

Det er flere mulige årsaker til at en driver kanskje ikke er installert for en enhet, men din feilsøking av problemet, beskrevet i detalj nedenfor, vil være den samme uansett årsaken.

Kode 28-feil vil nesten alltid være formulert nøyaktig slik:

Driverne for denne enheten er ikke installert. (Kode 28)

Detaljer om Device Manager-feilkoder som kode 28 er tilgjengelige i Enhetsstatus-området i enhetens egenskaper og vil nesten alltid se slik ut:

Image
Image

Kode 28-feilen kan gjelde for hvilken som helst maskinvareenhet i Enhetsbehandling, men de fleste ser ut til å påvirke USB-enheter og lydkort.

Device Manager-feilkoder er eksklusive for Enhetsbehandling. Hvis du ser kode 28-feilen andre steder i Windows, er sjansen stor for at det er en systemfeilkode som du ikke bør feilsøke som et enhetsbehandlingsproblem.

Hvordan fikser du en kode 28-feil

Alle Microsofts operativsystemer kan oppleve en Code 28 Device Manager-feil, inkludert Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP og mer. Disse instruksjonene gjelder for alle disse Windows-versjonene.

  1. Start datamaskinen på nytt hvis du ikke allerede har gjort det.

    Image
    Image

    Det er alltid liten sjanse for at kode 28-feilen du ser i Enhetsbehandling ble forårsaket av en lykketreff med Enhetsbehandling eller i BIOS. Hvis det er tilfelle, kan en omstart løse problemet.

  2. Har du installert en enhet eller gjort en endring i Enhetsbehandling rett før du oppdaget feilen? I så fall er det meget mulig at endringen du gjorde forårsaket problemet.

    Angre endringen, start PC-en på nytt og sjekk igjen for kode 28-feilen.

    Avhengig av endringene du har gjort, kan noen løsninger inkludere fjerning eller rekonfigurering av den nylig installerte enheten, tilbakestilling av driveren til versjonen før oppdateringen, eller bruk av systemgjenoppretting til å angre nylige endringer i Enhetsbehandling.

    Image
    Image
  3. Oppdater driverne for enheten. Installering av de nyeste driverne fra produsenten for en enhet med kode 28-feilen er den mest sannsynlige løsningen på problemet.

    Sørg for at du installerer driverne for riktig operativsystem. For eksempel, hvis du bruker Windows 10 64-bit, installer driverne designet for den spesifikke versjonen av Windows. Mange av disse feilene er forårsaket av forsøk på å installere feil drivere for en enhet. En måte å være sikker på at du får riktig driver er å bruke et gratis driveroppdateringsverktøy.

    Hvis driverne ikke vil oppdateres, prøv å deaktivere antivirusprogramvaren under oppdateringsprosessen. Noen ganger feiltolker disse programmene driveroppdateringen din som skadelig og blokkerer den.

  4. Installer den nyeste Windows-oppdateringspakken. Microsoft utgir jevnlig oppdateringspakker og andre oppdateringer for operativsystemene deres, hvorav en kan inneholde en rettelse for årsaken til kode 28-feilen.

    Vi vet med sikkerhet at visse oppdateringspakker for Windows Vista og Windows 2000 har inneholdt spesifikke rettelser for enkelte tilfeller av denne spesifikke feilen i Enhetsbehandling.

  5. Bytt ut maskinvaren. Som en siste utvei må du kanskje bytte ut maskinvaren som har feilen.

    Det er også mulig at enheten ikke er kompatibel med denne versjonen av Windows. Du kan sjekke Windows HCL for å være sikker.

    Hvis du fortsatt tror det er en programvare-/operativsystemkomponent i denne kode 28-feilen, kan du prøve å reparere Windows automatisk. Hvis det ikke fungerer, prøv en ren installasjon av Windows. Vi anbefaler ikke å gjøre noen av de mer drastiske alternativene før du prøver å bytte ut maskinvaren, men det kan hende du må hvis du ikke har noen andre alternativer.

FAQ

    Hvordan fikser jeg feilkode 14?

    Feilkode 14 betyr at datamaskinen må startes på nytt for at enheten skal fungere skikkelig. Start PC-en på nytt hver gang du gjør endringer i enhetsdrivere.

    Hvordan fikser jeg feilkode 31?

    Hvis du ser en kode 31-feil, start PC-en på nytt, angre nylige endringer i Enhetsbehandling og rulle tilbake den feilfungerende driveren til en tidligere versjon. Hvis du fortsatt har problemer, sletter du UpperFilters- og LowerFilters-registerverdiene.

    Hvordan fikser jeg kode 39-feil?

    Oppdater eller reinstaller driverne for enheten som ikke fungerer, og start deretter datamaskinen på nytt. Hvis en USB-enhet genererer kode 39-feilen, avinstaller hver enhet under maskinvarekategorien Universal Serial Bus-kontrollere i Enhetsbehandling, og installer deretter driverne på nytt.

Anbefalt: