Hvordan fikser du kode 31-feil i Windows

Innholdsfortegnelse:

Hvordan fikser du kode 31-feil i Windows
Hvordan fikser du kode 31-feil i Windows
Anonim

Kode 31-feilen er en av flere feilkoder for enhetsbehandling. Det er forårsaket av en rekke årsaker som hindrer Windows i å laste inn driveren for den aktuelle maskinvareenheten. Uavhengig av grunnårsaken, er det ganske enkelt å feilsøke en feilkode 31.

Hvis du ser kode 31-feilen på Microsoft ISATAP-adapteren i Windows Vista, kan du ignorere feilen. Ifølge Microsoft er det ingen faktisk feil.

Kode 31-feilen vil nesten alltid vises på følgende måte:

Denne enheten fungerer ikke som den skal fordi Windows ikke kan laste inn driverne som kreves for denne enheten. (Kode 31)

Skjermen din kan se slik ut:

Image
Image

Detaljer om Device Manager-feilkoder som kode 31 er tilgjengelige i Enhetsstatus-området i enhetens egenskaper.

Device Manager-feilkoder er eksklusive for Enhetsbehandling. Hvis du ser kode 31-feilen andre steder i Windows, er sjansen stor for at det er en systemfeilkode som du ikke bør feilsøke som et enhetsbehandlingsproblem.

Kode 31-feilen kan gjelde hvilken som helst maskinvareenhet i Enhetsbehandling, men de fleste kode 31-feil vises på optiske stasjoner som CD- og DVD-stasjoner.

Alle Microsofts operativsystemer kan oppleve en Code 31 Device Manager-feil, inkludert Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP og mer.

Hvordan fikser du en kode 31-feil

  1. Start datamaskinen på nytt hvis du ikke allerede har gjort det. Kode 31-feilen kan komme fra en midlertidig minnefeil.
  2. Har du installert en enhet eller gjort en endring i Enhetsbehandling rett før kode 31-feilen dukket opp? I så fall er det mulig at endringen du gjorde forårsaket kode 31-feilen.

    Angre endringen hvis du kan, start PC-en på nytt og sjekk igjen for kode 31-feilen.

  3. Rull tilbake driveren til en versjon før oppdateringene dine.
  4. Bruk systemgjenoppretting for å angre nylige Enhetsbehandling-relaterte endringer.
  5. Slett registerverdiene UpperFilters og LowerFilters. En vanlig årsak til kode 31-feil er korrupsjon av to registerverdier i DVD/CD-ROM Drive Class-registernøkkelen.

    Sletting av lignende verdier i Windows-registeret kan også være løsningen på en kode 31-feil som vises på en annen enhet enn en DVD- eller CD-stasjon. OpperFilters/LowerFilters-opplæringen lenket ovenfor viser deg nøyaktig hva du trenger å gjøre.

    Noen mennesker har hatt flaks med å slette hele nøkkelen som inneholder UpperFilters- og LowerFilters-verdiene. Hvis sletting av de spesifikke verdiene ikke løser kode 31-feilen, kan du prøve å sikkerhetskopiere registernøkkelen du identifiserer i opplæringen ovenfor, og deretter slette registernøkkelen, starte på nytt, gjenopprette registernøkkelen fra sikkerhetskopien og starte på nytt.

  6. Oppdater driverne for enheten. Installering av de nyeste driverne fra produsenten for en enhet med kode 31-feilen er en sannsynlig løsning på dette problemet.
  7. Installer Microsoft ISATAP-nettverksadapteren på nytt hvis kode 31-feilen er relatert til at MS ISATAP-adapteren ikke fungerer som den skal.

    Åpne Enhetsbehandling og få tilgang til Action > Legg til eldre maskinvare-skjermen. Start veiviseren og velg Installer maskinvaren som jeg velger manuelt fra en liste (avansert) Klikk gjennom trinnene og velg Nettverkskort >Microsoft > Microsoft ISATAP-adapter fra listen.

  8. Bytt ut maskinvaren. Som en siste utvei må du kanskje erstatte maskinvaren som har kode 31-feilen.

    Det er også mulig at enheten ikke er kompatibel med denne versjonen av Windows. Sjekk listen over Windows-maskinvarekompatibilitet for å være sikker.

    Hvis du er overbevist om at maskinvare ikke er årsaken til denne kode 31-feilen, kan du prøve å reparere Windows-problemer automatisk. Hvis det ikke fungerer, prøv en ren installasjon av Windows. Vi anbefaler ikke å gjøre noen av disse før du prøver å bytte ut maskinvaren, men du må kanskje prøve dem hvis du ikke har noen andre alternativer.

Trenger du mer hjelp?

Hvis du ikke er interessert i å fikse dette Code 31-problemet selv, er det flere alternativer tilgjengelige for å fikse datamaskinen din, pluss hjelp med alt underveis som å finne ut reparasjonskostnader, fjerne filene dine, velge en reparasjon service og mye mer.

FAQ

    Hvordan fikser jeg Windows-kode 28-feil?

    For å fikse kode 28-feil, som vanligvis betyr at det mangler en driver, prøv å starte datamaskinen på nytt. Hvis du nylig har installert en enhet eller gjort en endring i Enhetsbehandling, angre endringen. Det kan hende du må fjerne eller rekonfigurere den nye enheten eller oppdatere driverne.

    Hvordan fikser jeg Windows-feilkode 0xc000000d?

    Denne feilkoden betyr at du må reparere PC-en din fordi Boot Configuration Data-filen (BCD) har et problem. Prøv å kjøre verktøyet Automatic Startup Repair. Eller gå til ledeteksten og skriv inn bootrec /rebuildbcd for å gjenoppbygge BCD-filen.

    Hvordan fikser jeg Windows-feilkode 0xc0000001?

    For å fikse Windows feilkode 0xc0000001, fjern og koble til alle eksterne enheter for å se om du kan isolere problemet. Sørg for at RAM, PCI-kort, CPU og harddisk er riktig installert. Du kan også prøve å gjenopprette en tidligere systemtilstand eller installere operativsystemet på nytt.

Anbefalt: