Unngå forstyrrelser fra trådløs telefon fra Wi-Fi

Innholdsfortegnelse:

Unngå forstyrrelser fra trådløs telefon fra Wi-Fi
Unngå forstyrrelser fra trådløs telefon fra Wi-Fi
Anonim

Hvis du opplever problemer med kvaliteten på samtalene på den trådløse telefonen, kan det hende du har hjemmet ditt Wi-Fi å takke for forstyrrelsen.

Wi-Fi og trådløse telefoner spiller ikke bra sammen

Trådløse husholdningsapparater som mikrobølgeovner, trådløse telefoner og babymonitorer kan forstyrre trådløse Wi-Fi-nettverks radiosignaler. Wi-Fi-signaler kan imidlertid generere interferens i den andre retningen, til visse typer trådløse telefoner. Plassering av en Wi-Fi-ruter for nær en trådløs telefonbasestasjon kan føre til dårligere stemmekvalitet på den trådløse telefonen.

Dette problemet oppstår ikke med alle trådløse telefonbasestasjoner. Det er mest sannsynlig at det skjer når den trådløse telefonen og Wi-Fi-ruteren begge opererer på samme radiofrekvens. For eksempel er det mest sannsynlig at en ruter og basestasjon som begge opererer på 2,4 GHz-båndet forstyrrer hverandre.

Løsningen

Image
Image

Hvis du har et forstyrrelsesproblem med den trådløse telefonen, er løsningen så enkel som å øke avstanden mellom hjemmeruteren og telefonens basestasjon.

Selv om mange rutere tillater kanalbytte, er det ikke mange produsenter av trådløse telefoner som spesifiserer frekvensen telefonene deres fungerer med. Så selv om det kan hjelpe å endre kanal på 2,4 GHz-ruteren, vil du være blind på den ideelle kanalen å velge.

Du vil også finne verdi, hvis du kan, ved å sikre at det trådløse telefonsystemet og Wi-Fi-ruteren fungerer på forskjellige frekvenser. Moderne Wi-Fi-rutere bruker for eksempel 5,0 GHz-båndet, som ikke vil forstyrre de trådløse 2,4 GHz-telefonene dine.

Anbefalt: