Identifiser og fiks problemer med bilstereohøyttaleren

Innholdsfortegnelse:

Identifiser og fiks problemer med bilstereohøyttaleren
Identifiser og fiks problemer med bilstereohøyttaleren
Anonim

Hvis du hører en sutrende lyd mens du lytter til bilstereoen, ikke anta at lydsystemet ditt må skiftes ut i nær fremtid. Bilhøyttalersvin kan ofte fikses uten å erstatte noen dyre komponenter, for eksempel hovedenheten. Likevel kan det være tidkrevende og utfordrende å spore opp kilden til problemet.

Høyttalerpip fra generatorer

En vanlig årsak til høyttalersuting kommer fra kjøretøyets dynamo. Hvis støyen endres i tonehøyde eller intensitet når motorens turtall endres, er det sannsynligvis en type motorstøy, og interferens fra dynamoens utgang er en sannsynlig kilde.

Problemet er at støy fra dynamoen kommer inn i hovedenheten via strømkablene. Du kan håndtere problemet på en av to måter:

  • Installer et støyfilter mellom dynamoen og batteriet.
  • Installer et innebygd støyfilter i hovedenhetens strømkabel.

I begge tilfeller vil dynamoen fortsatt generere støy, men den vil ikke kunne komme inn i hovedenheten og få høyttalerne til å sutre.

Image
Image

Problemer med motorstøy uten generator

Hvis du har en ekstern forsterker, kan du fange opp andre motorlyder som ikke har med dynamoen å gjøre. De vil ikke nødvendigvis være sutrelyder, men de kan være det.

I dette tilfellet har problemet nesten alltid å gjøre med dårlig forsterkerjording, som kan fikses ved å sørge for at forsterkeren er skikkelig jordet. I noen tilfeller må du kanskje også isolere forsterkeren eller installere et støyfilter.

Andre støyproblemer

De fleste komponentene og ledningene i en bilstereoinstallasjon har potensial til å introdusere uønsket støy, så det kan være vanskelig å spore opp synderen. Hvis høyttalerne bare sutrer når du hører på radio, men ikke når du hører på en mobiltelefon, MP3-spiller eller CD, er problemet et sted i antennen eller antennekabelen.

Patchkabler, jordledninger og andre komponenter kan også fange opp uønsket støy. Når det gjelder høyttalerkabler og patchkabler, løser du problemet ved å flytte dem slik at de er langt nok unna strømkabler og andre potensielle støykilder. Jordproblemer løses ofte ved å rengjøre bakken for å sikre en solid forbindelse.

Anbefalt: