Jobber med merkevarebygging som grafisk designer

Innholdsfortegnelse:

Jobber med merkevarebygging som grafisk designer
Jobber med merkevarebygging som grafisk designer
Anonim

Hver suksessfull virksomhet bygger en merkevare – bedriftsidentiteten som lar den skille seg ut fra konkurrentene og forholde seg til kundebasen. Mange grafiske designere spesialiserer seg på merkevarebygging. Her er en titt på hva slags designarbeid dette innebærer og hva du trenger å vite om det.

Merkevarebygging og dets mål

Grafiske designere som jobber med merkevarebygging har i oppgave å fremme en bedrifts image gjennom kampanjer og visuelle effekter, fra logodesign og reklame til copywriting og slagordutvikling. Det overordnede målet er å gjøre et selskap unikt gjenkjennelig, minneverdig og positivt sett. Over tid kan en vellykket merkevarebygging gjøre et selskap til et kjent navn og identifiseres med en enkel form eller farge.

For å skape en merkevare for et selskap, må en designer fullt ut forstå organisasjonens mål og motivasjonen til kundene. Markedsundersøkelser og grunnleggende kunnskap hjelper designere med å målrette sine prosjekter hensiktsmessig og effektivt.

Types of Work

Som grafisk designer som jobber med merkevarebygging, kan arbeidet ditt være annerledes enn andre designere. Dette er en spesialitet som krever et bredere fokus enn for eksempel nettsted- eller brosjyredesign gjør. I stedet for å produsere en enkelt engangsartikkel, jobber du vanligvis med en hel kampanje, og sikrer konsistens i budskapet og presentasjonen.

Image
Image

Noen av elementene i en merkevarekampanje du kanskje jobber med inkluderer:

  • logoer
  • Visittkort
  • Brevpapir
  • Packaging
  • Copy
  • Slogans og slagord
  • Reklamedesign
  • Typedesign
  • Research
  • Markedsføring

Hvis du jobber med et designfirma, kan det hende du bare håndterer visse aspekter av disse merkevareprosjektene. Imidlertid vil du sannsynligvis være en del av et team, og det er avgjørende at du forstår hvert aspekt for effektivt å kommunisere og bygge merkevaren sammen med dine kollegaer.

Eksempler på merkevarebygging

Eksempler på merkevarebygging er rundt oss. NBC-påfuglen, den brune UPS-lastebilen og Nikes swoosh er noen kjente eksempler. De er så gjenkjennelige at vi ikke trenger å høre et firmanavn for å vite hva de refererer til.

Image
Image

Nettmerker som Facebook, Instagram og YouTube er nylig utviklet, men er nå like gjenkjennelige. Ganske ofte kjenner vi disse nettstedene fra et ikon alene fordi fargene og grafikken er allestedsnærværende og kjente. Vi vet nøyaktig hvilken nettside vi skal til, selv i mangel av tekst.

Image
Image

Apple er nok et enestående eksempel på god merkevarebygging. Når vi ser selskapets signatur-eplelogo, vet vi at det refererer til et Apple-produkt. Dessuten er bruken av små bokstaver i i Apple-produktnavn (f.eks. iPhone, iPad, iPod) en merkevareteknikk som har skilt disse fra konkurrentene.

Image
Image

Logoer på favorittproduktene dine, emballasjen de kommer i, og slagordene som representerer dem er alle eksempler på merkevarebygging. Gjennom konsekvent bruk av hvert av disse elementene kan merkevareteamet lykkes med å utvikle en kampanje som appellerer til forbrukerne og oppmuntrer til handling.

Anbefalt: