Hvordan AI kunne endre boligkjøp

Innholdsfortegnelse:

Hvordan AI kunne endre boligkjøp
Hvordan AI kunne endre boligkjøp
Anonim

Key takeaways

  • En ny AI-funksjon i Zillows mobilapp genererer komplette plantegninger basert på bilder i en oppføring.
  • Eksperter sier Zillows AI-funksjon vil hjelpe boligkjøpere betydelig i søkeprosessen.
  • Selv om AI er et nyttig verktøy, sier eksperter at det fortsatt bør brukes sammen med hjelp av en ekte eiendomsmegler, siden de har den beste ekspertisen i bransjen.
Image
Image

Zillows nyeste funksjon for hjemme-appen beviser at kunstig intelligens i høy grad er fremtiden for boligkjøp, sier eksperter.

Appen har nå en AI-generert planløsning for ethvert hjem du ser på for å forutsi romdimensjoner, kvadratmeter og plasseringen av oppføringsbildene i forhold til andre.

Eiendomseksperter sier AI-teknologi vil bli mer utbredt i design- og hjemmekjøpsopplevelsen som et ekstra verktøy for å hjelpe forbrukere med å finne drømmehjemmet.

"AI er algoritmen som forhåpentligvis vil bidra til å forbedre [søkeopplevelsen] ved å trekke inn flere datasett og prøve å begrense nøyaktig hva det er du leter etter," Jeff Lobb, grunnlegger og administrerende direktør fra SparkTank Media, fort alte Lifewire over telefon.

Zillow's Take On AI

Funksjonen er en del av Zillow-appens 3D-hjemomvisning som lar potensielle boligkjøpere virtuelt se hvordan et hjem ser ut uten å tråkke foten inne i det.

Ved å bruke et 360-graders kamera og deretter bruke datasyn og maskinlæringsmodeller for å generere en 3D-omvisning i hjemmet og interaktiv plantegning, sier Zillow at kjøpere kan få en mye mer nøyaktig følelse av boligens flyt og indre plass.

"Vi redefinerer den virtuelle turopplevelsen ved å bruke AI for å bryte ned barrierene mellom å liste medielignende bilder og virtuelle turer - og listedata, for eksempel kvadratmeter og romdimensjoner," sa Josh Weisberg, visepresident av Zillows team for rik medieerfaring, i selskapets kunngjøring.

"Denne nye integrerte opplevelsen vil hjelpe kjøpere bedre å forstå forholdet mellom stillbilder og utformingen av huset, gi en bedre følelse av plass og hjemmefunksjoner, og forbedre den generelle handleopplevelsen," la Weisberg til.

Image
Image

Eiendomseksperter sier Zillows AI-app er et smart tillegg for å hjelpe boligkjøpere med de første søkene deres.

"Jeg tror enhver AI-funksjon som [Zillow] legger til plattformen deres, bare vil hjelpe forbrukersøkeopplevelsen med å reduseres til færre klikk og begynne å levere mer relevant informasjon, noe som er det fine med AI," Lobb sa.

Lobb sa også at Zillow kunne bruke AI for å gjøre hjemmeevalueringsverktøyet mer nøyaktig. Det er et verktøy som han sa nesten alltid er unøyaktig, selv om folk ofte tar disse verdianslagene til seg.

AI-bruk i eiendom

Lobb sa at AI allerede har begynt å integrere seg i eiendomsbransjen, enten det er en app som kan fortelle deg hvor mye sollys et spesifikt hjem får eller anslag på både bolig- og kommersiell vekst eller nedgang.

"AI gjør det enklere for både agenter og boligkjøpere," sa Lobb. «Det er i ferd med å bli en assistent i mange av de kjedelige oppgavene som filtrerer informasjon.»

For eksempel sa Lobb at AI kunne bidra til å levere en bedre søkeopplevelse ved å spore en forbrukers vaner og liker. For eksempel, hvis noen klikker på alle kjøkkenene i hjemmene, kan de bli dirigert til hjem med bedre kjøkken.

AI kan også bidra til å samle inn papirer mellom eiendomsmeglere og låneansvarlige, eller gi mer nøyaktig finansiell informasjon, for eksempel kostnadsbesparelser i energi og gebyrer.

AI er algoritmen som forhåpentligvis kommer til å hjelpe…ved å trekke inn flere datasett og prøve å begrense hva det er du ser etter.

Lobb advarer imidlertid om at selv om AI er et nyttig verktøy, bør det fortsatt brukes sammen med eiendomsmeglere.

Jeg er alltid proff eiendomsmegler fordi AI er flink til å samle data, men eiendomsmeglerne vil ha ferdighetene til også å kunne evaluere de eksakte markedsforholdene, hvorfor den plasseringen er bedre enn andre, forbedringer som er gjort inne i hjemmet osv. som datamaskiner ikke kan se, sa han.

Lobb sa at mange forbrukere mener at AI er 100 % nøyaktig og bare viser fakta, men at boligkjøpere alltid bør ta AI-data med en klype s alt.

"AI blir definitivt bedre, men alt den leverer så langt som priser eller verdier, gir deg en rekkevidde, og den rekkevidden må undersøkes med en profesjonell," sa han.

Anbefalt: