Hvordan e-sykler kan bidra til å skape bilfrie byer

Innholdsfortegnelse:

Hvordan e-sykler kan bidra til å skape bilfrie byer
Hvordan e-sykler kan bidra til å skape bilfrie byer
Anonim

Key takeaways

  • Elsykler åpner opp for daglig sykling for nesten alle, uavhengig av kondisjonsnivå.
  • Å fjerne biler fra byer virker umulig, men det skjer allerede.
  • Sykler og e-sykler må kombineres med bedre infrastruktur, lover og offentlig transport.
Image
Image

Elsykler lar nesten alle sykle for moro skyld og transport, og de kan være måten å endelig kvitte byene våre for biler.

Biler er en plage for byer. Veier deler nabolag og forurenser oppholds- og arbeidsområdene våre med støy og skitten luft. Veier og gratis parkering tar opp en stor prosentandel av eiendommen, og for hva? En forestilling om frihet og bekvemmelighet.

Å fjerne biler fra byer er måten å øke levedyktigheten, redusere forurensning og frigjøre plass til parker og sårt tiltrengte boliger. Men vi må fortsatt komme oss rundt, og sykler er en av de beste måtene å gjøre det på.

Den beste måten å selge folk som bor i byen elektriske sykler er at de vil spare massevis av penger. De vil ikke betale for de vanvittig høye bensinprisene. Du vil ikke sitte fast i dårlig trafikk hele tiden. Elektriske sykler er mye billigere enn en bil, og hvis du ikke planlegger å forlate byen, kan du selge bilen din for et mye billigere og grønnere alternativ, sier Bryan Ray fra Biking Apex-bloggen til Lifewire via e-post.

Elsykler FTW

Fordelene med sykler er klare. Folk som kommer seg rundt på sykkel er bedre i form, og – noe kontraintuitivt – inhalerer de mindre forurensning enn sjåfører. Parkering er enklere, og du setter deg aldri fast i trafikken. Og e-sykler er big business. Bird, selskapet for deling av elektriske scootere, annonserte nettopp en ny e-sykkel som du kan kjøpe, og mange byers sykkeldelingsprogrammer tilbyr også elektriske turer.

Image
Image

Men sykling i byer har også sine ulemper. Den ene er at mange mennesker ikke anser seg i form nok, eller de foretrekker ikke å komme varme og svette til reisemålet (selv om millioner av sykkelpendlere i Europa klarer å komme seg rundt uten å svette gjennom klærne).

På den annen side kan elsykler tilby assistanse til alle i alle aldre. De kan gjøre skremmende bakker enkle, og samtidig får du fortsatt mye av treningsfordelene ved å sykle.

Når vi kommer forbi de fysiske hindringene, er det to ting som holder folk i biler og av sykkel: vaner og farlige veier.

"Alt kommer ned til vanen folk har med biler, der det er mer et spørsmål om komfort og status enn en virkelig praktisk ting. Det er dyrt å eie en bil og stressende til tider. Kanskje når flere velger for en e-sykkel vil infrastrukturen bli justert for endringen, og flere mennesker vil bli med og bytte ut bilen sin for en sykkel," sa Casper Ohm, redaktør av Storbritannias Water Pollution Guide, til Lifewire via e-post.

Bygg vei

For en vellykket overgang til bilfrie (eller drastisk bilreduserte) byer trenger vi bedre infrastruktur. Trygge, fysisk adskilte sykkelfelt, regelendringer som favoriserer syklister og fotgjengere fremfor biler, rikelig med parkering og mer.

I Berlin, for eksempel, er det sykkelfelt på de fleste større ruter, og trafikklys har en sone foran biler, så sykler kan vente foran der de er synlige. Lysene skifter også til grønt noen øyeblikk tidligere for sykler. Og – viktigst av alt – når det er veiarbeid, får sykler også et omkjøringsfelt.

Image
Image

"Jeg tror ikke at e-sykler er nøkkelen til en bilfri by, men de kan drastisk endre måten folk ser på deres daglige pendler," fort alte Carmel Young, redaktør av Wheelie Great sykkelbloggen. Lifewire via e-post. "Inntil byer allokerer budsjettene sine for å gi en trygg atmosfære for syklister, tror jeg det bare vil forbli en hobby for de fleste.«

Det handler ikke bare om sykler. For å fase ut bilene trenger vi også bedre kollektivtrafikk, som også skal være sykkelvennlig, slik at syklistene kan kjøre lengre strekninger med buss eller T-bane. Denne kombinerte strategien er skremmende, men byer som Paris og Barcelona tar betydelige skritt mot å motvirke bilbruk og forbedre alternativer. Og det er ikke bare en hippiedrøm. For å nå klimamålene er den beste måten for byer å redusere utslipp på å droppe biler.

"Å forestille seg en bilfri by er vanskelig og virker umulig," sa Urban eBikes' Adam Bastock til Lifewire via e-post, "men å forestille seg at reisen til jobben din er hyggelig fordi det bare er færre biler på veiene med alle andre som bruker en e-sykkel føles mye mer håndgripelig. Og hvem vet, til slutt kan de også bli en e-sykkelbruker."

Anbefalt: