Ny AI-teknologi kan redusere forurensningsproblemet vårt?

Innholdsfortegnelse:

Ny AI-teknologi kan redusere forurensningsproblemet vårt?
Ny AI-teknologi kan redusere forurensningsproblemet vårt?
Anonim

Key takeaways

  • Google bruker kunstig intelligens for å gjøre trafikklysene mer effektive som en del av et forsøk på å redusere forurensning.
  • Google-prosjektet er en del av en akselererende trend med bruk av kunstig intelligens for å bekjempe utslipp og klimaendringer.
  • Google hevder at løsningen deres fører til en reduksjon på 10–20 % i drivstofforbruk og forsinkelsestid i veikryss.
Image
Image

Når det gjelder å redusere utslipp, kan teknologi hjelpe små skritt til å gi store resultater.

Google jobber med et prosjekt som kan bruke kunstig intelligens (AI) for å gjøre trafikklys mer effektive i et forsøk på å redusere forurensning. Det er en del av en økende innsats for å utnytte kraften til AI for å bekjempe klimaendringer.

"AI kan hjelpe klimaendringer gjennom energisektoren ved å gjøre nettet smartere," sa Yeganeh Hayeri, en miljø- og transportekspert ved Stevens Institute of Technology, til Lifewire i et e-postintervju.

Bruken av AI "kan forbedre godstransport, det kan drastisk endre forsyningskjedemodellene våre, det kan hjelpe oss med mer energieffektive bygningsdesign, osv. Listen er lang," la Hayeri til. «AI gir oss verktøy som tot alt sett kan gjøre de komplekse systemene våre mer bærekraftige og effektive.»

Ett lys om gangen

Google sa at de tester AI-teknologi i Israel for å optimalisere effektiviteten til trafikklys. Selskapet hevder at løsningen forårsaker en 10–20 % reduksjon i drivstofforbruk og forsinkelsestid i kryss.

Google har kjørt piloter av den AI-baserte trafikksignaloptimaliseringsteknologien på fire steder i Israel, i samarbeid med Haifa kommune og Israel National Roads Company. Selskapet sa at det planlegger å pilotere programmet i andre land snart.

Kate Brandt, Googles bærekraftssjef, sa i en videopresentasjon at selskapet jobbet med å beregne trafikkforhold og timing i kryss i byer over hele verden og deretter begynte å trene en AI-modell for å optimalisere disse ineffektive kryssene.

"Ineffektive trafikklys er dårlig for miljøet og dårlig for folkehelsen fordi tomgangsbiler betyr bortkastet drivstoff og mer luftforurensning på gatenivå," sa hun. "Dette er en mulighet for AI til å bidra til å skape banebrytende endringer."

Climate Perceptions

Noen ganger handler bekjempelse av klimaendringer om å motvirke misoppfatninger rundt problemet, sier eksperter. Blackbird.ai bruker AI-drevne systemer for å bekjempe feilinformasjon om klima. Selskapet hevder at teknologien deres kan finne desinformasjonsfortellinger om klimaendringer på tvers av sosiale medieplattformer og varsle organisasjoner og myndigheter.

"Desinformasjon om klimaendringer spredt av ondsinnede aktører i form av konkurrenter, motstridende nasjonalstater, og til og med randgrupper er vanlig og dypt integrert i den enorme mengden nyheter vi som befolkning har tilgang til i det 21. århundre," sa Wasim Khaled, administrerende direktør for Blackbird.ai, til Lifewire i et e-postintervju.

Image
Image

I fjor oppdaget Blackbird. AIs teknologi et stort volum av samtaler rundt forestillingen om "nedstenging av klimaendringer" som en potensiell metode regjeringen kan bruke for å bekjempe klimaendringer. Lockdown-samtaler dukket først opp etter at en artikkel med tittelen "Avoiding a Climate Lockdown" ble publisert av en anerkjent medieorganisasjon, Project Syndicate.

"Selv om artikkelen berørte hypotetiske worst-case scenarier som nedstengning av klimaendringer, var fokuset i artikkelen på hvordan, hvis vi kan gjøre endringer nå, vil vi unngå ekstreme tiltak og irreversible skader på planeten vår, " sa Khaled.

AI bidrar også til å bedre forutsi effekten av forurensning og klimaendringer. For eksempel bruker forskere den AI-drevne Deep Emulator Network Search-teknikken (DENSE) for å forbedre en simulering rundt måten sot og aerosoler reflekterer og absorberer sollys på.

AI-systemer bidrar til å forbedre den generelle innhøstingskvaliteten og nøyaktigheten, kjent som presisjonslandbruk. AI-teknologi hjelper til med å oppdage sykdom i planter, skadedyr og dårlig ernæring på gårder. For eksempel bruker selskapet aWhere kunstig intelligens for å forstå hvordan forurensning og klimaendringer påvirker jordbruksavlingene.

"Ved å forstå værmønstre, tørkesykluser og sesongmessige flom, kan aWhere gjøre det mulig for bønder å bedre forberede og dempe virkningen av ekstreme værhendelser," sa teknologianalytiker Daniel Intolubbe-Chmil til Lifewire i et e-postintervju."Men virkningen av disse løsningene stopper ikke ved en bondes avkastning, ettersom matkriser raskt blir humanitære kriser."

Anbefalt: