Kanskje flere dataskjermer bør være firkantede

Innholdsfortegnelse:

Kanskje flere dataskjermer bør være firkantede
Kanskje flere dataskjermer bør være firkantede
Anonim

Key takeaways

  • Horisontale skjermer er normen, men er de virkelig bedre?
  • Vertikale skjermer er flotte for å vise og lese lange tekster.
  • Kvadratiske skjermer tilbyr fordelene med både brede og høye, og mer.

Image
Image

Fram til smarttelefonen brukte nesten alle datamaskiner horisontale, landskapsorienterte skjermer. Men ville vi ikke hatt det bedre med en fin, stor, firkantet skjerm?

LGs nye DualUp-skjermer ser ut som to skjermer stablet oppå hverandre. Doble skjermer er ikke nytt – de er en fin måte å se flere apper og vinduer på samtidig – men vanligvis legger vi dem side ved side. I mellomtiden foretrekker noen mediefolk en vertikal skjerm, selv om det absolutt er en minoritetssak. Men en titt på LGs nye design kan få en til å lure på: hvorfor bruker vi ikke alle firkantede skjermer?

"4:3-sideforholdet til gamle TV-er og dataskjermer var så vanlig at når HD og 4K ble normen, ønsket vi ikke å se tilbake. Det er nesten en samfunnsbetingelse som forteller oss at en widescreen er moderne og friskt, sa indiefilmskaper Daniel Hess til Lifewire via e-post. "Men det kan definitivt dukke opp et rom der brede og firkantede utstillinger kan leve i harmoni til slutt."

Landscape

Vi er vant til å se på TV og filmer i et bredt format. Selv gamle, kvadratiske 4:3-format CRT-TV-apparater var landskap, og kinoen har alltid spilt med brede sideforhold. Men hvorfor? Kanskje vi foretrekker et horisont alt aspekt fordi øynene våre er side ved side, ikke oppå hverandre?

Det er nesten en samfunnsbetingelse som forteller oss at en bred skjerm er moderne og frisk.

Det er litt av en kylling og egg-situasjon. Filmer er horisontale, så kameraene som tar dem er også horisontale. Og likevel, så snart vi fikk videokameraer i telefonene våre, begynte vi å fotografere og se vertik alt. Ta en titt på kamerarullen din og se hvor mange av bildene dine som er horisontale kontra vertikale, sammenlignet med forholdet som er tatt på et vanlig kamera med en landskapsorientert sensor og layout.

Så igjen, en vertikal telefonskjerm er liten, mens en vertikal filmskjerm kan gi oss alle nakkesmerter (og kreve en to-etasjers kino).

Vertical

Uansett hva våre grunner til historisk foretrekker landskapsutsikter, gjelder de ikke alltid for en dataskjerm, der filmtitting bare er én av mange aktiviteter.

Vertikale skjermer – enten spesiallagde eller bare vanlige skjermer slått på endene – er flotte for all slags bruk. Programmerere liker dem fordi de kan se flere linjer med kode om gangen. Ditto for alle som leser mye på skjermen sin.

Image
Image

"Vertikale skjermer er flotte for alle som leser lange linjer med innhold, for eksempel advokater, programmerere, utviklere, innholdsredaktører og folk som leser eiendomskontrakter (som meg), "eiendomsinvestorer og vertikalovervåkende tilhengere" Marina Vaamonde fort alte Lifewire via e-post. "Det er rett og slett så mye mer plass på en vertikal skjerm for skrevet innhold, og det tar mindre plass på skrivebordet ditt."

Vertikale skjermer er flotte. Men fordi de ofte bare er vanlige widescreen-skjermer vridd 90 grader, virker de ofte for høye. Jeg har prøvd det selv, og funnet ut at toppen av skjermen bare er for høy til å være komfortabel.

Square Deal

Vanligvis når vi utvider skjermoppsettene våre, går vi bredt. Spillere kan kjøpe ultrabrede, buede skjermer som ser ut som to eller tre skjermer plassert side ved side. Vi andre kan bare ta to skjermer og ordne dem ved siden av hverandre. Men sjelden ser du to skjermer stablet opp. Det eneste vanlige unntaket er å la en bærbar datamaskin stå åpen under en ekstern skjerm og bruke begge skjermene sammen.

Image
Image

Men ta en titt på LGs produktbilder, og du vil se at en firkantet skjerm virkelig er overbevisende. Filmredigerere kan sette videoen øverst, med tidslinjen og andre kontroller nedenfor. Ditto fotografer. Andre brukere kan ordne vinduene til et komfortabelt rom, som alle er innenfor rekkevidden av øynene deres, i stedet for til siden.

Saken avsluttet

Åpenbart firkantede skjermer er ikke svaret på alt. For spillere ville de være meningsløse siden spillene i seg selv er i widescreen. Og for bærbare datamaskiner gir det null mening, med mindre du vil at datamaskinen skal se ut som en pizzaboks, og ha enda mer ubrukelig plass på tastaturhalvdelen.

Men for daglig, generell databehandling ser firkantet ut som et flott format. Den kan være bred eller høy, men den kan også være begge deler samtidig. Se for deg en videosamtale øverst, med dine vanlige vinduer under. Eller en YouTube-pianoopplæring sammen med et dobbeltsidet oppslag med notasjon.

Spesifikasjonene til LGs DualUp er fotgjenger-det er 2, 560 x 2, 880 og ikke 4K-ekvivalenter, men det er en implementeringsdetalj. Square er en fin vei å gå, så la oss håpe flere produsenter tar opp denne ideen.

Anbefalt: