5 ting som gjør iPhone 6S og 6S Plus annerledes

Innholdsfortegnelse:

5 ting som gjør iPhone 6S og 6S Plus annerledes
5 ting som gjør iPhone 6S og 6S Plus annerledes
Anonim

Med så mange likheter mellom de to modellene, lurer du kanskje på nøyaktig hva som gjør iPhone 6S og iPhone 6S Plus forskjellige? Sannheten er, de er ikke så forskjellige. Faktisk er nesten alle hovedelementene i iPhone 6S og 6S Plus de samme.

Men det er noen få forskjeller - noen subtile, noen veldig tydelige - som skiller de to modellene fra hverandre. Hvis du prøver å bestemme hvilken som er best for deg, kan du lese videre for å oppdage de 5 subtile tingene som gjør iPhone 6S og 6S Plus annerledes.

Skjermstørrelse og oppløsning

Image
Image
iPhone 6S og 6S Plus.

Apple Inc.

Den første og minst subtile forskjellen mellom modellene er skjermene deres:

  • Fysisk størrelse: iPhone 6S har en 4,7-tommers skjerm, mens iPhone 6S Plus har en 5,5-tommers skjerm. Dette er det samme settet med skjermstørrelser som på modellene i iPhone 7 og 8-serien som etterfulgte dem.
  • Oppløsning: Skjermene har også forskjellige oppløsninger: 1334 x 750 piksler for 6S vs. 1920 x 1080 for 6S Plus.

En større skjerm kan virke tiltalende, men 6S Plus er en veldig stor enhet. Hvis du vurderer de to modellene i iPhone 6S-serien, men ikke er sikker på hvilken som er riktig for deg, sørg for å se dem personlig. Du bør vite ganske raskt om 6S Plus vil være for stor for lommer og hender.

Camera Image Stabilization

Image
Image

Hvis du bare sammenligner spesifikasjonene til de to modellene med kameraene, vil de virke identiske. Og det er de, bortsett fra én avgjørende forskjell: 6S Plus tilbyr optisk bildestabilisering.

Kvaliteten på bildene og videoene våre påvirkes av at kameraet rister – enten fra hendene våre eller miljøfaktorer (som å sitte i en bil mens du tar bildet). Bildestabilisering reduserer risting og gir bedre bilder.

6S stabiliserer bilder ved hjelp av programvare. Det er bra, men ikke like bra som bildestabilisering levert av maskinvare innebygd i selve kameraet. Denne typen optisk bildestabilisering gjør 6S Plus annerledes.

Størrelse og vekt

Image
Image

Med tanke på forskjellen i skjermstørrelser, er det ingen overraskelse at iPhone 6S og 6S Plus også er forskjellige i størrelse og vekt.

  • iPhone 6S: 5,04 tommer bred x 2,64 høy x 0,28 dyp.
  • iPhone 6S Plus: 6,23 tommer bred x 3,07 høy x 0,29 dyp.

Størrelsesforskjellen er nesten utelukkende drevet av skjermstørrelsene til de to modellene. Disse forskjellene påvirker også vekten på telefonene.

  • iPhone 6S: 5,04 unser.
  • iPhone 6S Plus: 6,77 unser.

Vekten vil sannsynligvis ikke være for mye av en faktor for de fleste - 1,73 gram er ganske lett - men den fysiske størrelsen er en stor forskjell når du holder en i hånden og bærer den i en veske eller lomme.

Batteritid

Image
Image

Apple drar fordel av at 6S Pls er større ved å gi den et større batteri som gir lengre batterilevetid. Batterilevetiden for de to modellene brytes ned på denne måten:

iPhone 6S iPhone 6S Pus
Talk 14 24
Internett (Wi-Fi/4G LTE) 10/11 12/12
Video 11 14
Audio 50 80
Standby 10 16

Det er unødvendig å si at det ekstra batteriet holder deg fra å måtte lade så ofte, men den større skjermen til 6S Plus bruker også mer strøm.

Pris

Image
Image

Den siste, og kanskje viktigste, forskjellen mellom iPhone 6S og 6S Plus er prisen. For å få større skjerm og batteri, og bedre kamera, betaler du litt mer – vanligvis rundt USD 100 når du kjøper fra en butikk eller en forhandler av brukte enheter.

Anbefalt: