YouTube-koder: Hvordan fikse vanlige videoproblemer

Innholdsfortegnelse:

YouTube-koder: Hvordan fikse vanlige videoproblemer
YouTube-koder: Hvordan fikse vanlige videoproblemer
Anonim

Å laste opp videoer til YouTube er en enkel prosess, men noen ganger vises ikke videoer riktig. Sideforholdet kan se dårlig ut, videoen kan se strukket eller klemt ut, eller det kan være en svart boks rundt den. Mange brukere redigerer videoene sine på nytt og laster opp videoen på nytt for å løse problemet. Men å dra nytte av YouTubes skjulte koder kan tvinge videoen til å vises riktig.

Her er en titt på hva som kan føre til at videoene dine ser feil ut, og hvordan du bruker YouTube-koder for å fikse problemet.

YouTube sluttet å støtte disse formateringskodene i 2016. Denne artikkelen er for arkivformål.

Årsaker til at YouTube-videoer ikke vises riktig

Vanligvis er synderen for en video som vises med svarte streker, et strukket eller klemt utseende eller dårlig videokvalitet å bruke feil sideforhold. Når sideforholdet ikke stemmer overens med YouTube-videospilleren, oppstår det svarte søyler eller andre problemer.

YouTube pleide å følge et sideforhold på 4:3, som var det samme som TV-er med standardoppløsning i USA. YouTube bruker nå et sideforhold på 16:9, som også er sideforholdet for moderne HDTV-er. Dette er også kjent som widescreen. Enhver video lastet opp til YouTube som ikke passer inn i et 16:9-forhold, vises enten beskåret eller med streker.

Image
Image

Hvordan løser du problemer med sideforhold med YouTube-videoer

Mens opplasting av videoer med riktig sideforhold til syvende og sist er målet, kan du løse problemer med de nåværende videoene dine ved å bruke embed-tagger i videoens metadata. Her er kodene du kan bruke for å fikse vanlige problemer.

  1. Legg til taggen yt:stretch=4:3. Hvis videoen din ser utstrakt ut, har du sannsynligvis lastet opp en 4:4-video, og den strekker seg ut for å prøve å fylle 16:9-området. Når du legger til yt:stretch=4:3-taggen, justerer du sideforholdet til det det skal være.
  2. Legg til taggen yt:stretch=16:9. Hvis videoen din er ment å være en 16:9 widescreen-video og i stedet er pilar-boxed og klemt inn i et 4:3-rom, fikser du taggen yt:stretch=16:9 forvrengning og forbedrer videoens kvalitet.
  3. Legg til taggen yt:crop=16:9. Denne taggen zoomer inn for å krympe widescreen-innhold. Hvis du for eksempel laster opp en video i 4:3-format, vil beskjæring av den zoome inn og lage en video som ser norm alt ut.
  4. Legg til taggen yt:quality=high. Hvis videokvaliteten ser dårlig ut, legg til denne taggen for å bruke en høykvalitetsversjon.

Anbefalt: