Hvordan sette opp guider i Adobe InDesign

Innholdsfortegnelse:

Hvordan sette opp guider i Adobe InDesign
Hvordan sette opp guider i Adobe InDesign
Anonim

Bruk av linjalguider som ikke kan skrives ut i Adobe InDesign-dokumenter, holder de ulike elementene på linje og i riktig posisjon mens du arbeider. Du kan plassere linjalstøtter i InDesign på en side eller et limbrett, der de er klassifisert som enten sidestøttelinjer eller oppslagsstøtter. Sideguider vises bare på siden der du oppretter dem, mens oppslagsguider spenner over alle sidene i et flersidig oppslag og oppslagstavlen.

Denne artikkelen gjelder for InDesign for Creative Cloud, selv om regelguideverktøyet har fungert på omtrent samme måte siden de første dagene av Creative Suite for nesten to tiår siden.

Konfigurasjonsveiledninger

For å sette opp veiledninger for et InDesign-dokument, må du være i normal visningsmodus, som du angir til View > Skjermmodus > Normal.

Hvis linjalene ikke er slått på over toppen og venstre side av dokumentet, slår du dem på med View > Vis linjaler.

Hvis du jobber i lag, velg et spesifikt lagnavn i lagpanelet for å plassere en guide bare på det laget.

Lag en linjalguide

Plasser markøren enten på topp- eller sidelinjalen og dra den ut på siden. Når du kommer til ønsket posisjon, slipp markøren for å slippe sideguiden.

Hvis du drar markøren og guiden over på limbrettet i stedet for en side, opprettes en oppslagsguide. Som standard er fargen på veiledningen lyseblå.

Flytt en linjal

Hvis guidens posisjon ikke er akkurat der du vil ha den, velg guiden og dra den til en ny posisjon. Eller skriv inn X- og Y-verdiene for den i kontrollpanelet for å flytte den.

For å velge en enkelt veiledning, bruk verktøyet for valg eller direkte valg og klikk på veiledningen. For å velge flere hjelpelinjer, hold Shift-tasten mens du velger Selection eller Direct Selection-verktøyet.

Image
Image

Etter at du har valgt en guide, flytter du den i små mengder ved å dytte den med piltastene. For å feste en guide til et linjalmerke, trykk Shift mens du drar guiden.

For å flytte en oppslagsguide, dra den delen av hjelpelinjen som er på tapebordet. Hvis du har zoomet inn på et oppslag og ikke kan se oppslagstavlen, trykk Ctrl i Windows eller Command i macOS mens du drar oppslagsguiden fra innsiden siden.

Veiledninger kan kopieres fra én side og limes inn på en annen i et dokument. Hvis begge sidene har samme størrelse og retning, limes guiden inn i samme posisjon.

Lås linjalguider

Når du har plassert guidene slik du vil ha dem, gå til View > Grids & Guides > Lås guidene for å forhindre at guidene flyttes ved et uhell mens du arbeider.

For å låse eller låse opp linjalstøttene på et valgt lag i stedet for hele dokumentet, gå til lagpanelet og dobbeltklikk på lagets navn. Slå Lock Guides på eller av og velg OK.

Låsing av lagguider hindrer deg ikke i å legge til nye i arbeidsområdet.

Skjul guider

For å skjule linjalguidene, klikk View > Grids & Guides > Hide Guides. Når du er klar til å se guidene igjen, gå tilbake til samme sted og klikk Vis guider.

Hvis du klikker på Forhåndsvisningsmodus-ikonet nederst i verktøykassen, skjules hjelpelinjene og andre ikke-utskriftselementer i dokumentet.

Slett guider

Velg en individuell veiledning med Selection eller Direct Selection-verktøyet og dra og slipp den på en linjal for å slette den, eller trykk Delete For å slette alle hjelpelinjene på et oppslag, høyreklikk i Windows eller Ctrl-klikk i MacOS på en linjal. Klikk Delete All Guides on Spread

Hvis du ikke kan slette en guide, kan den være på en masterside eller et låst lag.

Anbefalt: