Hvordan åpne HEIC-filer i Windows

Innholdsfortegnelse:

Hvordan åpne HEIC-filer i Windows
Hvordan åpne HEIC-filer i Windows
Anonim

What to Know

  • I Windows 10, finn filen og dobbeltklikk på den for å åpne den i et forhåndsvisningsvindu som alle andre bildefiler.
  • Hvis du har Windows 7 eller 8, trenger du et tredjepartsverktøy som CopyTrans HEIC. Last ned og installer den, og dobbeltklikk deretter på filen for å åpne den.

Moderne iOS-enheter lagrer bilder i HEIC/HEIF-formatet. Denne artikkelen forklarer hvordan du åpner disse bildefilene i Windows. Instruksjonene fungerer for Windows 10, Windows 8 og Windows 7. MacOS åpner slike filer uten ekstra justeringer.

Hvordan åpne en HEIC-fil i Windows 10

Forutsatt at PC-en din er oppdatert, trenger du faktisk ikke gjøre mye for å åpne en HEIC-fil. Her er hva som er involvert.

  1. Finn filen på PC-en din.

    Image
    Image
  2. Dobbeltklikk på filen.

    Med denne metoden er det ikke mulig å se en forhåndsvisning av bildet som med noen andre filer.

  3. Den skal nå åpnes i et bildeforhåndsvisningsvindu akkurat som alle andre bildefiler.

    Image
    Image

    Vil ikke filen åpnes? Last ned HEIF Image Extensions-tillegget fra Microsoft Store.

Hvis du sender bildefiler fra iOS-enheten din, for eksempel via e-post eller Dropbox, bør iOS-enheten din automatisk konvertere filen til JPG, noe som betyr at du ikke trenger å bekymre deg for HEIC/HEIF-kompatibilitetsproblemer.

Hvordan åpne en HEIC-fil i Windows 7 og 8

Å åpne en HEIC/HEIF-fil er litt vanskeligere på Windows 7 og 8 siden det ikke er direkte støtte for filtypen. Den beste løsningen er å laste ned et verktøy k alt CopyTrans HEIC for Windows. Det er en plugin som åpner HEIC-filer like enkelt som alle andre filer, uten ytterligere interaksjon som kreves når du har installert verktøyet.

Du kan også bruke CopyTrans HEIC for Windows på en Windows 10-PC. Den viser miniatyrbilder av bildene dine og tilbyr også enkle konverteringsverktøy.

  1. Besøk
  2. Velg Last ned, og installer deretter programvaren.

    Image
    Image
  3. Dobbeltklikk på en HEIC-fil for å åpne den.

Hva er HEIC-filer?

HEIC-formatet ble tatt i bruk av Apple i 2017 som en erstatning for JPEG-formatet. Mer effektiv når det gjelder størrelse og kvalitet, er HEIC-filtypen også kjent som en HEIF-fil. Den har tidligere blitt brukt for Apples iPhone Portrait Mode, noe som muliggjør mye høyere kvalitet på bilder enn en vanlig JPEG, blant andre fordeler.

Anbefalt: