Hva er programvare for skrivebordspublisering?

Innholdsfortegnelse:

Hva er programvare for skrivebordspublisering?
Hva er programvare for skrivebordspublisering?
Anonim

Desktop publishing (DTP)-programvare er utviklet for å lage visuell kommunikasjon som brosjyrer, visittkort, gratulasjonskort, nettsider, plakater og mer for profesjonell eller personlig utskrift online eller på skjermen.

Programmer som Adobe InDesign, Microsoft Publisher, QuarkXPress og Scribus er eksempler på programvare for desktop publishing. Profesjonelle grafiske designere og kommersielle trykkeriteknikere bruker noen av disse, mens kontorarbeidere, lærere, studenter, småbedriftseiere og ikke-designere bruker andre. Valgene deres avhenger av evner, budsjett og personlige preferanser.

Blant fagfolk refererer "desktop publishing-programvare" først og fremst til avanserte programvareapplikasjoner for profesjonell sidelayout, inkludert Adobe InDesign og QuarkXPress.

Image
Image

bunnlinjen

Andre applikasjoner og verktøy som ofte er inkludert i kategorien desktop publishing-programvare, er bedre klassifisert som grafikk-, nettpublisering- og presentasjonsapper. Ikke desto mindre spiller de viktige roller i trykte og digitale medier. DTP-programmene som diskuteres her, utfører alle kjerneoppgaven: å komponere tekst og grafikk til sideoppsett for publisering.

Økte alternativer for hjemmepublisering

Siden 1990-tallet har eksplosjonen av forbrukerprogrammer og den tilhørende reklamehypen utvidet uttrykket "desktop publishing-programvare" til å inkludere programvare for å lage gratulasjonskort, kalendere, bannere og andre smarte utskriftsprosjekter. Dette resulterte i et bredt spekter av lavpris, brukervennlig programvare som ikke krever tradisjonell design og ferdigheter før trykk.

Derimot er de primære sidelayoutapplikasjonene som profesjonelle grafiske designere og kommersielle trykkprepressteknikere bruker ganske avanserte og trekker på raffinerte ferdigheter som spenner fra grafisk design til datamaskinkunnskaper. Disse inkluderer oftest Adobe InDesign og QuarkXPress.

Hvem lager programvare for stasjonær publisering?

Hovedaktørene på denne arenaen er Adobe, Corel, Microsoft og Quark, med produkter som holder seg nær den opprinnelige intensjonen til desktop publishing-programvare for profesjonell sidelayout. I tillegg har Microsoft, Nova Development, Broderbund og andre produsert forbrukerorientert kreativitet og programvare for hjemmepublisering i mange år, av varierende kvalitet.

Adobe

Adobe lager mange profesjonelle programvarepakker som brukes av designere. Du har sikkert hørt om Photoshop og Illustrator, for eksempel. Selskapets andre programmer er ikke sidelayout-programvare for trykt publisering; de er grafikkprogramvare, webdesignprogramvare, programmer for å lage og arbeide med PDF-formatet, som alle er viktige tillegg til publiseringsprosessen. Adobe InDesign dominerer feltet for profesjonell sidelayoutprogramvare.

Image
Image

Corel

Corel er mest kjent for sin CorelDRAW Graphics Suite, som inkluderer apper og verktøy for vektorillustrasjon, layout, fotoredigering og typografi. Tidligere produserte Corel også programmer for kreativ utskrift og hjemmepublisering, men den primære sidelayoutprogramvaren fra Corel er den vektorbaserte CorelDraw.

Image
Image

Microsoft

Microsoft produserer Microsoft Word, Excel, PowerPoint og ulike forbrukergrafikk- og kreative utskriftsprogrammer som brukes alene eller sammen med andre applikasjoner for å gjøre en eller annen form for personlig desktop-publisering. Microsofts inntreden i sideoppsett for utskrift er Microsoft Publisher.

Image
Image

Quark

Quark lager annen programvare, men den som er mest knyttet til desktop publishing er QuarkXPress. Dens mange XTensions forbedrer og utvider programvarepakkens grunnleggende funksjoner, slik at brukerne kan tilpasse appen til deres behov.

Image
Image

Typer programvare som brukes i skrivebordspublisering

Generelt utgjør fire typer programvare verktøyene for skrivebordspublisering: tekstbehandling, sidelayout, grafikk og nettpublisering. Linjene mellom dem er imidlertid uklare, på omtrent samme måte som mellom profesjonelle apper og hjemmeapper. Mye av den beste designprogramvaren brukes til både utskrift og web, og noen ganger fungerer den også som sidelayout og grafikkprogramvare, kreativ utskrift og forretningsprogramvare, eller andre kombinasjoner. Av denne grunn tilbyr produsenter ofte disse sammenhengende appene som suiter.

Anbefalt: