Beste gratis programvare for skrivebordspublisering for Mac

Innholdsfortegnelse:

Beste gratis programvare for skrivebordspublisering for Mac
Beste gratis programvare for skrivebordspublisering for Mac
Anonim

Det er mange tilgjengelige alternativer for desktop publishing-programvare, og mange av dem, selv om de er veldig kraftige, har også en høy prislapp.

Hvis du ønsker å publisere din egen datamaskin, men du ikke ønsker å gå all-in på en dyr kommersiell programvare, er det flotte alternativer tilgjengelig på Macen gratis.

Pages

Image
Image

Apple's Pages, som leveres på alle Mac-er, er en kraftig tekstbehandler som kan brukes som dokumentpubliseringsprogram. Hvis du trenger grunnleggende forretningsdokumenter, konvolutter og visittkort, kan dette programmet håndtere dem enkelt.

Pages leveres med et utvalg maler som hjelper deg med å lage profesjonelt utseende dokumenter enkelt og på kort tid. Du kan også jobbe fra en tom side, legge til fonter, tilpasse tekststiler og legge til grafikk og bilder for å designe dokumentet ditt.

Sider eksporterer til PDF- og Microsoft Word-formater, og importerer Word-dokumenter.

Scribus

Scribus er åpen kildekode for desktop publisering-programvare som er tilgjengelig for flere plattformer, inkludert Mac. Scribus tilbyr støtte for CMYK-fargemodeller, skriftinnbygging og underinnstilling, PDF-oppretting, EPS-import/-eksport, grunnleggende tegneverktøy og andre funksjoner på profesjonelt nivå.

Scribus fungerer på en måte som ligner på Adobe InDesign og QuarkXPress med tekstrammer, flytende paletter, nedtrekksmenyer og har funksjonene til proffpakkene - men uten den høye prislappen.

Men Scribus er kanskje ikke det beste valget hvis du ikke har tid eller interesse til å vie til å overvinne læringskurven forbundet med avansert programvare på profesjonelt nivå.

Apache OpenOffice Productivity Suite

OpenOffice tilbyr fullt integrerte tekstbehandlings-, regneark-, presentasjons-, tegnings- og databaseverktøy i en programvarepakke med åpen kildekode. Blant de mange funksjonene finner du PDF- og SWF-eksport (Flash), økt støtte for Microsoft Office-format og flere språk.

Hvis dine desktop publiseringsbehov er grunnleggende, men du også vil ha en full pakke med kontorverktøy, prøv Apache OpenOffice Productivity Suite. For mer komplekse desktop publishing-oppgaver kan du imidlertid ha det bedre med Scribus eller en av de trykte kreativitets titlene for Mac.

Publisher Lite

Publisher Lite fra PearlMountain Technology er en gratis applikasjon for skrivebordspublisering og sidelayout for bedrifter og hjemmebruk. Denne gratis programvaren er tilgjengelig på Mac App Store, og kommer med mer enn 45 profesjonelle maler og hundrevis av utklippsbilder og bakgrunner. Ytterligere maler for brosjyrer, flygeblad, nyhetsbrev, plakater, visittkort, invitasjoner og menyer tilbys som kjøp i appen til en rimelig pris på $0.99 hver.

Inkscape

Inkscape er et populært gratis vektortegneprogram med åpen kildekode, som bruker filformatet skalerbar vektorgrafikk (SVG). Bruk den til å lage tekst- og grafikkkomposisjoner, inkludert visittkort, bokomslag, flyers og annonser. Inkscape ligner i funksjoner på Adobe Illustrator og CorelDraw. Selv om det er et grafisk program, er det ganske i stand til å håndtere enkelte sidelayoutoppgaver.

Anbefalt: