Hvordan autotilpasse i Excel

Innholdsfortegnelse:

Hvordan autotilpasse i Excel
Hvordan autotilpasse i Excel
Anonim

Standard cellestørrelse i Excel er 8,43 tegn bred. Noen ganger har du imidlertid mer data enn det, og du vil at de skal vises riktig. Lær hvordan du automatisk tilpasser i Excel, du kan sikre at alle dataene dine presenteres på den mest leselige, ryddige og informative måten.

Det er flere måter å endre cellestørrelse på. Finn ut hvordan de jobber for å avgjøre hvilken som passer best for dine behov.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder for Excel 2019, Excel 2016, Excel 2013, Excel 2010 og Excel for Microsoft 365.

Hvordan autotilpasse i Excel

Formater én eller flere kolonner for å endre størrelsen automatisk slik at de passer til dataene som er lagt inn. Når de er formatert, utvides kolonner og celler automatisk for å romme den lengste strengen med data som er lagt inn.

I Excel Online vil en kolonne automatisk endre størrelse for å passe til innholdet etter at dataene er lagt inn.

  1. Velg kolonnen eller kolonnene du vil automatisk tilpasse.

    Image
    Image

    Velg bokstaven øverst i kolonnen for å velge den kolonnen. Alternativt kan du velge hele regnearket ved å velge Select All, som er det grå rektangelet med en liten trekant mellom A og 1 i et Excel-regneark.

  2. Velg Format i Celler-gruppen på Hjem-fanen.

    Image
    Image
  3. Velg Autotilpass kolonnebredde under cellestørrelse.

    Image
    Image

Hvordan endre radhøyden for å automatisk tilpasse innholdet

Hvis du har pakket inn data, en veldig stor skrift eller et objekt i en eller flere celler, formater radene slik at de automatisk endrer høyden for å automatisk tilpasse celleinnholdet.

Velg hele regnearket og dobbeltklikk deretter en grenselinje mellom to kolonneoverskrifter for raskt å automatisk tilpasse alle kolonnene på regnearket.

  1. Velg raden eller radene du vil automatisk tilpasse.

    Velg bokstaven øverst i kolonnen for å velge den kolonnen. Alternativt kan du velge hele regnearket ved å bruke Select All-knappen, som er det grå rektangelet med en liten trekant mellom A og 1 i et Excel-regneark.

  2. Velg Format i Celler-gruppen på Hjem-fanen.

    Image
    Image
  3. Velg Autotilpass radhøyde under cellestørrelse.

    Image
    Image

Hvordan matche bredden til en annen kolonne

Hvis du vil at en kolonne skal samsvare nøyaktig med størrelsen på en annen eksisterende kolonne, kan du kopiere og lime inn bredden.

  1. Velg en celle i kolonnen som har bredden du vil bruke.
  2. Velg Copy i Utklippstavle-gruppen i Hjem-fanen eller høyreklikk på den valgte kolonnen og velg Copy.

    Image
    Image
  3. Velg målkolonnen.
  4. Velg pilen under Lim inn i utklippstavle-gruppen på Hjem-fanen.
  5. Velg Lim inn spesial. Dialogboksen Lim inn spesial åpnes.

    Image
    Image
  6. Velg Kolonnebredder i Lim inn-delen.

    Image
    Image
  7. Velg OK for å bruke kolonnestørrelsen og lukke dialogboksen Lim inn spesial.

    Image
    Image

Hvordan endre størrelse på kolonner eller rader med musen

Selv om det ikke er en måte å autotilpasse i Excel, kan du dra en kolonne eller rad til en mer passende størrelse for dine behov. Hvis autotilpasning ikke er aktivert, når du drar størrelsen på en kolonne eller rad, vil den forbli skrivemateriell; hvis dataene strekker seg utover den utvidede størrelsen, vil de automatisk bli skjult bak neste celle.

Du kan også bruke denne metoden til å endre standard cellestørrelse i et regneark. Velg kolonnen eller radene du vil endre, og dra deretter grensen for å endre kolonnebredden eller radhøyden.

Image
Image

For å velge rader eller kolonner som ikke er tilstøtende, trykk og hold Ctrl-tasten mens du velger dem. For å velge flere rader eller kolonner som er tilstøtende, trykk og hold Shift-tasten, velg den første raden eller kolonnen og velg den siste raden eller kolonnen.

Anbefalt: