Hvordan opprette en gruppe på Facebook

Innholdsfortegnelse:

Hvordan opprette en gruppe på Facebook
Hvordan opprette en gruppe på Facebook
Anonim

What to Know

  • Facebook.com: Velg Create, og velg deretter Group. Gi gruppen et navn, legg til personer og velg personverninnstillinger.
  • Facebook-mobilapp: Trykk på Meny i øvre høyre hjørne, og velg deretter Grupper > Create.
  • Tilpass en gruppe: Gå til gruppesiden og velg Mer > Rediger gruppeinnstillinger, og velg deretter Endre ved siden av Gruppetype.

Denne artikkelen forklarer hvordan du oppretter en gruppe på Facebook og hvordan du modererer den effektivt.

Hvordan oppretter du en Facebook-gruppe

Du kan opprette Facebook-grupper på datamaskin og mobil. Det første oppsettet inkluderer å navngi gruppen og angi personvernpreferanser. Etter å ha opprettet en gruppe, kan du tilpasse den ytterligere.

  1. Klikk på Meny-ikonet øverst til høyre.

    Image
    Image

    I mobilappen, trykk på Meny (tre linjer) nederst, og velg deretter Grupper. Trykk på plusstegnet (+), og trykk deretter på Opprett en gruppe.

  2. Velg Grupper.

    Image
    Image
  3. Velg Opprett ny gruppe.

    Image
    Image
  4. Legg til et gruppenavn.

    Image
    Image
  5. Velg personverninnstillingen: privat eller offentlig.

    Image
    Image
  6. Hvis du valgte en privat gruppe, velg Visible for å gjøre det mulig for alle å finne gruppen, eller velg Hidden for en "hemmelighet" gruppe.

    Image
    Image
  7. Klikk Create når du er ferdig.

    Image
    Image

    Valgfritt kan du nå invitere venner til å bli med i gruppen din.

Private vs. offentlige vs. skjulte grupper

En offentlig gruppe er nettopp det: alle kan se gruppen, dens medlemmer og innleggene deres. Når en gruppe er privat, kan hvem som helst finne gruppen på Facebook og se hvem som er i den, men bare medlemmer kan se individuelle innlegg. En skjult gruppe er kun for invitasjoner og ikke søkbar på Facebook.

Tenk på temaet for gruppen din og medlemmene den sannsynligvis vil tiltrekke seg. En offentlig gruppe er akseptabel for et relativt nøytr alt emne, for eksempel en fangruppe for et TV-program eller en bok. Selv om samtalene kan bli intense og til og med splittende, kommer det ikke til å bli personlig (vel, forhåpentligvis blir det ikke det), slik en gruppe for eksempel om foreldreskap ville gjort.

Hvis du oppretter en gruppe dedikert til et bestemt nabolag, kan det være lurt å vurdere å gjøre den til en privat gruppe, slik at du kan sikre at bare folk som bor i området kan bli med og bidra. Å skjule en gruppe er best for mer omstridte emner, for eksempel politikk, eller for en gruppe som du ønsker skal være et trygt sted for medlemmer, så mye som en kan være på sosiale medier.

Hvordan tilpasse Facebook-gruppen din

Etter at du har satt opp en gruppe, kan du piffe opp siden med et forsidebilde. Du kan også legge til tagger i gruppen din for å gjøre den søkbar og inkludere en beskrivelse. Deretter kan du også tilordne den en gruppetype, som kan hjelpe potensielle medlemmer med å finne den og hjelpe dem å forstå formålet med gruppen, enten det er for foreldre eller fuglekikkere. Gruppetyper inkluderer kjøp og salg, spill, jobber, foreldre og mer; standardtypen er Generelt.

For å angi gruppetype:

  1. På gruppesiden, velg Settings fra menyen til venstre.

    Image
    Image
  2. Under Tilpass gruppe, velg Gruppetype redigeringsikonet.

    Image
    Image
  3. Velg en ny gruppetype, og klikk deretter Lagre.

    Image
    Image

Administratorer og moderatorer

Som skaperen av gruppen er du administrator som standard. Du kan ha flere administratorer så vel som moderatorer i en gruppe. Administratorer kan tildele andre medlemmer som administratorer eller moderatorer, fjerne dem, administrere gruppeinnstillinger, godkjenne eller avslå medlemskapsforespørsler og innlegg, fjerne innlegg og kommentarer, fjerne og blokkere personer fra gruppen og mer.

Administratorer kan også invitere medlemmer til å bli gruppeeksperter. Når invitasjonen er akseptert, vil gruppeeksperten ha et merke ved navn, som indikerer at innleggene deres kan være spesielt informative. Administratorer og gruppeeksperter kan samarbeide om spørsmål og svar, dele informasjon og svare på spørsmål.

Moderatorer kan gjøre alt som administratorer kan gjøre, bortsett fra å gjøre andre medlemmer til administratorer, moderatorer eller gruppeeksperter eller fjerne dem fra disse rollene.

Moderatorer kan heller ikke administrere innstillinger, som inkluderer å endre forsidebildet, gi nytt navn til gruppen eller endre personverninnstillingene.

Uunngåelig, selv i hemmelige grupper, kan du ende opp med internett-troll eller mobbere. Medlemmer kan rapportere innlegg som de finner uakseptable, og administratorer kan fjerne medlemmer fra gruppen etter eget ønske.

Hvordan moderere en Facebook-gruppe

Administratorer og moderatorer kan sette opp spørsmål som potensielle medlemmer må svare på før de får godkjenning for å bli med. De kan også opprette et sett med grupperegler og be nye medlemmer om å godta dem.

Det er også god praksis å lage et festet innlegg, som alltid forblir øverst i aktivitetsfeeden, som forklarer gruppens retningslinjer og prinsipper.

Administratorer kan bestemme hvem som kan legge ut innlegg i gruppen og kreve at en admin eller mod godkjenner alle innlegg.

Når gruppen din blir større, er det en god idé å rekruttere flere administratorer, moderatorer og gruppeeksperter for å hjelpe deg med å administrere nye medlemmers innlegg og kommentarer. Det er nesten alltid for mye arbeid for én person. Sørg for å lage et mangfoldig panel med administratorer og mods som gjenspeiler medlemskapets sammensetning. Lag en liste over administratorer som er enkle å finne, og oppmuntre medlemmer til å merke administratorer hvis de ser et problem, for eksempel et nettsøppelinnlegg eller personlige angrep.

Anbefalt: