Yamaha YSP-5600 Dolby Atmos Digital lydprojektor

Innholdsfortegnelse:

Yamaha YSP-5600 Dolby Atmos Digital lydprojektor
Yamaha YSP-5600 Dolby Atmos Digital lydprojektor
Anonim

Lydplanker eller lydbaser forbedrer lyden fra en TV eller et underholdningssystem. Et økende antall brukere velger disse kompakte, rimelige lydsystemene for et mer praktisk og mindre rotete oppsett med flere høyttalere.

En av ulempene med lydplanker er at surroundlydopplevelsen reduseres. Selv om de er praktiske, gir disse systemene ikke et like oppslukende lyttemiljø som tradisjonelle hjemmekinosystemer. Yamaha YSP-5600 digital lydprojektor gir en mulig løsning.

Image
Image

Generelle funn

What We Like

  • Digital lydprojeksjonsteknologi produserer oppslukende surroundlyd uten ekstra høyttalere.
  • Dolby Atmos og DTS:X-kompatibel.
  • Har flere tilkoblinger enn de fleste lydplanker.
  • Integrerer med Yamaha MusicCast trådløse lydsystem.

What We Don't Like

  • Krever et lukket rom og et flatt tak for best resultat.
  • DTS:X kan kreve fastvareoppdateringer.
  • En ekstern subwoofer er ikke inkludert, men en kan legges til.
  • Det er dyrere enn de fleste lydplanker.

Forutsatt at du har et lukket rom og et flatt tak som gir god lydrefleksjon, kan Yamaha YSP-5600 Digital Sound Projector gi en overbevisende surroundlyd-lytteopplevelse.

Digital lydprojeksjon: en rask forklaring

Digital lydprojeksjon er en lydplattform som bruker en rekke små høyttalerdrivere (hver med sin egen forsterker) plassert i ett enkelt kabinett som ser ut som en lydplanke eller lydbase.

Stråledriverne (de små høyttalerne) projiserer lyd med retningsnøyaktighet fra fronten til hovedlytteposisjonen samt til side- og bakveggene i rommet. Lyden spretter tilbake til lytterommet for å skape et realistisk 5.1- eller 7.1-kanals surroundlydfelt. Effekten fungerer best i et lukket rom med flatt tak.

Hvordan digital lydprojeksjon brukes på YSP-5600

Med YSP-5600 gir Yamaha en ekstra vri til digital lydprojeksjonsteknologi ved å legge til vertikale kanaler.

YSP-5600 kan konfigureres for et 7.1.2-kanalsoppsett som oppfyller Dolby Atmos-kravene. Hvis du ikke er kjent med Dolby Atmos-høyttalerlayoutterminologien, betyr dette at lydplanken projiserer syv kanaler med lyd i horisontalplanet, sammen med en subwooferkanal og to vertikale lydkanaler.

YSP-5600 omslutter rommet i en boble som gir en oppslukende surroundlydopplevelse fra kompatibelt Dolby Atmos-kodet innhold. Dette inkluderer de fleste Blu-ray-plater. Hvis du har en kompatibel smart-TV, kan du kanskje få tilgang til noe Dolby Atmos-kodet innhold gjennom nettstrømming.

For å gjøre oppsettet enklere, leveres en plug-in mikrofon. Lydplanken genererer testtoner som projiseres inn i rommet. Deretter fanger mikrofonen opp tonene og sender dem til YSP-5600. Spesialprogramvare i YSP-5600 analyserer tonene og justerer stråledriverytelsen slik at den passer best til rommets dimensjoner og akustiske egenskaper.

Image
Image

Hva annet får du

Dette er noen av de andre funksjonene du finner i Yamaha YSP-5600.

Kanalkonfigurasjon, lyddekoding og behandling

YSP-5600 gir opptil 7.1.2 kanaler (syv horisontale, en subwoofer-kanal og to høydekanaler). YSP-5600 har innebygd lyddekoding for flere Dolby- og DTS-surroundlydformater, inkludert Dolby Atmos og DTS:X.

DTS:X må kanskje legges til gjennom en fastvareoppdatering.

Ytterligere støtte for surroundlyd tilbys av Yamaha DSP (Digital Surround Processing)-modi (film, musikk og underholdning), samt ekstra lyttemodi (3D-surround og stereo). En komprimert musikkforsterker leveres for å forbedre lydkvaliteten på digitale musikkfiler, for eksempel MP3-filer.

Høyttalerkomplement

YSP-5600 inkluderer et komplekst utvalg av innebygde beam-drivere, som er veldig små høyttalere.

Det er 44 stråledrivere (12 bittesmå 1-1/8 tommers og 32 1-1/2 tommers høyttalere), hver drevet av sin egen 2-watts digitale forsterker, og to 4-1/2 tommers 40 -watt basshøyttalere. Total effekt for anlegget er oppgitt til 128 watt (toppeffekt). Høyttalerdriverne er frontvendt, med de vertikale avfyringsdriverne plassert nær hver ende av enheten.

Audio Connectivity

De mange lydtilkoblingene inkluderer to digitale optiske, en digital koaksial og ett sett med analoge stereoinnganger. Det er også en subwoofer linjeutgang for tilkobling til en valgfri ekstern subwoofer hvis ønskelig.

Når det gjelder subwoofer-utgangsfunksjonen, har YSP-5600 også en innebygd trådløs subwoofer-sender. For å bruke denne funksjonen har du muligheten til å kjøpe Yamaha SWK-W16 trådløse subwoofer-mottakersett, som kan kobles til en hvilken som helst subwoofer. Yamaha foreslår NS-SW300, men alle subwoofere vil fungere.

Image
Image

Videotilkobling

For video har YSP-5600 fire HDMI-innganger og én HDMI-utgang, 3D- og 4K-gjennomgang med HDCP 2.2-kopibeskyttelse (nødvendig for kompatibilitet med 4K-streaming og Ultra HD Blu-ray Disc-kilder), og ARC-kompatibilitet. Det er ingen informasjon om HDR-kompatibilitet.

Image
Image

Nettverks- og strømmefunksjoner

YSP-5600 inkluderer Ethernet- og Wi-Fi-tilkobling, tilgang til lok alt nettverksinnhold og internettstrømming fra kilder som Pandora, Deezer, Napster, Spotify, Sirius/XM og Tidal.

Apple AirPlay og Bluetooth er også inkludert. Bluetooth-funksjonen på YSP-5600 er toveis. Du kan streame musikk fra kompatible kildeenheter, som smarttelefoner og nettbrett, samt streame musikkinnhold fra YSP-5600 til kompatible Bluetooth-hodetelefoner eller -høyttalere.

MusicCast

En bonusfunksjon er inkorporeringen av Yamahas nyeste versjon av sin MusicCast-lydsystemplattform for flere rom. Denne plattformen gjør det mulig for YSP-5600 å sende, motta og dele musikkinnhold mellom kompatible Yamaha-komponenter, inkludert hjemmekinomottakere, stereomottakere, trådløse høyttalere, lydplanker og drevne trådløse høyttalere.

YSP-5600 kan forbedre TV-lydopplevelsen, og den kan integreres i et lydsystem for hele huset.

Kontroll alternativer

For kontrollfleksibilitet kan YSP-5600 betjenes med den medfølgende fjernkontrollen eller av kompatible smarttelefoner og nettbrett ved å bruke den gratis Yamaha Remote Controller-appen for iOS eller Android. I tillegg kan den integreres i et tilpasset kontrolloppsett ved hjelp av IR-sensor inn/ut og RS232C-tilkoblings alternativer.

Image
Image

Endelig dom

YSP-5600 signaliserer et fremskritt i soundbar-konseptet. Det er en effektiv plattform for å gi en surroundlydopplevelse uten en separat hjemmekinomottaker eller individuelle høyttalere. Det er imidlertid dyrere. Med en veiledende pris på rundt 1500 dollar, er det mer i tråd med hva mange oppsett av receiver og høyttaler koster enn en tradisjonell lydplanke.

Integrasjonen av Dolby Atmos, DTS:X og MusicCast er fine bonuser. Likevel, hvis du vil ha full hjemmekinolydopplevelse, må du legge til en subwoofer mot en ekstra kostnad.

Anbefalt: