Windows Sonic vs Dolby Atmos: Hvilke hodetelefoner er best for Xbox One?

Innholdsfortegnelse:

Windows Sonic vs Dolby Atmos: Hvilke hodetelefoner er best for Xbox One?
Windows Sonic vs Dolby Atmos: Hvilke hodetelefoner er best for Xbox One?
Anonim
Image
Image

Xbox One-eiere har fått valget mellom to romlige surroundteknologier: Windows Sonic eller Dolby Atmos. Begge har som mål å forbedre lydkvaliteten og innlevelsen når du spiller et spill, men hva er best for din situasjon? I kampen om Windows Sonic vs. Dolby Atmos sammenlignet vi funksjoner, priser, lydkvalitet, kompatibilitet og andre nøkkelfaktorer, slik at du kan bestemme hva som er best for deg.

Hva er Windows Sonic for hodetelefoner?

Image
Image

What We Like

  • Det er helt gratis å bruke.
  • Veldig enkelt oppsett.
  • Noen spill høres bedre ut.

What We Don't Like

  • Litt over topplyden.
  • Noen knitrende lyder når du er på Xbox-dashbordet.

Windows Sonic for hodetelefoner er Microsofts versjon av romlig lyd. Introdusert for Xbox One så vel som Windows 10-enheter, er den gratis å bruke med enhver oppdatert konsoll. Den er integrert med systemprogramvaren for ekstra enkelhet når du bruker den, og du kan bruke et hvilket som helst Xbox One stereohodesett sammen med det.

Den prøver å skape en surroundlydopplevelse selv om du har vanlige stereohodetelefoner. Ved å gjøre det skal lyden se ut til å ha ekstra dybde og lyd tredimensjonal slik at du hører alt rundt deg.

For å bruke det, aktiverer du det ganske enkelt gjennom en innstilling på Xbox One. Når den er aktivert, vil alle applikasjoner eller spill som kan gjengi til 7.1-kanalsformater begynne å behandle hodetelefonene dine som om de var en virtuell 7.1-enhet.

Windows Sonic anses generelt for å overdrive lyder litt sammenlignet med Dolby Atmos, men det utgjør fortsatt en betydelig forskjell når du spiller førstepersons skytespill som Overwatch. Du kan høre fiender komme og kan finne dem raskere enn gjennom andre lydenheter.

Hva er Dolby Atmos?

Image
Image

What We Like

  • Det er en gratis prøveperiode.
  • Noen spill høres bedre og mer oppslukende ut.
  • God unnskyldning for å kjøpe dedikerte hodetelefoner.
  • App gir støtte for andre surroundlydsystemer.

What We Don't Like

  • Det koster $14,99 å kjøpe en lisens.
  • Det innebærer mer oppsett enn Windows Sonic.
  • Bare minimale forbedringer for prisen.

Dolby Atmos er Dolbys romlige lydteknologi. Xbox One støtter Dolby Atmos-teknologi når det kommer til hjemmekinooppsett og hodetelefoner. I motsetning til den integrerte naturen til Windows Sonic, krever Dolby Atmos at du kjøper den fra Microsoft Store for $14,99.

For å bruke Dolby Atmos for hodetelefoner, må du laste ned og installere appen, som tar litt mer tid enn Windows Sonics oppsett. Det er en 30-dagers gratis prøveperiode for appen, men du må kjøpe den når prøveperioden er over.

Dolby Atmos fokuserer på å plassere lyder over, under og rundt deg som surroundlydsystemer eller Windows Sonic. Dolby Atmos leverer virtualisert romlig lyd som Windows Sonic, men det er også dedikert maskinvare og spesielle Dolby Atmos-hodetelefoner designet for å fungere sammen med den for å gi den beste lydopplevelsen.

Generelt anses Dolby Atmos som litt overlegen Windows Sonic. Når du spiller spill som Gears 5, eller eldre titler som Grand Theft Auto V og Rise of the Tomb Raider, har Dolby Atmos-hodetelefoner en tendens til å høres skarpere ut, rikere og mer som om du faktisk er der.

Windows Sonic vs Dolby Atmos-funksjonssammenligning

Windows Sonic og Dolby Atmos har begge positive og negative egenskaper. Selv om de begge tilbyr lignende tjenester, er det visse ting ved begge som gjør dem tiltalende for forskjellige mennesker og forskjellige økonomiske hensyn.

Her er en kort titt på noen av de viktigste funksjonene til Windows Sonic og Dolby Atmos:

Windows Sonic vs Dolby Atmos-sammenligning
Windows Sonic Dolby Atmos
Price Gratis $14,99 etter en gratis prøveperiode
Dedikert maskinvare Ikke nødvendig Valgfritt
Oppsett Minimal/innebygd Appnedlasting kreves

Windows Sonic og Dolby Atmos er svært like produkter, og derfor har vi ikke inkludert identiske kategorier i sammenligningene våre, for eksempel spillene som er kompatible med dem. Omtrent, det er samme antall spill der ute som er på sitt beste med begge lydformatene.

Bør du gå med Windows Sonic eller Dolby Atmos?

Windows Sonic og Dolby Atmos er begge svært like former for romlig lydteknologi. Dolby Atmos har fordelen når det gjelder lydkvalitet og får deg til å føle at du faktisk er der når du spiller et spill, men det har en pris.

Mye av beslutningsprosessen din bør stamme fra hvis du vil betale $15 for Dolby Atmos-appen eller hvis du holder deg til plug and play-stilen til Windows Sonic.

For mange brukere er forskjellene relativt subtile, men det er definitivt verdt å prøve Dolby Atmos 30-dagers prøveversjon for å se om ørene dine er i stand til å oppdage nyansene mellom de to teknologiene. Hvis du ikke har et budsjett, er det fornuftig å bruke Dolby Atmos for den ekstra fordelen når du spiller.

Anbefalt: