De 15 beste Dolby Atmos-filmene å se hjemme

Innholdsfortegnelse:

De 15 beste Dolby Atmos-filmene å se hjemme
De 15 beste Dolby Atmos-filmene å se hjemme
Anonim

Hvis du elsker surroundlyd, kjenner du sannsynligvis allerede kraften til Dolby Atmos. Når en film bruker denne teknologien, kan lyddesignerne plassere miljølyder på forskjellige høyttalerplasseringer, og virkelig fordype deg i filmen. Hvis du nettopp har satt opp et surroundlydsystem, prøv å teste det ut med en av de flotte Dolby Atmos-kompatible filmene nedenfor.

Mad Max: Fury Road

Image
Image

IMDb Rangering: 8.1/10

Sjanger: Action, Eventyr, Sci-Fi

Medvirkende: Tom Hardy, Charlize Theron

Regissør: George Miller

Motion Picture Rating: R

Kjøretid: 2 timer

For en av de beste post-apokalyptiske filmene til dags dato, sjekk ut Fury Road. Det foregår i en ødemark hvor det er lite vann, og spenningen er høy. Filmen er svært stilisert og visuelt betagende, og surroundlyden som er integrert i filmen, plasserer deg virkelig midt i det grisete kjøretøyet Road Wars. Med massevis av dype, rike motorlyder, eksplosjonsstøt og det intense lydsporet, vil Mad Max: Fury Road garantert ta deg og høyttalerne dine på tur.

Babysjåfør

Image
Image

IMDb-vurdering: 7,6/10

Sjanger: Action, Crime, Drama

Medvirkende: Ansel Elgort, Kevin Spacey, Lily James

Regissør: Edgar Wright

Motion Picture Rating: R

Kjøretid: 1 time 53 minutter

Baby Driver, regissert av Edgar Wright, som også skapte Scott Pilgrim vs. the World og Hot Fuzz, er en enestående film med lyd som hovedfokus. Filmen er sentrert rundt en fluktsjåfør som elsker musikk, og gir filmskaperne mange muligheter til å leke med lyd. Det er en viktig del av selve handlingen, og opplevelsen blir enda bedre når du kan høre den i Dolby Atmos.

Blade Runner 2049

Image
Image

IMDb-vurdering: 8/10

Sjanger: Sci-Fi, Action

Medvirkende: Ryan Gosling, Harrison Ford

Regissør: Denis Villeneuve

Motion Picture Rating: R

Kjøretid: 2 timer 44 minutter

Allerede et fantastisk visuelt stykke, tar Dolby Atmos-teknologien denne filmen til neste nivå, og transporterer deg til denne frodige, futuristiske verdenen. Du vil høre hver eneste lyd i miljøet, fra det tilsynelatende konstante regnet, til høyteknologisk maskineri, til byens mas. Sammen med det rungende, fyldige lydsporet fra Hans Zimmer, vil du få en opplevelse du sent vil glemme.

Soul

Image
Image

IMDb Rangering: 8.1/10

Sjanger: Eventyr, komedie

Medvirkende: Jamie Foxx, Tina Fey

Regissører: Pete Doctor, Kemp Powers

Motion Picture Rating: PG

Kjøretid: 1 time 40 minutter

En av de mest originale Pixar-filmene til dags dato, lydsporet for filmen vant en Golden Globe-pris, produsert av Trent Reznor og Atticus Ross. Musikken i filmen er atskilt av to forskjellige verdener - etterlivet og jorden. Dette skaper en vakker dynamikk av lyd, full av både stemning og up-beat-låter.

Gravity

Image
Image

IMDb-vurdering: 7,7/10

Sjanger: Sci-Fi, eventyr, drama

Medvirkende: Sandra Bullock, George Clooney

Regissør: Alfonso Cuaron

Motion Picture Rating: PG-13

Kjøretid: 1 time 31 minutter

Denne filmen som vant syv Oscar-priser, inkludert beste prestasjon innen lydredigering og lydmiksing. Det er et ikonisk verk av dybde og atmosfære, både visuelt og lyddesign. I løpet av denne filmen vil du virkelig kunne føle alle lydene av plass, eller mangel på det, ettersom filmskaperne realistisk formidler hvordan lyden ville opptre i et vakuum. Det er egentlig denne minimalismen gjennom Gravity som gjør det til en opplevelse ulik alle andre.

The Martian

Image
Image

IMDb-vurdering: 8/10

Sjanger: Sci-Fi, eventyr, drama

Medvirkende: Matt Damon, Jessica Chastain, Kristin Wiig

Regissør: Ridley Scott

Motion Picture Rating: PG-13

Kjøretid: 2 timer 24 minutter

Basert på romanen med samme navn, ble The Martian regissert av Ridley Scott, også kjent som skaperen av Alien. Filmen følger Mark Watney, spilt av Matt Damon, en astronaut som blir strandet på et oppdrag til Mars. Å se denne filmen med Dolby Atmos lar deg komme rett innenfor det vindfulle, støvblåste miljøet på planeten. Begynnelsen av filmen, under vindstormen, er spesielt kraftig. Hvis du ønsker å være helt nedsenket i verdensrommet, er The Martian et godt valg.

Spiderman: Into The Spider-verset

Image
Image

IMDb-vurdering: 8.4/10

Sjanger: Action, Adventure

Medvirkende: Shameik Moore, Jake Johnson, Hailee Steinfield

Regissører: Bob Persichetti, Peter Ramsey, Rodney Rothman

Motion Picture Rating: PG

Kjøretid: 1 time 57 minutter

Into the Spider-verset er en Spiderman-film ulik alle andre. Den følger Miles Morales, som får kreftene til Spiderman etter å ha blitt bitt av en edderkopp. Filmen utforsker de forskjellige versjonene av Spiderman, med mye action og morsomme øyeblikk. Den beste delen med filmen ligger imidlertid i dens unike animerte verden, full av livlige farger og et sted mellom 2D og 3D. Å se i surroundlyd gjør opplevelsen bare så mye bedre, ettersom du tar inn alle de basstunge actionsporene som flerlags lydmiljøer.

Ready Player One

Image
Image

IMDb Rangering: 7.4/10

Sjanger: Sci-Fi, action, eventyr

Medvirkende: Tye Sheridan, Olivia Cooke

Regissør: Steven Spielberg

Motion Picture Rating: PG-13

Kjøretid: 2 timer 20 minutter

Forutsetningen for denne filmen fokuserer på et fullstendig oppslukende videospill, der spillere tar på seg et headset og virkelig føler at de er i spillets verden. Så det er fornuftig at skaperne av denne filmen ville prøve å etterligne denne effekten så mye som mulig for seerne. Dolby Atmos lar denne følelsen aktualiseres når du opplever lydene fra et fartsfylt løp eller subtile lyder fra spillets verden.

The Matrix

Image
Image

IMDb-vurdering: 8,7/10

Sjanger: Action, Sci-Fi

Medvirkende: Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Laurence Fishburne

Regissører: Lana Wachowski, Lilly Wachowski

Motion Picture Rating: R

Kjøretid: 2 timer 16 minutter

En av de mest innovative og oppslukende filmene gjennom tidene, The Matrix fikk en 4K-utgivelse med Dolby Atmos i 2018, og setter en av de beste kinoopplevelsene opp til dagens standarder. Og den leverer, med kontrollert bass kan du virkelig føle under anspente sekvenser. Du vil spesielt oppleve den berømte shoot-out nær slutten, og plasserer deg direkte i handlingen.

Et stille sted

Image
Image

IMDb-vurdering: 7,5/10

Sjanger: Skrekk, drama, sci-fi

Medvirkende: Emily Blunt, John Krasinski, Millicent Simmonds

Regissør: John Krasinski

Motion Picture Rating: PG-13

Kjøretid: 1 time 30 minutter

Du tror kanskje at denne filmen ikke har mye å tilby surroundlydmessig, siden fokuset er på en familie som må holde seg stille eller risikere å bli hørt av romvesenlignende skapninger. Det er imidlertid denne bruken av lyd i filmen som virkelig driver den til en utrolig spennende opplevelse. Du kan finne deg selv å holde pusten en eller to ganger under nærmøtene med filmens skapninger, og høre hver eneste nærgående og klaustrofobiske lyd.

Oss

Image
Image

IMDb-vurdering: 6,8/10

Sjanger: Skrekk, thriller

Medvirkende: Lupita Nyong'o, Winston Duke, Elizabeth Moss

Regissør: Jordan Peele

Motion Picture Rating: R

Kjøretid: 1 time 56 minutter

Regissør Jordan Peele, som også var tanken bak filmen Get Out, ga ut sin neste tankevekkende film Us til stor kritikerroste. Den følger en familie som bestemmer seg for å ta en tur til morens barndoms strandhus, men noe dypt rart begynner å finne sted. Hvis du er en fan av skrekk, men vil ha noe litt annerledes, er dette en flott film å plukke opp. Ikke minst på grunn av den imponerende bruken av Dolby Atmos-lyd, som virkelig begynner å feste seg når doppelganger-versjonene av familien dukker opp, og gir et ekstra trøkk til handlingen som utfolder seg.

Pacific Rim

Image
Image

IMDb-vurdering: 6,9/10

Sjanger: Sci-Fi, action, eventyr

Medvirkende: Idris Elba, Charlie Hunnam, Rinko Kikuchi

Regissør: Guillermo del Toro

Motion Picture Rating: PG-13

Kjøretid: 2 timer 11 minutter

Hvis du virkelig ønsker å bli tatt med på en intens tur i hjemmekinoanlegget, tilbyr Pacific Rim en fenomenal levering. Filmen er basert på kamper mellom enorme, humanoide maskiner k alt Jaegers, og monstre som stammer fra havet, kjent som Kaiju. Det som følger er intet mindre enn fengslende, føl hvert sammenstøt mens du blir kastet inn i svimlende kampscener.

Roma

Image
Image

IMDb-vurdering: 7,7/10

Sjanger: Drama

Medvirkende: Yalizta Aparicio, Marina de Tavira, Diego Cortina Autrey

Regissør: Alfonso Cuaron

Motion Picture Rating: R

Kjøretid: 2 timer 15 minutter

Alfonso Cuaron, som også regisserte Gravity, var en stor fan av hva Dolby Atmos kunne. Han mente teknologien faktisk var bedre egnet til mer intime miljøer, i stedet for in-your-face blockbusters. Han ga noen overbevisende bevis på denne teorien med Roma, en film der han ga lydmikserne sine mange måneder til å lage lyddesignet deres. Hvis du vil se den subtile kraften Atmos kan oppnå, se Roma.

Logan

Image
Image

IMDb Rangering: 8.1/10

Sjanger: Action, Drama, Sci-Fi

Medvirkende: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Dafne Keen

Regissør: James Mangold

Motion Picture Rating: R

Kjøretid: 2 timer 17 minutter

Logan er en superheltfilm i motsetning til de fleste andre, etter den mye eldre og slitere Wolverine, spilt av Hugh Jackman. Denne filmen er hovedsakelig en karakterstudie, men den er fortsatt en Wolverine-film, og har derfor mye action. Bruken av Dolby Atmos i denne filmen sprer lyd over alle høyttalerne, og plasserer deg midt i en scene. Rangeringen seriøst på denne filmen.

Deadpool

Image
Image

IMDb Rangering: 8.0/10

Sjanger: Komedie, action, eventyr

Medvirkende: Ryan Reynolds, Morena Baccarin, T. J. Miller

Regissør: Tim Miller

Motion Picture Rating: R

Kjøretid: 1 time 48 minutter

Når vi snakker om unike superheltfilmer, er Deadpool en flott film å sette på for å se hvor langt høyttalerne dine kan nå. Det er ekstremt morsomt, men fylt med gripende actionsekvenser, og Dolby Atmos tar det helt til et annet nivå. De komplimenterer filmens distinkte visuelle stil, og fremhever de fire veggbrytende elementene. Lydeffekter, som pistolskudd, krasj og mange eksplosjoner, forsterkes med Atmos. Dette er en morsom film, men den er definitivt ikke for barn.

Anbefalt: