Hvordan forhindre at programmer stjeler fokus i Windows

Innholdsfortegnelse:

Hvordan forhindre at programmer stjeler fokus i Windows
Hvordan forhindre at programmer stjeler fokus i Windows
Anonim

Hvis du noen gang har blitt irritert over et program som dukker opp foran det du gjør uten din tillatelse, til tross for at du aldri har valgt noe, har du vært offer for et program som stjeler fokus.

Fokustyveri skyldes noen ganger ondsinnet programmering av programvareutvikleren som gjør det. Mesteparten av tiden er det imidlertid bare buggy-programvare eller operativsystemadferd du må finne ut og prøve å fikse eller unngå.

I tidlige versjoner av Windows, spesielt i Windows XP, var det faktisk en innstilling som enten tillot eller forhindret programmer i å stjele fokus. Se mer om å stjele fokus i Windows XP under feilsøkingstrinnene.

Fokustyveri var absolutt mer et problem i eldre versjoner av Windows som Windows XP, men det kan og skjer i Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7 og Windows Vista også.

Kan du stoppe programmer fra å stjele fokus?

Ideelt sett vil intet annet program enn det du jobber i godta mus- og tastaturinndata, og vinduet vil forbli på toppen av alle de andre du ikke bruker for øyeblikket.

Dessverre er det ikke mulig for Windows å blokkere alle programmer fra å stjele fokus og fortsatt fungere skikkelig – det er bare ikke bygget med hjernen til å forstå det.

Det betyr imidlertid ikke at du ikke har alternativer.

Hvordan forhindre at programmer stjeler fokus i Windows

Når du har identifisert hvilket program som må håndteres, kan du gå gjennom feilsøkingen nedenfor for å få det til å slutte å skje for alltid:

Målet er å identifisere programmet som ikke burde gjøre dette, og deretter finne ut hva du skal gjøre med det. Hvis du ikke allerede vet hvilket program som har skylden, kan et gratisverktøy k alt Window Focus Logger hjelpe.

  1. Avinstaller det fornærmende programmet. Helt ærlig, den enkleste måten å løse et problem med et program som stjeler fokus, er å fjerne det.

    Du kan fjerne programmer i Windows fra kontrollpanelet med appleten Programmer og funksjoner, men gratis avinstalleringsverktøy fungerer også.

    Hvis fokus-tyveprogrammet er en bakgrunnsprosess, kan du deaktivere prosessen i Services, som ligger i Administrative Tools i alle versjoner av Windows. Gratis programmer som CCleaner gir også enkle måter å deaktivere programmer som starter automatisk med Windows.

  2. Installer programvaren som har skylden på nytt. Forutsatt at du trenger programmet som stjeler fokus, og det ikke gjør det ondsinnet, kan det hende at du installerer det på nytt, kan løse problemet.

    Hvis det er en nyere versjon av programmet tilgjengelig, last ned den versjonen for å installere på nytt. Programvareutviklere utsteder regelmessig oppdateringer for programmene sine, en av dem kan ha vært å stoppe programmet fra å stjele fokus.

  3. Sjekk programmets alternativer for innstillinger som kan være årsaken til at fokuset stjeler, og deaktiver dem. En programvareprodusent kan se en fullskjermsveksling til programmet sitt som en "varslings"-funksjon du vil ha, men du ser det som et uønsket avbrudd.
  4. Kontakt programvareprodusenten og la dem få vite at programmet deres stjeler fokus. Gi så mye informasjon du kan om situasjonen(e) der dette oppstår, og spør om de har en løsning.

    Les gjennom hvordan du snakker med teknisk støtte for å få hjelp til å kommunisere problemet på riktig måte.

  5. Sist, men ikke minst, kan du alltids prøve et tredjeparts anti-fokus-tyveriverktøy, som det er noen få av:

    • DeskPins er helt gratis og lar deg "pinne" et hvilket som helst vindu, og holde det på toppen av alle andre, uansett hva. Festede vinduer er merket med en rød nål og kan "automatisk festes" basert på vinduets tittel.
    • Window On Top er et annet gratis program som fungerer omtrent på samme måte. Dra musepekeren fra Window On Top og slipp den på et vindu for å få den til å holde seg øverst. Eller bruk Ctrl+F8 hurtigtasten.

Mer om å stjele fokus i Windows XP

Som nevnt i begynnelsen av dette stykket, tillot Windows XP faktisk fokusstjeling hvis én spesifikk verdi i Windows-registeret ble satt på en bestemt måte.

Følg den korte veiledningen nedenfor, kan du manuelt endre denne verdien til den som forhindrer programmer i å stjele fokus i Windows XP.

Endringer i Windows-registeret gjøres i disse trinnene. Vær forsiktig når du bare gjør endringene som er beskrevet nedenfor. Det anbefales at du sikkerhetskopierer registernøklene du endrer i disse trinnene som en ekstra forholdsregel.

  1. Åpne Registerredigering og finn HKEY_CURRENT_USER bikuben under Min datamaskin, og velg (+)tegn ved siden av mappenavnet for å utvide mappen.
  2. Fortsett å utvide mappene til du kommer til HKEY_CURRENT_USER\Kontrollpanel registernøkkel.
  3. Velg Desktop-tasten under Kontrollpanel.
  4. På høyre side av editoren, finn og dobbeltklikk ForegroundLockTimeout DWORD.
  5. I Rediger DWORD-verdi-vinduet som vises, setter du Value data-feltet til 30d40.

    Image
    Image

    Sørg for at alternativet til høyre er satt til Hexadesimal.

    Dette er nuller i den verdien, ikke 'o'-bokstaver. Heksadesimal inkluderer ikke bokstaven o, så de vil ikke bli akseptert, men det bør nevnes likevel.

  6. Velg OK og lukk deretter Registerredigering.
  7. Start datamaskinen på nytt slik at endringene du har gjort kan tre i kraft.

Fra dette tidspunktet skal ikke programmer du kjører i Windows XP lenger stjele fokuset fra vinduet du jobber i.

Hvis du ikke er komfortabel med å gjøre manuelle endringer i registeret selv, kan et program fra Microsoft k alt Tweak UI gjøre det for deg. Når den er installert, gå til Focus under General-området, og merk av i boksen for å Forhindre at applikasjoner stjeler fokus

Ærlig t alt, men hvis du er forsiktig, er den registerbaserte prosessen forklart ovenfor helt trygg og effektiv. Du kan alltid bruke sikkerhetskopien du har laget til å gjenopprette registeret hvis ting ikke fungerer.

Anbefalt: