En M2 Pro Mac mini ville holde Apples minste datamaskin relevant

Innholdsfortegnelse:

En M2 Pro Mac mini ville holde Apples minste datamaskin relevant
En M2 Pro Mac mini ville holde Apples minste datamaskin relevant
Anonim

Key takeaways

  • Troverdige kilder sier at Apple planlegger M2 og M2 Pro Mac minis.
  • De vil bruke samme kassedesign som de nåværende og tidligere modellene.
  • Mac mini fyller et veldig nyttig hull i mange menneskers databehov.

Image
Image

Apple jobber med M2- og M2 Pro-versjoner av sin merkelige Mac mini-stasjonære datamaskin, men den vil beholde den samme eksterne designen som den har hatt i årevis.

Mac mini er Apple-ekvivalenten til de Tupperware-beholderne som skyves på baksiden av den nederste hyllen i kjøleskapet ditt. Apple vet at de må ta seg av dem fra tid til annen, men det er alltid noe bedre å gjøre i stedet. Men mellom M2 MacBook Air og Mac Studio, er det på tide å pensjonere den forsømte minien?

"Vi er sterkt avhengige av den nåværende versjonen av Mac minis i fotostudioet mitt. Vi finner ut at de er mer enn robuste nok for enkel bilderedigering, som fangststasjoner, og til å rute vår interne server," fotograf Patrick Nugent fort alte Lifewire via e-post. "Vi hadde vurdert å gå med [Mac Studio], men for prisen er minier vanskelig å slå."

Mini Max

Mac mini startet som en veldig billig inngangsmodell, en måte å få en liten, enkel Mac uten å betale for delene du ikke trengte, som skjermen og tastaturet på en bærbar datamaskin, eller den store etui og omfattende utvidelsesmuligheter for Power Mac.

Den var ideell for PC-byttere som allerede hadde skjerm, mus og tastatur, for Mac-elskere som ønsket en liten og enkel stasjonær maskin, og for nerder og bedrifter som ønsket å bruke den som en server, hvor man betaler for skjermer og tastaturer var bortkastede penger.

Og det er også-ikke glem- mini.

Vi hadde vurdert å gå med [Mac Studio], men for prisen er minier vanskelig å slå.

"Bortsett fra prisen, er en av de mest attraktive egenskapene til Mac mini dens lille fotavtrykk, som Mac Studio unngår for ytelse," fort alte M2 Pro Mac-nysgjerrige nettutvikler Louise Findlay til Lifewire via e-post. "For de med små skrivebord er størrelsen viktig. Jeg har et skrivebord av rimelig størrelse, men […] jeg har knapt nok plass til å plassere den bærbare datamaskinen min på den."

I løpet av årene har prisen sneket seg opp, men designet har stort sett vært det samme - en flat firkant med porter på baksiden. Og med Apples M1-brikke er det en absurd kapabel maskin. Problemet er imidlertid at prisen bringer den inn i MacBook Air-området, og Mac Studio overgår den på ytelse.

Konkurransen

Konkurransen til Mac mini er ikke små PC-er. Det er andre Mac-er. Med bruken av Apple Silicon, er det ikke noe slikt som en low-end Mac. Apple satte M1-brikken i to MacBook-er, en iMac, Mac mini og til og med en iPad. Dette betydde at det endelig ikke var noe kompromiss med ytelsen for folk som foretrekker mobiliteten til en bærbar datamaskin.

Problemet er at mens Mac mini på startnivå er $699, kan MacBook Air fås for $999. Det er bare $300 ekstra for en mye mer datamaskin som vil yte identisk og leveres med tastatur, batteri og skjerm. Selv om du bare planlegger å bruke Mac-en som en stasjonær datamaskin koblet til en skjerm, kan det være verdt de ekstra pengene bare for sporadisk portabilitet, en ekstra skjerm og en batteribackup.

mininisje

Apple forsyningskjede-hvisker Ming-Chi Kuo sier at den M2-baserte Mac-en mini vil bruke den samme gamle designen – noe som er greit fordi den har kjøling til overs (den pleide å kunne håndtere den blærende varmen fra Intels brikker) og vil være en drop-in-oppgradering for datasentre som bruker tilpassede stativer for å holde Mac mini. Men en M2 Pro Mac mini ville være bra for mer enn bare å oppgradere eldre installasjoner.

Mac Studio er allerede en slags high-end Mac mini, men den er også mye dyrere og mye større. En M2 mini, spesielt en M2 Pro, ville gi mye av Studios funksjoner, men med alle fordelene til Mac mini. Og minien er allerede en veldig kapabel maskin.

"Vi har aldri vurdert å gå til MacBook Airs som i miljøet vårt, vi jobber fulltid på kalibrerte NEC-skjermer for å sikre konsistente og korrekte farger," sier Nugent. "Når vi er på stedet eller trenger å jobbe med tyngre løft, går vi over til MacBook Pros, men etter vår erfaring er det fortsatt fint å ha dedikerte skrivebordsoppsett som alltid er tilkoblet."

Image
Image

Mac mini kan noen ganger gå ubehagelig lang tid mellom oppdateringene, men det er også en slags kjøp-og-glem-maskin. Og med en M2 Pro-brikke inni, vil den sannsynligvis være kraftig nok til å bruke til nesten alle oppgaver, bortsett fra det høyeste innen video- og 3D-arbeid.

Så, ja, Mac mini kan bli neglisjert, den kan fortsatt være kledd i Intel-klærne når den går inn i den andre bølgen av Apple Silicon-brikker, men den er fortsatt helt relevant. Det er som den modige underdogen som stadig kommer tilbake, og noen brukere vil alltid elske den for det.

Anbefalt: