Beste designprogramvare for å lage utskrifts- eller nettprosjekter

Innholdsfortegnelse:

Beste designprogramvare for å lage utskrifts- eller nettprosjekter
Beste designprogramvare for å lage utskrifts- eller nettprosjekter
Anonim

Med den riktige designprogramvaren kan du lage nesten alle tenkelige print- eller nettprosjekter. For utskriftsprosjekter trenger du vanligvis tekstbehandling, sidelayout og grafikkapplikasjoner. For nettet fungerer noen av de samme programmene, men det finnes også spesialisert webdesignprogramvare. Kreative og personlige utskriftsprogrammer har utklipp og maler for en rekke hjemme-, skole- og kontorprosjekter. Oppdag hvilken spesifikk designprogramvare som fungerer best for hver bruk.

Professional Graphic Design Software

Grafisk designprogramvare og desktop publishing-programvare er nært beslektet. Disse programmene er rettet mot å produsere dokumenter for kommersiell trykking og avansert nettpublisering.

De fleste fagfolk gir nikk til Adobe InDesign og QuarkXPress sidelayoutprogramvare i denne kategorien. Disse high end- og høyprisprogrammene er avgjørende for arbeid på profesjonelt nivå. PagePlus og Microsoft Publisher mer rimelige programmer med lignende egenskaper som de to kraftsentrene.

I tillegg krever grafikere programvare for bilderedigering, som Adobe Photoshop eller Corel PaintShop Pro, og programvare for vektortegning, som Serif DrawPlus eller Adobe Illustrator.

Identity Design Software

Identitetssystemer omfatter logoer, brevpapir og visittkort. De smitter også over på andre områder som forretningsskjemaer, brosjyrer og skilting. Det er spesialiserte programmer tilgjengelig for alle disse dokumentene - mest rettet mot små bedrifter. De fleste av disse materialene kan enkelt lages i nesten hvilken som helst designprogramvare. For logodesign, se spesielt på illustrasjonsprogramvare som produserer skalerbar vektorgrafikk, for eksempel Adobe Illustrator eller CorelDraw

Personal Print Design Software for Mac

Nesten alle programmer, inkludert avansert designprogramvare, kan håndtere kalendere, gratulasjonskort, plakater, nyhetsbrev og annen kreativ utskrift. Men med spesialisert programvare for kreativ utskriftsdesign får du økt brukervennlighet, mange maler for smarte prosjekter, og morsomme utklipp og fonter for å gå sammen med det hele – uten den bratte læringskurven eller prislappen som er nødvendig for å bli høy -end programvare.

Personlig designprogramvare for Windows

Selv om du kan lage utklippsbøker, gratulasjonskort, kalendere, påstrykningsoverføringer og andre kreative utskriftsprosjekter med nesten hvilken som helst desktop publishing- eller grafikkprogramvare, gjør spesialisert programvare for kreativ utskriftsdesign prosessen enklere og raskere, og koster vanligvis mindre. Disse programmene inkluderer vanligvis maler og kunstverk som er spesielt skreddersydd for hver type prosjekt.

Webdesignprogramvare

Image
Image

Mange av dagens profesjonelle sidelayoutprogrammer for print har også webpubliseringsfunksjoner, men er de de beste verktøyene for jobben eller trenger du et program spesielt for webdesign, som Adobes Dreamweaver og Muse eller noe sånt CoffeeCup og KompoZer? Det finnes gratis HTML-redigerere for Mac og gratis HTML-redigerere for Windows. Dreamweaver og Muse er tilgjengelig som en del av en Adobe CC-abonnementspakke. CoffeeCup og KompoZer er rimelige nedlastinger på deres respektive nettsteder.

Gratis designprogramvare

Image
Image

Det er mange grunner til å vurdere å bruke gratis publiseringsprogramvare for Windows eller gratis publiseringsprogramvare for Mac utover bare kostnadsbesparelsene. Programmer som Scribus, OpenOffice og gratisversjonen av PagePlus er kraftige programmer, ofte sammenlignbare i funksjoner med noen av de dyreste programmene fra Adobe eller Microsoft.

fontdesignprogramvare

Fra standarden til Fontographer til kommende utfordrere og spesialfontredigerere for nybegynnere og proffer, fontdesignprogramvare lar deg lage dine egne fonter. Noen programmer er rettet mot profesjonelle skriftdesignere, mens andre lar hvem som helst gjøre om håndskriften sin til en skrift, bruke spesialeffekter på en grunnleggende skrift, konvertere skrifter eller legge til spesi altegn i en eksisterende skrift.

Kjøpe og bruke designprogramvare

For å gjøre jobben din effektivt, ønsker du å velge den beste designprogramvaren, men designprogramvare er ofte dyrt. Det er flere måter å spare penger på designprogramvare. De kreative utskrifts titlene koster vanligvis mye mindre enn programvare for profesjonell grafisk design. Den gratis programvaren er også ganske kraftig. Du kan kvalifisere for akademiske priser. Bruk av eldre versjoner kan spare penger og gjør ofte akkurat det du trenger.

Uansett hvilken tilnærming du bruker for å velge designprogramvaren din, må du lære deg hvordan du bruker den for å virkelig få noe for pengene dine. Det finnes treningsmuligheter som passer for alle læringsstiler.

Anbefalt: