Apple TV vs. Roku

Innholdsfortegnelse:

Apple TV vs. Roku
Apple TV vs. Roku
Anonim

Er du dratt mellom en Apple TV og en Roku? Begge er sterke digitale mediespillere som leverer nesten uanstrengt oppdagelse og visning. Men hvilken er best for deg? Vi sammenligner begge spillerne for å finne ut.

Image
Image

Generelle funn

  • Strømmer video opptil 4K til en HD-kompatibel TV gjennom en tilgjengelig HDMI-port.
  • Tilbyr apper med alle funksjoner som finner og spiller av innhold.
  • Kommer med en stilig fjernkontroll med talesøk.
  • Strømmer video opptil 4K til en HD-kompatibel TV gjennom en tilgjengelig HDMI-port.
  • Tilbyr apper med alle funksjoner som finner og spiller av innhold.
  • Kommer med en klønete fjernkontroll med talesøk.

Apple TV og Roku skapte intuitive brukeropplevelser som gjør det enkelt for alle i huset å finne noe å se på. Begge strømmer video opp til 4K til en HD-kompatibel TV gjennom en tilgjengelig HDMI-port. Den billigste Roku-modellen streamer video i 1080p. Både Apple TV 4K og Roku Premiere er mestere i å levere den iøynefallende klarheten til 4K-video.

Roku og Apple TV tilbyr apper med alle funksjoner som finner og spiller av innhold. Disse appene åpner TV-en din for et univers av gratis og førsteklasses programmering, filmer, spill og apper. I tillegg kommer begge med fjernkontroller med talesøk. Apples slanke, svarte glass-, plast- og metall-fjernkontroll-som-kunst-objekt er like enkel å bruke som Rokus tykkere plast.

Så langt er de to likt. Men når du ser nærmere etter, begynner det snart å dukke opp forskjeller som setter den ene foran den andre.

Bytte innganger med TV-fjernkontrollen for å få Apple TV- og Roku-innhold er et problem. Begge plattformene støtter HDMI CEC-protokollen. Så når du starter en film eller et program, sender enheten et signal til en kompatibel TV eller skjerm for å slå på og bytte innganger til riktig kilde. Sørg for at skjermen er konfigurert til å håndtere HDMI-CEC-kommandoer.

Out-of-The-box-opplevelse: jevnt oppsett

  • Har en jevn oppsettopplevelse.
  • Inkluderer ikke en HDMI-kabel i esken, noe som virker som en merkelig utelatelse for en førsteklasses opplevelse.
  • Har flere trinn å gå gjennom, inkludert å logge på ulike kanaler.

Når det kommer til oppsett, leverer Apple TV en opplevelse som er nesten automatisk. Koble til strømledningen og en HDMI-ledning – som ikke er inkludert i esken – berør deretter din iTunes-tilkoblede iPhone til Apple TV. Wi-Fi-innstillinger og Apple-ID-en blir deretter overlevert til den nye enheten. I tillegg logger Apple TV-appen på mange innholdsleverandører med én enkelt pålogging når den er konfigurert.

Roku har noen flere trinn å gå gjennom, inkludert nettverkstilkoblinger, konfigurering av en Roku Store-konto og individuelle pålogginger for kanaler. Hjelpen på skjermen gjør dette til en enkel prosess. Men fordi det innebærer flere knappetrykk, må vi gi denne til Apple TV.

I et uvitenskapelig tidsbestemt oppsett av begge enhetene, hadde Apple TV en episode av American Horror Story oppe og spilt på 15 minutter. Det tok Roku 20 minutter å komme seg fra boksen for å sende.

Tilgjengelighet og pris: Roku tilbyr flere alternativer

  • Standard HD-versjonen med 32 GB er $149.
  • Apple TV 4K kommer i 32 GB eller 64 GB versjoner for $179 og $199.
  • Omtrent syv modeller som varierer i pris fra $30 til $100.
  • Hundrevis av smart-TV-er har Roku.
  • Fungerer med Android-enheter.

Du betaler en premie for bekvemmeligheten til Apple TV. Standard Apple TV-modell kommer med 32 GB lagringsplass og selges for $149. 4K-versjonen kommer med enten 32 GB eller 64 GB og koster henholdsvis $179 og $199. I mellomtiden selges den dyreste Roku set-top-boksen, Roku Ultra, for $99, men den er ofte på salg.

Du har også flere valg når du kjøper en Roku. I tillegg til syv Roku set-top-boksmodeller, kan du velge blant hundrevis av smart-TVer som inkluderer Roku. Hvis du reiser ofte, er Roku Streaming Stick kompakt og konkurransedyktig priset. I mellomtiden er det tungvint å reise med en Apple TV.

Hvis du har mye innhold på Android-enheten din, eller hvis du vil kontrollere hva du ser med Android-telefonen din, velger du Roku. Det er apper i Google Play-butikken som tilbyr løsninger for å kontrollere en Apple TV med en Android-enhet. Imidlertid føles ingen av disse så intuitive som Apples egne fjernkontroll- og TV-apper.

Roku tillater også skjermspeiling, noe som gjør det enkelt å streame det som er på Android-telefonen eller -nettbrettet til den store skjermen. Apple TV og iPhone eller iPad kobles sammen via Airplay. Å få iPhone-innhold til å spille av på en Roku krever en tredjepartsapp som kan gi mindre enn fantastiske resultater.

Kanaler og apper: tusenvis av visnings alternativer

  • Har omtrent 2000+ kanaler og apper.

  • Apple TV 5X4-nettet setter 20 kanaler på en enkelt skjerm og er en bedre utnyttelse av plassen.
  • De tilgjengelige kanalene føles mer polerte.
  • Mer enn 8 700 apper og kanaler er tilgjengelige.
  • Mange interessante Roku-kanaler har noen få programmer eller videoer og ser ut som om utviklerne har forlatt dem.
  • Roku-kanalikonene er firkantede og vises i et 3X3 rutenett. Bare ni fliser vises om gangen, noe som betyr mye rulling.

Det er ingen mangel på innhold på Roku. Med mer enn 8 700 tilgjengelige kanaler og apper er det noe for alle å se på.

Apple TV har færre kanaler og apper (omtrent 2 000 basert på en rask skanning av Apple TV App Store). Alle de store navnene er til stede (Netflix, Hulu og Amazon Prime Video) sammen med de store kringkastingsnettverkene og premiumkanalene.

Apples strengere krav til utviklere gjør at Apple TV-kanaler føles mer polerte enn mange som tilbys av Roku. Mange Roku-kanaler ble lagt ut, fylt med innhold, og deretter forlatt av utviklerne. Dette er synd fordi det er noen edelstener i Roku Channel Store som tilbyr klassikere, tegneserier i det offentlige domene, obskur indisk kino og mer. Så selv om de fleste brukere vil være fornøyd med programmene på begge plattformene, gir vi denne til Roku basert på rene tall.

Total medieløsning: Alt over alt

  • Etter at du har logget på, er musikken, filmene og programmene dine tilgjengelige via Apple TV, iPhone, iPad og MacBook.
  • Rokus håndtering av musikk- og bildefiler med den innebygde mediespilleren føles klønete.

"Alt over alt" ser ut til å være Apple TV-mantraet.iTunes-brukere, og alle som er all-in på Apple-økosystemet, vil sette pris på den sømløse integrasjonen mellom TV og Apple-enheter. Musikk, bilder, filmer og TV-programmer er tilgjengelig på alle skjermene, hele tiden. Den kompakte set-top-boksen styres av enten en app eller den slanke fjernkontrollen som følger med hver enhet.

I mellomtiden er navigering gjennom Roku-kanalene og appene enkelt med den medfølgende fjernkontrollen eller smarttelefonappen. Men fordi Roku er ment å være en videostreamer, føles den innebygde mediespilleren uferdig og slått på som en ettertanke. Roku kobles til enten en USB-minnepinne eller nettverkslagring for å få tilgang til media. Dette er en elegant måte å administrere musikk, holde styr på spillelister og lignende.

Voice Control: Your Connected Home

  • Integrasjon med Homekit kontrollerer belysning, kameraer, stikkontakter og andre smarte hjemmeautomatiseringssystemer.
  • Kobles til Alexa, Google Home Mini, Google Home og Google Home Hub.

Kritt denne opp til Apples " alt fungerer bare"-økosystem. Enten du bruker Apple TV-fjernkontrollen, appen på iPhone, Siri på MacBook eller Apple HomeHub, og sier «Hei Siri, spill galning på TV-en på soverommet», starter Apple TV Netflix-appen, og Emma Stone og Jonah Hill mindfreak spiller der du slapp.

I mellomtiden kan Roku kobles til en Google Home Mini, Google Home eller Google Home Hub, og den samme instruksjonen vil få showet til å rulle. Ditto for Alexa og Roku.

Det som gir Apple fordelen her, er Apple TV-integrasjonen med Homekit. Apple-tilkoblingspakken håndterer belysning, kameraer, stikkontakter og andre hjemmeautomatiseringssystemer. Det er enkelt og greit å koble en Apple TV til hjemmeautomatiseringsoppsettet ditt.

Endelig dom: Apple TV er vanskelig å slå

For sin vanskelige kombinasjon av enkel tilkobling, innebygde smarttelefonapper, polert brukergrensesnitt og sømløs forbindelse mellom strømming og eid innhold, vinner Apple TV. Og hvis Apple og Android lærer å spille pent sammen, kan Apple TV bli boksen å eie.

Anbefalt: