De 3 beste buede TV-ene i 2022

Innholdsfortegnelse:

De 3 beste buede TV-ene i 2022
De 3 beste buede TV-ene i 2022
Anonim

The Rundown Best Tot alt: Best Splurge: Best 65-tommer:

Beste tot alt sett: Samsung UN55RU7300FXZA 55-tommers 4KUHD 7-serie

Image
Image

Hvis du er ute etter en buet TV, sjekk ut Samsung RU7300. Denne TV-en måler 55 tommer diagon alt og har en krumning designet for å redusere gjenskinn for et klart bilde uansett hvor du sitter. Denne modellen bruker en 4K UHD-prosessor for jevn medieavspilling samt skarp oppskalering fra ikke-innfødte 4K-kilder. Den bruker Samsungs proprietære PurColor-teknologi for dypere kontrast mellom svarte og hvite områder samt større fargemetning for mer naturtro bildekvalitet.

Du kan koble denne TV-en til en Amazon Alexa- eller Google Assistant-enhet for stemmekontroll og bedre integrering av all hjemmekinoteknologien din. Denne enheten har en universell medieguide som foreslår serier og filmer basert på hva du ser på, lik Netflix eller Hulu. Den har et rent kabelhåndteringssystem som lar deg gjemme bort ledninger for et rent oppsett. Vår anmelder Andrew elsket den skarpe skjermen og det rene, intuitive grensesnittet.

"Samsungs RU7300 har skarphet dekket, og leverer skarpe detaljerte bilder over hele linja." -Andrew Hayward, produkttester

Image
Image

Best Splurge: Samsung UN65KS8500 Curved 65-tommers 4K Ultra HD Smart LED TV

Image
Image

For alle som er villige til å bruke mer for å få en flott buet TV, er Samsung UN65KS8500 65-tommer et godt valg. Denne modellen leverer 4K UHD-oppløsning med HDR-støtte og en ultrasvart forsterker for overlegen kontrast og detaljering. Den buede skjermen bruker en automatisk dybdeforsterker for å gi deg en mer oppslukende og klar seeropplevelse. TV-en er bygget med Android TV-operativsystemet for å gi deg tilgang til tusenvis av strømmeapper samt en nettleser.

Med Smart View-appen kan du dele videoer, musikk og bilder fra smarttelefonen eller nettbrettet; du kan også speile TV-en til den mobile enheten for visning i flere rom. De innebygde høyttalerne har DTS Premium Sound 5.1-lydteknologi for en mer filmatisk lytteopplevelse. Med Bluetooth-tilkobling kan du sette opp eksternt lydutstyr for den ultimate hjemmekinoen. Du kan også koble til favorittstemmekommandohøyttalerne dine for håndfri kontroller.

Beste 65-tommer: Samsung UN65MU8500 buet 65-tommers 4K Ultra HD Smart LED-TV

Image
Image

Hvis du leter etter en TV i større format til familierommet eller hjemmekinoanlegget, er Samsung UN65MU8500 65-tommers TV verdt en titt. Denne modellen har 4K UHD-oppløsning med HDR-støtte for bedre detaljering og fargemetning. Den bruker også Samsungs trippel svarte forsterker for overlegen kontrast slik at du aldri går glipp av en detalj, selv i supermørke scener. Skjermen gir deg opptil 500 nits lysstyrke, slik at du kan nyte favorittprogrammene og -filmene dine i nesten alle lysmiljøer.

Med innebygd smartfunksjonalitet kan du få tilgang til alle strømmeappene dine rett på TV-en uten behov for ekstra utstyr. Du kan også koble til smarthøyttalerenhetene dine for håndfri talekommandoer. Ned- og fronthøyttalerne bruker DTS Premium Sound-teknologi for å gi deg en mer kinomatisk og oppslukende lytteopplevelse.

TV-en har også Bluetooth-tilkobling slik at du kan sette opp eksterne høyttalere og lydplanker for et bedre hjemmekinolydsystem. Den kommer pakket med Samsungs OneRemote som lar deg kontrollere alle dine kompatible enheter med en enkelt fjernkontroll. Den er også OneConnect Box-kompatibel, slik at du kan koble alle medieenhetene dine til TV-en med kun én kabel.

bunnlinjen

Taylor Clemons har anmeldt og skrevet om forbrukerelektronikk i over tre år. Hun har også jobbet med produktledelse for e-handel, så hun har kunnskap om hva som gjør en solid TV for hjemmeunderholdning.

The Ultimate Curved TV Buying Guide

Da de ble introdusert for første gang i 2013, håpet produsentene at buede TV-er ville være det siste og beste innen hjemmeunderholdning. Utpekt som å ha bedre visningsvinkler og god bildekvalitet i alle vinkler, i tillegg til å gi en mer oppslukende seeropplevelse, var buede TV-er ment å bringe teknologien bak IMAX-kino inn i hjemmet. Det var imidlertid ikke mange kunder som kjøpte ideen, så mange merker har sluttet å produsere buede TV-er.

Samsung tilbyr fortsatt en buet TV-modell i 55 og 65-tommers størrelser, slik at kunder kan erstatte en eldre modell eller prøve ut den futuristiske estetikken til en buet TV i stuen eller hjemmekinoen. Selv om du kanskje tror at det ikke er mye forskjell mellom en buet og flatskjerm-TV, er det flere viktige faktorer å vurdere før du kjøper en. Vi vil bryte ned og forklare noen av dem for å hjelpe deg med å bestemme hva som passer best til dine behov og plass.

Image
Image

Buet vs. Flat

Selv om buede TV-er ikke fikk den populariteten som Samsung og andre produsenter hadde håpet på, kan du fortsatt finne Samsung RU7300-modellen i 55 og 65-tommers størrelser; perfekt for de fleste mellomstore stuer og hjemmekino. Buede TV-er er designet for å redusere gjenskinn fra naturlig lys og overliggende lys, noe som gir deg en bedre seeropplevelse for film og serier. Skjermens krumning er også bygget for å gi full fargevolum i nesten alle synsvinkler, så uansett hvor du sitter i forhold til skjermen, ser bildet aldri utvasket eller svakt ut.

Den største ulempen med en buet TV er at de krever spesialiserte braketter for veggmontering, som kan være ganske dyre, så vel som veldig tunge, og buede TV-er ser ofte ikke like bra ut som de flate motpartene når de er montert. De buede kantene stikker ut fra veggen, og skaper fare for brudd fra utilsiktede støt. Antirefleks-fordelen har også blitt forbedret av deres flate søskenbarn. Mange nyere flatskjerm-TVer har paneler som er behandlet med antirefleksbelegg eller bygget med antirefleksglass, noe som gir dem bedre visningsvinkler og fargevolum uten en kurve. En buet TV kan imidlertid fortsatt finne et hjem i stua, hybelen eller hjemmekinoen din, hvis du leter etter en unik estetikk.

Image
Image

Skjermstørrelse og -oppløsning

Hvis du har bestemt deg for å kjøpe en buet TV, er det på tide å finne ut hvilken størrelse som passer best til rommet ditt. For å gjøre dette, velg et sted for et dedikert stativ eller veggfeste og mål avstanden til der du mest sannsynlig vil sitte; del deretter målingen i to for å få den ideelle skjermstørrelsen. For eksempel, hvis sofaen din er 10 fot fra TV-en (120 tommer), er den ideelle TV-størrelsen 60 tommer. Med både 55 og 65-tommers alternativer tilgjengelig fra Samsung, kan de enkelt føle seg hjemme på en mellomstor eller større plass. En skjerm som er for stor tar ikke bare opp unødvendig mye plass og passer kanskje ikke til rommet ditt i det hele tatt, det kan føre til reisesyke. En skjerm som er for liten gjør det vanskelig å skille ut detaljer og farger, og tvinger alle til å flokke seg rundt TV-en, lage en se-fest eller til og med se på serier og filmer med familien etter middagen.

Med en størrelse i tankene er det på tide å snakke om skjermoppløsning. TVer som gir 4K UHD-oppløsning har blitt mer populære og mainstream innen hjemmeunderholdning ettersom teknologien har blitt rimeligere. De gir deg fire ganger så mange piksler som 1080p full HD, noe som betyr at du kan få et bredere fargespekter og flere detaljer. Mange strømmetjenester tilbyr UHD-innhold slik at du kan dra full nytte av TV-ens bildeteknologi. Samsung har også begynt å produsere en serie med 8K-TVer. Disse gir deg fire ganger så mye detaljer som 4K og 16 ganger så mye som 1080p. Imidlertid er disse modellene utrolig dyre, og det er en alvorlig mangel på 8K-innhold tilgjengelig for å streame eller se over kringkastingssignaler. Dette betyr at med mindre du er ute etter å fremtidssikre hjemmekinoanlegget ditt, vil du betale mye penger for en TV som du ikke vil kunne begynne å dra nytte av på flere år. Samsung har heller ikke produsert en buet TV som kan produsere 8K-oppløsning.

Image
Image

merker

Sony var den første produsenten som produserte en buet TV, og ga ut sin 65-tommers KDL-65S990A i oktober 2013. Etter det var Samsung og LG raske med å lansere sine egne buede TV-modeller på forbrukermarkedet. Hvert merke hevdet at deres buede skjermer ga kundene en mer oppslukende seeropplevelse, bredere synsvinkler og bedre fargevolum ved ekstreme sidevinkler. De hevdet også at den buede skjermen reduserte gjenskinn fra belysning. Etter hvert som årene gikk, og merkene så at kundene rett og slett ikke kjøpte buede modeller, begynte de sakte og stille å fase dem ut av serien.

Samsung er i skrivende stund den eneste store produsenten som fortsatt tilbyr nye buede TV-er. RU7300 er for øyeblikket den eneste buede TV-en som er tilgjengelig. Den tilbyr smarte funksjoner som mediestrømming og stemmekontroll, som nesten er blitt obligatorisk for hjemmeunderholdning. Hvis du er bekymret for å bruke for mye på en ny TV, selges RU7300 for rundt $500, slik at den passer til alle unntatt de strammeste budsjettene. Hvis du er en merkevarelojalist og ikke har noe imot å kjøpe en eldre modell, kan du kjøpe oppussede LG- og Sony-buede TV-er litt billigere, men fangsten er at de kanskje ikke dekkes av noen produsentgarantier.

Image
Image

talekontroller

Når smart teknologi skrider frem, har stemmekontroller blitt en like viktig del av hjemme-TV som 4K UHD-oppløsning. Mange av Samsungs modeller, både eldre og nyere, er kompatible med både Amazon Alexa og Google Assistant. Noen må kanskje kobles til en ekstern smarthøyttaler for å dra nytte av dette, men noen har stemmeaktiverte fjernkontroller med innebygde mikrofoner, slik at du kan bruke talekommandoer rett ut av esken. Samsung har tatt dette ett skritt videre ved å inkludere deres proprietære virtuelle assistent, Bixby, med alle deres nyeste modeller. Det fungerer omtrent på samme måte som Alexa eller Google Assistant: du kan starte apper, bla gjennom film- og showbibliotekene dine, søke etter kjendisnavn eller film titler, og til og med kontrollere andre enheter i smarthjemmenettverket ditt.

Samsungs Bixby er et utmerket alternativ for alle som ønsker å få sin første virtuelle assistent siden den automatisk er inkludert i prisen på TV-en din og rask å sette opp; det krever heller ikke kjøp av en separat høyttaler, og sparer deg for litt penger i det lange løp. Selvfølgelig er det ikke alle som trenger eller vil ha håndfrie kontroller, så Bixby og de andre virtuelle assistentene kan deaktiveres i TV-ens menyer, noe som gjør fjernkontrollen til den eneste kommandoinngangen for TV-en din. RU7300 ser ut til å bare støtte Alexa og Google Home, noe som betyr at du ikke får oppleve Bixby, men du vil fortsatt kunne bruke talekommandoer over din buede TV.

Anbefalt: