Spill et dataspill i vindumodus

Innholdsfortegnelse:

Spill et dataspill i vindumodus
Spill et dataspill i vindumodus
Anonim

De fleste dataspill tar over hele skjermen når du spiller. Men avhengig av om utvikleren tillater det eller ikke, kan du kanskje spille i et vindu i stedet.

Prosessen for å åpne et spill tar bare noen få sekunder, men noen spill støtter ikke vindumodus. Så det kan hende du må ta noen mer involverte skritt for å forhindre at disse spillene tar opp hele skjermen.

Denne veiledningen gjelder for Windows 10 og nyere.

Se etter den enkle knappen

Noen spill tillater eksplisitt at applikasjonen kjøres i en vindusmodus. Gå inn i Innstillinger-menyen, og du vil se alternativer oppført med forskjellige språk. Hvis du ikke ser alternativene nedenfor der, kan du få tilgang til dem fra spillets startprogram.

  • Windowed Mode: Kjører spillet i et vindu som kan endre størrelse, akkurat som alle andre programmer.
  • Borderless Window Mode: Kjører spillet som et vindu, som kan være fullskjerm eller ikke, men uten den vanlige krom (kanter, verktøylinjer, osv.) liker vanlige apper.
  • Fullskjermmodus (vindu): Kjører spillet på fullskjerm, men fullskjermvisning er bare et maksimert vindu, slik at du kan kjøre andre apper på toppen av spillet.
Image
Image

Få Windows til å fungere for deg

Windows-operativsystemet støtter kommandolinjebrytere for å justere visse oppstartsparametere for programmer. En måte å "tvinge" et program som favorittspillet ditt til å kjøre i en vindusmodus er å lage en spesiell snarvei til programmets hovedkjørbare fil, og deretter konfigurere snarveien med den aktuelle kommandolinjebryteren.

  1. Høyreklikk eller trykk-og-hold snarveien for dataspillet du vil spille i vindusmodus.

    Hvis du ikke ser snarveien på skrivebordet, kan du lage en selv. For å lage en ny snarvei til et spill eller program i Windows, dra det enten til skrivebordet fra Start-menyen eller høyreklikk (eller trykk-og-hold hvis du er på en berøringsskjerm) på den kjørbare filen og velgSend til > Desktop

  2. Select Properties.

    Image
    Image
  3. I Snarvei-fanen, i Target:-feltet, legg til - window eller - w på slutten av filbanen. Hvis det ene ikke fungerer, prøv det andre.

    Image
    Image
  4. Velg OK.

Hvis du mottar en "Access Denied"-melding, må du kanskje bekrefte at du er administrator på den datamaskinen.

Hvis spillet ikke støtter spilling i vindumodus, vil det ikke fungere å legge til en kommandolinjebryter. Men, det er verdt å prøve. Mange spill, offisielt eller uoffisielt, lar Windows-operativsystemet kontrollere hvordan de gjengis.

Alternative måter å åpne et spill på

Her er noen flere metoder du kan prøve hvis du vil spille spill i vindusmodus:

Tastatursnarveier

Noen spill kan omkomponeres til et vindu ved å trykke Alt + Enter-tastene samtidig mens du er i spillet, eller ved å trykke Ctrl + F.

Endre. INI-filen

Noen spill lagrer innstillinger for fullskjermmodus i en INI-fil. De kan bruke linjen "dWindowedMode" for å definere om de skal kjøre spillet i vindusmodus eller ikke. Hvis det er et tall etter den linjen, sørg for at det er 1. Noen kan bruke True/False for å definere den innstillingen.

Bruk DxWnd

Hvis spillet er avhengig av DirectX-grafikk, fungerer et program som DxWnd som en "wrapper" som tilbyr tilpassede konfigurasjoner for å tvinge fullskjerms DirectX-spill til å kjøre i et vindu. DxWnd sitter mellom spillet og Windows-operativsystemet; den fanger opp systemanrop mellom spillet og operativsystemet og oversetter dem til en utgang som passer inn i et vindu som kan endre størrelsen. Men igjen, spillet må stole på DirectX-grafikk for at denne metoden skal fungere.

If Your Game Is Really Old

Noen veldig gamle spill fra MS-DOS-tiden kjører i DOS-emulatorer som DOSBox-emulatoren. DOSBox og lignende programmer bruker konfigurasjonsfiler som spesifiserer fullskjermadferd gjennom tilpassbare brytere.

Virtualisering

Et annet alternativ er å kjøre spillet gjennom virtualiseringsprogramvare som VirtualBox virtualizer eller VMware, eller en Hyper-V virtuell maskin. Virtualiseringsteknologi lar et helt annet operativsystem kjøres som gjeste-OS i ditt eksisterende operativsystems økt. Disse virtuelle maskinene kjører alltid i et vindu, selv om du kan maksimere vinduet for å få en fullskjermseffekt.

Kjør et spill i en virtuell maskin hvis det ikke kan kjøres i en vindusmodus. Når det gjelder spillet, fungerer det som norm alt. Virtualiseringsprogramvaren styrer utseendet som et vindu i vertsoperativsystemet, ikke selve spillet.

Noen vurderinger

Det er noen ting du må huske på når du prøver å endre spillene dine:

  • Noen spill kan ikke kjøres i vindusmodus uansett hva du prøver.
  • Reverser noen av endringene nevnt ovenfor hvis du bestemmer deg for å spille spillet i fullskjerm- eller vanlig modus igjen.

Anbefalt: