Samsungs nye spill-SSD-er er enormt raske, push the limits of PCIe 4.0

Samsungs nye spill-SSD-er er enormt raske, push the limits of PCIe 4.0
Samsungs nye spill-SSD-er er enormt raske, push the limits of PCIe 4.0
Anonim

Samsung kunngjorde nettopp 990 Pro, en ny versjon av flaggskipet PCIe SSD laget for spillere, kreative og alle med en uslukkelig tørst etter hastighet.

Hvor raske er disse stasjonene? Selskapet sier at 990 Pro nesten maksimerer de teoretiske hastighetsbegrensningene til PCIe 4.0 med sekvensielle lese- og skrivehastigheter på opp til henholdsvis 7 450 megabyte per sekund (MB/s) og 6 900 MB/s og tilfeldige lese- og skrivehastigheter opptil 1 400 000 og 1 550 000 inn-/utgangsoperasjoner per sekund (IOPS) henholdsvis.

Image
Image

Så, ja, det er ganske fort, med rundt 20 prosent høyere hastighet enn fjorårets 980 Pro SSD-modeller. Disse lese-/skrivestatistikkene setter Samsungs kommende SSD i det øvre sjiktet når det gjelder ytelse, og overskygger lett mange andre avanserte tilbud.

Selskapet er fortsatt mor på hvordan de oppnådde slike hastigheter uten å oppgradere til en nyere versjon av PCIe, men de har utt alt at disse SSD-ene inkluderer en "nydesignet kontroller" som det hevder er 50 prosent mer strømeffektiv enn 980-tallskontroller.

990 Pro er faktisk så kraftig at den drar stor nytte av en integrert kjøleribbe for å holde ting koselig. Dette er imidlertid ikke en gammel kjøleribbe, siden denne er utstyrt med en serie programmerbare RGB-lys.

Image
Image

De lynraske hastighetene kan være overkill for alle bortsett fra de som har de mest avanserte spillriggene eller kreative arbeidsstasjoner. PS5 krever tross alt bare 5 000 MB/s i sekvensiell lesing.

For de som ønsker å fremtidssikre oppsettet, kommer 990 Pro i salg i oktober og koster $180 for 1TB-modellen og $310 for 2TB-modellen. En 4TB-modell er på vei og kommer tidlig neste år.

Anbefalt: