Bør du kjøpe en telekonverter til kameraet ditt?

Innholdsfortegnelse:

Bør du kjøpe en telekonverter til kameraet ditt?
Bør du kjøpe en telekonverter til kameraet ditt?
Anonim

En telekonverter festes til et kameraobjektiv for å øke brennvidden, og derfor er det forstørrelse eller zoom. Like nyttige som telekonverterere er, innrømmer de også noen avveininger.

Image
Image

Hvorfor bruke en telekonverter?

De fleste fotografer har et teleobjektiv i settet. Disse linsene er flotte for å komme nært og personlig på motiver når det er upraktisk å fysisk bevege seg nærmere. Det er imidlertid tider når selv vår sterkeste tele ikke får oss nær nok til handlingen, og vi trenger bare litt mer zoom. Et alternativ er å investere i et nytt og lengre objektiv, selv om denne løsningen kan være dyr og ikke alltid er et levedyktig alternativ.

En billigere måte å forlenge brennvidden på ethvert objektiv er å kjøpe en telekonverter (eller forlenger). En telekonverter ser ut som et kompakt objektiv og er montert mellom kamerahuset og objektivet. Den multipliserer brennvidden til objektivet den er koblet til. Telekonvertere varierer fra 1,4x forstørrelse til 2x forstørrelse.

Fordelene med et telekonverterobjektiv

Disse verktøyene fungerer utmerket under noen omstendigheter:

  • Den mest åpenbare grunnen til å bruke en telekonverter er å øke brennvidden. En 2x-konverter vil doble brennvidden din, og tar et grunnleggende 70-200 mm objektiv opp til 150-400 mm.
  • Telekonverterere veier ikke mye, men det gjør ofte profesjonelle teleobjektiver. For eksempel veier Canons 100-400 mm objektiv 1 363 gram (ca. 3 pund).
  • Bruk av en telekonverter påvirker ikke minimum fokuseringsavstand. Dette betyr at du kan fortsette å bruke et teleobjektiv for å komme nært inn på et motiv som ikke er for langt unna.

Ulempene ved en telekonverter-linse

Telekonvertere er imidlertid ikke ideelle under andre omstendigheter:

  • Bruk av en telekonverter kan redusere hastigheten på objektivet drastisk. Objektivet mottar mindre lys med en telekonverter, noe som reduserer maksim alt tilgjengelig blenderåpning. Med en 1,4x-konverter mister du ett stopp, og med en 2x-omformer vil du miste to.
  • Skarphet og kontrasten kan lide når du bruker en telekonverter, og multiplisere eventuelle små ufullkommenheter som objektivet ditt kan lide. Telekonvertere fungerer best med glass av høy kvalitet.
  • Økte brennvidder forsterker problemer med kamerarystelser.
  • Telekonverterere kan redusere hastigheten kameraet ditt kan fokusere med. Hvis du har et speilreflekskamera på inngangsnivå, kan det hende du finner ut at det ikke kan autofokusere i det hele tatt med en telekonverter.

Siste tanker om telekonvertere

Hvis du eier et kamera med beskåret ramme, vil brennvidden allerede være forstørret med rundt 1,6, så det er mulig å få et veldig langt objektiv!

Ikke alle objektiver er kompatible med telekonvertere, så sjekk objektivets kompatibilitet før du investerer i en telekonverter.

Anbefalt: