En komplett guide til hodetelefoner

Innholdsfortegnelse:

En komplett guide til hodetelefoner
En komplett guide til hodetelefoner
Anonim

Med så mange stiler og konfigurasjoner for personlige lydenheter rundt, kan det være forvirrende å bestemme seg for hvilken type du skal kjøpe. Lær om de forskjellige typene hodetelefoner (og øretelefoner og øreplugger) for å finne ut hvilke som er riktig for deg.

Image
Image

Over-Ear-hodetelefoner

Over-ear-modeller er sannsynligvis det første du tenker på når du hører «hodetelefoner». De er større og har kopper eller puter som omgir hele øret. Putene er vanligvis laget av skum og kommer dekket i forskjellige materialer, inkludert skinn eller semsket skinn.

Støyreduksjon er en populær funksjon for denne typen enheter. Den kommer i to typer: passiv og aktiv. Passiv støydemping betyr at koppene blokkerer ekstern støy ved å både isolere med fyllmaterialet og danne en tett forsegling over øret ditt. Aktiv støydemping betyr at hodetelefonene legger ut et ekstra lydlag for å blokkere omgivelsesstøy.

Andre typer over-ear-hodetelefoner inkluderer spillhodesett, som har en innebygd mikrofon for flerspiller og andre chatter, og DJ-hodetelefoner, som vanligvis lar en eller begge øreklokkene svinge bort fra hodebåndet. Disse typene tilbyr imidlertid mer spesialiserte bruksområder, noe som kan presse prisen opp.

Fordelene med over-ear-hodetelefoner inkluderer oppslukende lyd og komfort, selv om noen mennesker misliker settenes vekt. Ulempene inkluderer mangel på portabilitet. Mens mange modeller kan brettes sammen eller leveres med en bæreveske, kan du ikke lett putte dem ned i lommen, og du kan finne dem vanskelige når du trener.

On-ear-hodetelefoner er litt mindre og veier mindre enn over-ear-hodetelefoner; Som et resultat er on-ear-hodetelefoner ofte rimeligere enn over-ear-motpartene.

Øretelefoner og ørepropper

Mens over-ear-hodetelefoner passer over hodet ditt, sitter øretelefoner og in-ear-hodetelefoner inne i øregangen. I motsetning til hodetelefoner, dropper øretelefoner også det meste av strukturen til fordel for mindre klips som passer over toppen av øret og holder høyttalerne på plass. Du kan også se øretelefoner med bånd som går rundt halsen.

Oreplugger, i mellomtiden, omgår all støtte, og du plasserer dem direkte i øregangen. De fleste av Apples AirPods-serie er øreplugger (de avanserte AirPods Max er hodetelefoner).

På grunn av deres lille størrelse og lette vekt, bruker folk vanligvis øretelefoner og ørepluggers inaktive eller atletiske innstillinger. Noen modeller har også avtakbare spisser eller flenser for å isolere støy fra utsiden og øke komforten og passformen. Disse tipsene kommer i flere forskjellige materialer, inkludert silikon, gummi og minneskum.

Trådløse kontra kablede hodetelefoner

Hodetelefoner, øretelefoner og øreplugger er tilgjengelige i trådløse og kablede modeller. Noen fordeler med trådløse enheter inkluderer:

  • Mer komfort og bekvemmelighet (på grunn av å slippe å håndtere kabler)
  • Mulighet for å flytte rundt i rommet eller huset uten å ta med deg avspillingsenheten
  • Mer kompatibilitet med annen maskinvare siden du ikke trenger en hodetelefonkontakt for å bruke

Kablede enheter har imidlertid sine egne fordeler. For det første trenger du ikke å lade kablede enheter. Du trenger heller ikke å bekymre deg for at kablede enheter går tom for batteri mens du er borte fra hjemmet. Og mens mange trådløse hodetelefoner inkluderer kablet funksjonalitet, fungerer kablet funksjonalitet bare hvis du tilfeldigvis tok med deg ledningen; den er ikke koblet til enheten.

Kablede lydsett er også vanligvis billigere, og den analoge tilkoblingen gir en mer konsistent lyd som ikke er utsatt for forstyrrelser som trådløse systemer koblet til Bluetooth-, IR- og RF-systemer kan være sårbare for.

In-Line-mikrofon og kontroller

Mange hodetelefoner, spesielt øretelefoner, kommer nå med en innebygd mikrofon eller knapper som lar deg kontrollere avspilling eller ta imot anrop. Vær imidlertid sikker på at lydspilleren og hodetelefonene dine er kompatible. Noen hodetelefoner støtter for eksempel bare iPhones, noe som betyr at volumkontrollene ikke fungerer hvis du kobler dem til Android-en din.

Anbefalt: