Kan du ha mer enn én YouTube-kanal?

Innholdsfortegnelse:

Kan du ha mer enn én YouTube-kanal?
Kan du ha mer enn én YouTube-kanal?
Anonim

YouTube lar deg lage flere kanaler med én e-postadresse. Det er like enkelt som å logge på den eksisterende kontoen din og klikke på et par knapper for å sette opp den nye kanalen. Hvis du vil, kan du også opprette en merkevarekonto som er knyttet til din personlige konto, som du kan bruke til forretnings- eller merkevareformål.

Dine alternativer for flere kanaler

Hvis du bare vil holde familievideoer ute av offentligheten, kan du bruke den vanlige YouTube-kontoen din og justere personverninnstillingene for individuelle videoer. Men hvis du har to forskjellige målgrupper for innholdet ditt, er det bedre å sette opp forskjellige kanaler.

Tidligere ville du opprette en egen YouTube-konto for hver målgruppe, og den metoden fungerer fortsatt. For å gjøre det, bare opprett en ny Gmail-konto for hver YouTube-kanal du vil opprette.

Det er imidlertid ikke det eneste - eller nødvendigvis det beste alternativet. En annen måte å få flere YouTube-kanaler på er å klikke på det nye kanal alternativet fra den eksisterende kontoen din.

En annen type konto du kan få på YouTube, er en merkevarekonto. De er litt som Facebook-sider, så de er separate kontoer som administreres av proxy av din personlige konto - vanligvis for kommersielle formål.

Med en YouTube-merkekonto vises ikke koblingen til din personlige Google-konto, og du kan dele administrasjonen av kontoen eller administrere den selv.

Instruksjonene nedenfor er for å lage en ny vanlig YouTube-kanal, så du trenger andre instruksjoner hvis du planlegger å opprette en merkevarekonto.

Hvordan oppretter du en annen YouTube-kanal

Logg på YouTube-kontoen din for å lage et navn til den nye kanalen din.

  1. Besøk listen over kanaler, og logg på YouTube-kontoen din hvis du blir bedt om det.
  2. Klikk Opprett en ny kanal.

    Hvis du allerede har en YouTube-kanal som du administrerer, vil du se den oppført her, og du kan bare klikke på den for å bytte til den. Hvis du allerede har en merkevarekonto, men ikke har konfigurert den som en YouTube-kanal, vil du se navnet oppført separat under merkevarekontoer for; bare klikk på den.

    Image
    Image
  3. Gi den nye kontoen et navn, og klikk deretter Create.

    Image
    Image
  4. Du vil umiddelbart bli ført til den nye kanalen din hvor du kan tilpasse kontoen din og laste opp videoer.

Du kan administrere denne nye YouTube-kanalen akkurat som du gjør din personlige konto. Eventuelle kommentarer du kommer med på videoer fra denne kontoen vises som om de kommer fra den kontoen, ikke noen av de andre.

Vurder å legge til forskjellige kanalikoner – brukerprofilbildet på YouTube – for å skille hvilken konto du bruker. Ved å ta dette trinnet blir det også enklere for deg å holde styr på hvilken konto du er aktivt logget på, og lar også abonnenter og besøkende skille kontoene dine.

Bytt mellom kontoer ved å bruke koblingen for kanalbytter i trinn 1 ovenfor, eller ved å klikke på brukerprofilbildet øverst til høyre på YouTube-skjermen, og gå deretter til Bytt konto.

Anbefalt: