Hvordan bruke veiledet tilgang på Android-telefoner

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bruke veiledet tilgang på Android-telefoner
Hvordan bruke veiledet tilgang på Android-telefoner
Anonim

What to Know

  • Først, aktiver skjermfesting: Gå til Settings > Sikkerhet og plassering > Skjermfestingog slå på Skjermfesting.
  • Deretter åpner du appen du vil feste. Trykk deretter på firkanten app switcher, og trykk deretter på thumbtack (skjermfesteikon).
  • For å løsne appen: Trykk og hold inne back og app switcher-knappene.

Denne artikkelen forklarer hvordan du bruker funksjonalitet med veiledet tilgang på Android-enheter, som kalles «skjermfesting». Skjermfesting lar deg låse bare én app til skjermen på enheten din, slik at andre apper er utilgjengelige eller ubrukelige. Dette er nyttig hvis du deler enheten din med et barn.

Hvordan aktiverer du skjermfesting for veiledet tilgang

Før du kan aktivere skjermfesting, må du slå den på.

  1. Åpne Innstillinger-appen.
  2. Trykk Sikkerhet og plassering > Skjermfesting.
  3. Trykk på skjermfesting bryteren for å aktivere funksjonen.

    Image
    Image

    Du kan også trykke på Be om PIN-kode før du løsner hvis du vil at skjermfesting skal bruke PIN-koden din når du prøver å løsne en app.

Hvordan bruke skjermfesting

Når du har aktivert funksjonen, er det enkelt å bruke skjermfesting når som helst du vil begrense tilgangen til enheten din.

  1. Åpne appen du vil feste.
  2. Trykk på square app switcher-ikonet for å åpne appbytterskjermen.
  3. Trykk på thumbtack-skjermfeste-ikonet.
  4. Skjermen til den valgte appen er nå festet.

  5. For å løsne appen, trykk og hold inne tilbake- og appbytterknappene.

    Image
    Image

    Hvis du ikke aktivert PIN-låsing, går du tilbake til startskjermen. Ellers blir du bedt om å angi PIN-koden din før du går tilbake til enhetens startskjerm.

Mer om Android-skjermfesting

Funksjonalitet med veiledet tilgang kalles "skjermfesting" på Android-enheter. Når den er aktivert, kan alle deler av den festede appen brukes som norm alt, men brukere kan ikke gå tilbake til startskjermen, åpne appbytteren eller bytte til forrige app før skjermfesting er deaktivert.

Det er to moduser som skjermfesting kan fungere i når aktivert:

  • I den første modusen er det alt som trengs for å deaktivere skjermfesting og aktivere normal OS-bruk ved å holde tilbake-knappen og appbytterknappen inne.
  • I den andre modusen må den samme knappekombinasjonen brukes, men dette shunter brukere til låseskjermen, hvor enhetens PIN-kode må angis for å gjenoppta normal OS-bruk.

Hvorfor bruke skjermfesting?

Hovedbruken for skjermfesting er å låse app-tilgang for barn. Hvis du deler den viktigste Android-enheten din med et barn, vil du kanskje ikke at de kommer inn på tekstmeldingene, e-postene dine eller andre sensitive områder.

For yngre barn er modusen for løsgjøring av knapper vanligvis tilstrekkelig til å feste appen raskt før du leverer enheten og raskt løsne den når de er ferdige.

Skjermfesting er også nyttig når en venn vil bruke enheten din, men du ikke vil at de skal rote rundt utenfor appen du vil at de skal få tilgang til. For dette må du sannsynligvis bruke PIN-låsemodus, og dermed forhindre dem fra å bruke den enklere knappekombinasjonen for å deaktivere skjermfesting og omgå beskyttelsene dine.

Selv om dette er de to vanligste brukstilfellene, er det et par andre situasjonsbetingede tilfeller der skjermfesting kan komme godt med. For eksempel er knapp-PIN-kombinasjonsmodus nyttig for å låne ut telefonen til en fremmed som trenger å ringe nødnummer.

For en mer ny bruk, hvis du har en venn du virkelig stoler på, kan du bruke skjermfesting som et produktivitetshack. Hvis du vil låse deg selv ute fra å endre apper slik at du ikke blir distrahert og vandrer over til Facebook, kan du få vennen din til å feste produktivitetsappen din med en PIN-kode du ikke kjenner, og deretter få dem til å låse den opp når oppgaven din er ferdig.

Anbefalt: