Hvorfor Qualcomms Snapdragon 870 5G er i endring

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor Qualcomms Snapdragon 870 5G er i endring
Hvorfor Qualcomms Snapdragon 870 5G er i endring
Anonim

Key takeaways

  • Qualcomms nye Snapdragon 870 5G vil gi mer kraft enn tidligere generasjoner.
  • Snapdragon 870 5G vil bringe skrivebordskvalitet til mobile enheter.
  • De første enhetene med 870 5G kommer i første kvartal 2021.
Image
Image

Smarttelefoner fortsetter å bringe mer kraft til fingertuppene våre, og Qualcomms nye Snapdragon 870 5G kan spille en sentral rolle i neste generasjon mobil databehandling.

Samsung og Apple har kanskje nettopp sluppet sine nyeste flaggskiptelefoner, men brikkesettprodusenten Qualcomm ser allerede mot fremtiden. Selskapet kunngjorde nylig Snapdragon 870 5G, den siste i 5G-serien. I likhet med tidligere iterasjoner vil 870 5G tilby bedre tilkobling, mer kraft og et fornyet fokus på å bringe skrivebordskvalitet til mobile enheter.

"870 leverer klassens beste 5G-ytelse med topphastigheter på opptil 7,5 Gbps og støtter alle de mest brukte regionene og frekvensbåndene," sa Weston Happ, produktteknologisjef i Merchant Maverick, via e-post. "Dette gjør 870 til en virkelig global brikke med muligheten til å levere strømmeinnhold på skrivebordslignende kvalitetsnivåer for å møte kravene til de mest kresne mobilkundene."

You've Got the Power

Siden introduksjonen av iPhone i 2007 har mobile enheter jevnt og trutt utviklet seg bort fra de grunnleggende tjenestene de en gang tilbød og mer mot de større rollene vi har vært avhengig av at datamaskiner skal oppfylle.

Enkle applikasjoner som kalkulatorer, kalendere og fotografering av dårlig kvalitet ga snart plass til mer avanserte elementer som 3D-spill, fotoredigering og til og med kamerasystemer på profesjonelt nivå. Med hver iterasjon av Snapdragon-brikkesettet har Qualcomm jobbet for å optimalisere brikken sin, og 870 5G bygger på all den opplevelsen for å tilby spill i skrivebordskvalitet direkte på smarttelefonen din.

En forsterket Kyro 585-prosessor er i sentrum av Snapdragon 870 5G, og bringer med seg kjerneklokkehastigheter på opptil 3,2 GHz - for øyeblikket den raskeste tilgjengelig i mobilområdet (da Apple ikke har listet opp noen faktisk kjerne) hastigheter for sine A14 Bionic-brikkesett). Disse høyere hastighetene vil hjelpe 870 5G å holde tritt med smarttelefonens arbeidsmengde uten å bekymre deg for at den går langsommere.

Image
Image

Kyro 585 CPU vil også komme godt med når du spiller de nyeste spillene, som vil gjøre bruk av den økte kjerneklokkehastigheten sammen med brikkesettets inkluderte Adreno 650 GPU. En stor forskjell mellom 870 5G og Qualcomms tidligere brikker er imidlertid muligheten til å oppdatere grafikkdriverne, noe som vil bidra til å løse ytelsesproblemer uten å kreve en full OS-oppdatering.

Qualcomm sier også at 870 5G vil støtte gjengivelse på skrivebordsnivå, hyperrealistisk grafikk og til og med ytelsesoptimalisering i sanntid. Det nye brikkesettet vil også inneholde Qualcomm Game Smoother, som vil fungere sammen med Adreno Fast Blend for å fjerne elendige rammer og gjengi komplekse bilder sømløst.

Living in a Mobile World

Bedre hastigheter og prosessorkraft er et must, spesielt i en verden der så mange fortsatt er avhengige av telefonene sine for å utføre oppgaver de pleide å fullføre på en datamaskin.

Det som gjør fremskrittene i enheter som Snapdragon 870 5G så viktig, er hvordan det nye brikkesettet lar oss uskarpe linjene som skiller stasjonær og mobil databehandling. Jo mindre vi trenger å stole på forskjellige enheter, jo mer åpen teknologi blir det for alle.

Fotografi er et perfekt eksempel på hvor stor innflytelse mobile enheter kan ha på globale industrier. Før den nylige økningen av "profesjonelle" kameraer i smarttelefoner, stolte fotografer på dyre kameraer for å gjøre jobben sin. Disse kameraene krevde ofte flere objektiver og en datamaskin som kunne kjøre bilderedigeringsprogramvare uten å ha problemer. Noen ganger trengte fotografer til og med å eie flere kameraer for å gjøre jobben sin.

Nå kan imidlertid Qualcomms Snapdragon 870 5G ytterligere fjerne behovet for fremtidige fotografer til å eie alt utstyret. Dette er selvfølgelig bare ett eksempel på hvordan de nyeste smarttelefonene bidrar til å åpne nye dører for bransjer som ofte krever høy buy-in for å komme i gang.

"870 vil også bidra til å levere neste generasjons telefonkamerafunksjoner gjennom sin Spectra 480 bildesignalprosessor," forklarte Happ i vårt e-postintervju. "Denne prosessoren vil tillate telefonprodusenter å gi opptil 200 megapiksler fotofangst og 8K-videoopptak ved 30 FPS med 10-bits fargedybde. Med spesifikasjoner som disse kan dagene med å bære et dedikert kamera, selv for de viktigste hendelsene, kanskje bli en saga blott."

Teknologi kan gjøre livene våre enklere, og Snapdragon 870 5G er Qualcomms neste steg i prosessen. Raskere hastigheter, bedre tilkoblingsmuligheter og skrivebordskvalitet på mobile enheter er et stort skritt fremover for morgendagens verden.

Anbefalt: