Hvor bedre iOS-apper på Big Sur Pek-til-berøringsskjerm-Macer

Innholdsfortegnelse:

Hvor bedre iOS-apper på Big Sur Pek-til-berøringsskjerm-Macer
Hvor bedre iOS-apper på Big Sur Pek-til-berøringsskjerm-Macer
Anonim

Key takeaways

  • Den neste versjonen av macOS 11.3 Big Sur forbedrer brukervennligheten for iOS-apper.
  • iPad-apper kan være større, og berøringsoversettelsesverktøy er mer konfigurerbare.
  • Bedre støtte for iOS-apper kan bety Mac-er med berøringsskjerm.
Image
Image

Den neste versjonen av macOS Big Sur forbedrer opplevelsen av å kjøre iPad-apper på M1 Mac-er, noe som får folk til å lure på om Mac-er med berøringsskjerm er i horisonten.

To endringer i macOS 11.3 beta gjør det mindre irriterende å kjøre iPad-apper på Apple Silicon Mac-en. Den ene er at du nå kan glede deg over mye større vinduer for appene (hvis skjermen din er stor nok til å vise dem).

Den andre er en forbedring av måten Mac-en oversetter styreflate og tastaturtrykk for å berøre handlinger på iOS-appen. Disse endringene kan bare være der for å gjøre bruken av appen mer behagelig. Eller kanskje Apple gjør seg klar for lanseringen av Mac med berøringsskjerm.

"Jeg tror ikke at større vinduer og bedre støtte for tastaturer og styreflater betyr at en touch-Mac er nært forestående," sa Mac- og iOS-programvareutvikler Jacob Gorban til Lifewire via e-post.

"Tastatur og styreflater er nøyaktig det motsatte av berøringskontroll på skjermen. Når det er sagt, den generelle utformingen av macOS Big Sur, med flere iOS-lignende knapper i kontrollsenteret og større avstander mellom menylinjeikonene, kan peke på en fremtidig berøringsbasert Mac."

Bedre og Bedre

Fordi de M1-baserte Mac-ene deler sin generelle brikkedesign med iPhone og iPad, kan du kjøre hvilken som helst iOS-app der sammen med de vanlige Mac-appene dine, forutsatt at utvikleren har gjort dem tilgjengelige i Mac App Store.

Den første iterasjonen av iOS-apper på Mac var ganske dårlig. Videoapper som Hulu ville ikke fungere på fullskjerm. Andre apper kan forlenge seg fra bunnen av skrivebordet ditt og være umulige å hente. Eller kanskje det var brukergrenser.

Image
Image

Slack iOS-appen er å foretrekke fremfor Mac-versjonen av flere grunner (det er for eksempel en innebygd app, ikke en nettapp, og bruker derfor mye mindre av Macens dyrebare RAM), men det er ingen måte å endre størrelse på teksten, noe som gjør det vanskelig å lese noe. Til tross for dette kan det være veldig nyttig å åpne en favoritt iOS-app på Mac.

"Mac-brukere kan nå bruke noen av de samme applikasjonene som de er kjent med fra å bruke på iOS-enhetene sine," sier Gorban. «Disse appene kan være bedre enn nettekvivalenter, eller kanskje var det ingen måte å bruke samme applikasjon eller spill på bortsett fra på en mobilenhet.»

For eksempel har iPhone mange lette fotoapper som lar deg gjøre raske og enkle redigeringer av bildene dine. Disse er ideelle på Mac. Også bra, selv nå, er apper som krever minimal interaksjon. En værapp kanskje, eller en videoapp.

Men den største hindringen for å bruke iOS-apper på Mac er berøring. Å bruke en styreflate eller mus er greit hvis alt du vil gjøre er å simulere et trykk på skjermen, men så langt har alt annet vært undermål.

Image
Image

For å hjelpe til med å etterligne de flytende berøringskontrollene til iOS, bruker Mac-en noe som kalles berørings alternativer. I nåværende versjoner av macOS Big Sur simulerer de berøringer og drag, og lar deg til og med bruke Mac-ens styreflate som en virtuell berøringsskjerm, komplett med støtte for multi-touch.

Dette høres greit ut, men i praksis er det bare forferdelig, og tvinger deg til et alt-eller-ingenting-valg. 11.3 betaen bryter imidlertid disse alternativene ut, med separate avmerkingsbokser for hver.

Touch Screen Mac?

Peker denne forbedringen av iOS-apper på Mac-en til Mac-er med berøringsskjerm? Kan være. Det ville absolutt være praktisk å nå opp og trykke på en iPhone-app på skjermen på MacBook-en din, og det er mange bærbare Windows- og Chromebook-datamaskiner med berøringsskjerm. Men hvem vet med Apple?

Jeg tror ikke at større vinduer og bedre støtte for tastaturer og styreflater betyr at en touch-Mac er nært forestående.

Musstøtte på iPad virket umulig, helt til Apple annonserte iPad Magic Keyboard og Trackpad. Musestøtte på iOS er utmerket, men er sekundær til den primære inndatametoden: touch.

Hvis Apple legger til en berøringsskjerm på Mac-en, vil det kanskje gjøre det motsatte, og lage noen muligheter for berøring, men ikke på bekostning av tastaturet og musen.

Anbefalt: