Hvorfor kan ditt neste kamera sannsynligvis være et pek og skyt

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor kan ditt neste kamera sannsynligvis være et pek og skyt
Hvorfor kan ditt neste kamera sannsynligvis være et pek og skyt
Anonim

Key takeaways

  • Større kameraprodusenter har trappet ned produksjonen av pek-og-skyt-kameraer, ifølge en ny rapport.
  • Mens markedet for disse kompaktkameraene har krympet ganske dramatisk, har ikke etterspørselen fordampet fullstendig.
  • Noen profesjonelle fotografer mener kompaktkameraer er mer nyttige enn smarttelefonkameraer og rimeligere enn speilløse kameraer.
Image
Image

Smarttelefonkameraer kan ha gjort pek-og-skyt (P&S)-kameraer irrelevante for de fleste av oss, men kameraprodusentene er ikke ferdige med dem ennå. Og med god grunn.

Den japanske avisen Nikkei spurte nylig Canon, Nikon, Panasonic, Fujifilm og Sony om deres strategi med hensyn til P&S-kameraer. Selv om de alle erkjente at de har redusert produksjonen dramatisk og ikke jobber med nye modeller, har de ikke sluttet å produsere disse kompaktkameraene.

"Lovtalen for pek-og-skyt-kameraer har blitt skrevet for fort," sa R Karthik, portrett-, steds- og produktfotograf, til Lifewire over Skype. "De betjener kanskje ikke lenger samme størrelse på markedet som før, men de har fortsatt bedre sensorer enn det som finnes i de fleste mobiltelefonkameraer."

The Last Gresp for Point and Shoot-kameraer

Image
Image

Nikkei siterer bransjetall og bemerket det bratte fallet i forsendelsen av digitale kameraer. I følge CIPA, den internasjonale industrigruppen som driver med utvikling, produksjon og salg av digitale kameraer, var det totale antallet digitale stillkameraer produsert i 2010 over 121 millioner enheter. Tallet i 2021 har nå gått ned til litt over 8 millioner enheter.

På spørsmål om deres strategi angående billige P&S-kameraer, sa Canon, som ikke har gitt ut et nytt kompaktkamera siden 2019, til Nikkei at selv om det nå fokuserer på å produsere avanserte modeller, vil det fortsette å støtte lavere- sluttmodeller, så lenge det er etterspørsel.

På samme måte sa Nikon at de ikke jobber med oppgraderinger til Coolpix-serien med kompakte enheter, men har et par modeller med høy forstørrelse i porteføljen som fortsatt er etterspurt. Panasonic og Sony nektet heller ikke for å redusere produksjonen av porteføljen deres av disse rimeligere kameraene, men avviste kategorisk planene om å stoppe produksjonen helt.

"Det er vanskelig å få tak i noe som kan skytes under vann til prisen."

Profesjonelle fotografer er ikke overrasket. De var enige om at de teknologiske fremskrittene til smarttelefonkameraer, som har relativt sett bedre enn P&S-kameraer, har begrenset disse engangsenhetene til en begrenset nisje.

"Vi bruker fortsatt P&S-kameraer for ekstreme scenarier, som grotting, juving og dykking, der støv, vann og generell skade på utstyret er store bekymringer," Kyle Matthews, dyreliv og natur fotograf hos Kamala og Kyle Photography, fort alte Lifewire via e-post.

For Karthik tvinger autofokussystemet til P&S ham til å gi plass til dem i settet sitt, spesielt når han fotograferer raskt bevegelige objekter.

"Det er vanskelig å få tak i noe som kan skytes under vann for prisen [av en P&S]," sa Karthik. "Og jeg kan ikke engang tenke på å bruke et dyrt kamera, eller smarttelefonen min, til noe som et dødsskudd på veien med en bil på toppen av den."

The New Compact

Image
Image
`.

Os Tartarouchos / Getty Images

En annen takeaway fra Nikkeis rapport er at selv om alle produsenter planlegger å fortsette å lage kompaktkameraer, foreløpig, har praktisk t alt alle skiftet fokus til å utvikle avanserte speilløse kameraer.

Selv om rapporten ser ut til å antyde at speilløse kameraer er den nye P&S, tror ikke ekspertene våre det.

Mathews og Kamala tok begge med P&S til 2019, deretter oppgradert til et brokamera før de gikk over til profesjonelt utstyr i 2021. Et brokamera, ifølge coolblue, eksisterer mellom en kompakt P&S og et profesjonelt digit alt speilreflekskamera.

"Brokameraer er halvveis mellom P&S og kameraer med utskiftbare objektiver," forklarte Mathews. "De har en enkelt festet linse, som ikke trekkes helt inn i kroppen, og større sensorer enn de fleste P&S-er, [som] Sony RX10, Nikon P1000."

Mathews mener, om noe, brokameraer er den nye P&S, siden de fortsatt er rimelige for hobbyister og generelt produserer betydelig bedre bilder enn selv de beste mobiltelefonkameraene.

Speilløse kameraer, mener begge ekspertene våre, er et stort steg opp i utgifter og komplikasjoner, noe som gjør dem uegnet for mange mennesker.

Det er ikke alt som skalere tilbake. Ricoh, som selger kompakte enheter under Pentax-merket, har motarbeidet trenden ved å lansere to nye P&S-kameraer i 2021, selv om de hardnakket nekter å lage et speilløst kamera.

Selv når han ikke bruker dem som hovedkamera i en fotografering, mener Karthik kompakte kameraer gir fantastiske bak-kulissene-kameraer. "Mange av dem tar bilder i RAW-formatet, som gir større frihet for redigering," sa Karthik. «Så det er fortsatt et sted i verden for disse lommerakettene.»

Anbefalt: