Hvorfor de nye Pixel Buds kan ha 3D-lyd

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor de nye Pixel Buds kan ha 3D-lyd
Hvorfor de nye Pixel Buds kan ha 3D-lyd
Anonim

Key takeaways

  • Googles anskaffelse av en 3D-lydoppstart kan bety romlig lydstøtte for fremtidige Google-enheter.
  • Mange andre hodetelefonprodusenter har allerede en form for romlig lydstøtte i øreproppene sine.
  • Mange tror at Google kan bringe 3D-lyd til de neste Pixel Buds, og ytterligere forbedre 3D-lyd alternativene som er tilgjengelige for forbrukere.
Image
Image

3D-lydstøtte kan gi mer oppslukende lyd til det neste settet med Google Pixel Buds, og endelig gi dem en sjanse mot Apples Airpod Pros.

I desember 2020 kjøpte Google stille opp Dysonics, en 3D-lydoppstart. Før oppkjøpet, skapte Dysonics med suksess Rondo Motion, en enhet som lar brukere legge til romlig oppmerksomhet til bærbare lydutstyr uten innebygd støtte, som de gamle hodetelefonene du har hatt i fem år.

Nå som Google har kjøpt opp selskapet, tror mange at det kan bety en virkelig dytt mot den neste utviklingen av lydinntrykk i hodetelefoner, 3D-lyd – ofte referert til som romlig lyd.

"Rolig lyd er fremtiden," sa Anthony Fernandez, grunnlegger og administrerende direktør for Pro Audio Nerds, til Lifewire under en samtale. "Det er mer oppslukende enn surroundlyd, og det er derfor så mange selskaper som Sony og Netflix allerede presser på det."

Hva er vitsen?

Hvis du noen gang har vært på kino, er sjansen stor for at du har opplevd Dolby Atmos, som bygger på de samme grunnleggende ideene om 3D-lyd. Målet med 3D-lyd i hodetelefoner er å bringe samme nivå av fordypning og klarhet til et par hodetelefoner eller øreplugger, slik at brukerne kan oppleve det direkte fra smartenheten sin.

Mange selskaper eksperimenterer allerede med støtte for 3D-lyd. Strømmegiganter som Netflix tilbyr innhold med Dolby Atmos – et av de mest populære og kjente 3D-lydsystemene som er tilgjengelig akkurat nå.

Rolig lyd er fremtiden. Det er mer oppslukende enn surroundlyd, og det er grunnen til at så mange selskaper som Sony og Netflix allerede driver med det.

Apple avduket sin versjon av 3D-lyd med Apple AirPods Pro, og Sony har selv presset teknologien ganske mye med PlayStation 5 og dens tilbehørspakke.

Med Googles neste konferanse som er planlagt å finne sted i mai, har mange spekulert i at oppkjøpet av Dysonics kan bety at Google forbereder seg på å avduke et sett med Pixel Buds med støtte for romlig lyd.

Å legge til støtte for 3D-lyd virker som en enkel sak, spesielt hvis Google prøver å holde tritt med konkurrentene. Videre har selskapet allerede integrert støtte for romlig lyd på YouTube, og det er en integrert del av plattformenes 360-graders videoinnhold.

Å legge det til sin egen maskinvare virker som et logisk neste skritt mot å fremme støtten som Google allerede har lagt grunnlaget for.

Å tilby de samme funksjonene som konkurrenter er viktig for brukere som interesserer seg for Google-produkter. De oppslukende fordelene som 3D-lyd gir, øker bare appellen til full romlig lydstøtte.

Turn It Up

En av hovedideene bak romlig lyd er å omgi brukeren med innholdet de opplever. Dette gir et mer realistisk lydbilde og en mer oppslukende opplevelse tot alt sett.

I motsetning til moderne stereo- eller surround-lydsystemer, fungerer 3D romlig lyd fra faste objektplasseringer, noe som betyr at lyden sendes ut fra bestemte punkter i stedet for generelle retninger.

Apples system bruker mye av de originale ideene bak 3D-lyd for å få det romlige lydsystemet til å fungere basert på plasseringen av enheten din – iPad, iPhone osv. – og plasseringen til AirPods Pro.

Med den aktivert kan du se en video på iPhone, og når du beveger deg bort fra telefonen, vil lyden begynne å falme, som om du lytter til lyden fra den enheten.

Ifølge Fernandez kommer grunnlaget for romlig lyd fra å inkludere høyde i sfæren som omgir en bruker. Den er også basert på en teknologi k alt ambisonics, som opprinnelig ble opprettet på 1970-tallet.

"Når du ser på bilder, historisk sett, ville et bilde være bredt og høyt. Det er slik vi oppfatter det. Det er foran oss - det er en viss bredde og en viss høyde," forklarte han.

Med lyd oppfatter vi det som forover og bakover, til venstre og høyre. Romslig lyd lar oss gripe inn i en annen oppfatning: høyde. Det er egentlig der vitenskapen ligger for romlig audio-adressering høydeinformasjon, slik at ting som f.eks. et helikopter kan virkelig se ut til å være over deg, mens vann kan se ut til å være under øret ditt.«

Anbefalt: