Why Smell Could Be the Future of VR

Innholdsfortegnelse:

Why Smell Could Be the Future of VR
Why Smell Could Be the Future of VR
Anonim

Key takeaways

  • Turen din gjennom virtuell virkelighet kan snart bli forbedret av lukt.
  • En kunstutstilling om klimaendringer denne måneden bruker lukt for å gjøre opplevelsen mer realistisk.
  • Lukt kombinert med VR kan til og med ha velværeapplikasjoner, hevder ett selskap.
Image
Image

Gjør deg klar til å lukte på ting i virtuell virkelighet.

En virtuell virkelighetsopplevelse med klimaendringer, som skal debutere på Veneziabiennalen i 2021, er ment å simulere Samoa ved å samhandle med det virtuelle miljøet og la deg lukte på lokale elementer. Det er en av et økende antall teknologier som prøver å utnytte flere av sansene dine mens du er i VR.

"Jo nærmere de virtuelle opplevelsene våre er de virkelige, jo mer effektive er de," sa Aaron Wisniewksi, administrerende direktør i OVR Technology, som lager utstyret som produserer lukten til utstillingen, i et e-postintervju. "Vi refererer vanligvis til den følelsen - når den virtuelle verden føles ekte-som tilstedeværelse. For å maksimere tilstedeværelsen ønsket vi først å forstå hvor den følelsen kommer fra i hverdagen vår."

Miljøadvarsler gjennom VR

Samoa er et land i Sør-Stillehavet som er truet av stigende havnivå. Utstillingen, k alt "Shifting Homes", beskrives av skaperne som en oppslukende virtuell reise til en mulig fremtid som øya står overfor. Det er ment å advare om forestående klimaendringer i regionen ved å presentere en VR-verden av arkeologiske trekk og forsvinnende kulturhistorier.

Teamet bak "Shifting Homes" jobbet sammen med artisten Daniel Stricker fra DP Immersive for å samle duftene fra Samoa. OVR utviklet duftene «i felten» og brukte trenede neser kombinert med analytisk kjemi for å identifisere alle aromaforbindelsene i et bestemt område. Deretter brukte de denne informasjonen til å gjenoppbygge disse duftene i duftlaboratoriet deres i en konsentrert, vannbasert form.

Besøkende på VR-utstillingen har på seg en enhet som pumper inn luktene til akkurat rett tid. OVR sier at den oversetter VR-bevegelser og innganger til duftutgang i sanntid. Teknologien tillater 0,1 millisekund duftutbrudd og kan skifte mellom dufter på 20 millisekunder. Den styres via Wi-Fi eller USB og fungerer med de fleste virtuelle virkelighetshodesett.

OVR er imidlertid ikke det eneste selskapet som jobber med lukter i VR. Feelreals sensoriske maske, for eksempel, er designet for å komplettere en VR-opplevelse med hundrevis av unike aromaer.

Jo nærmere de virtuelle opplevelsene våre er de virkelige, desto mer effektive er de.

En annen måte å bringe lukter inn i VR på er ved et stedsbasert virtual reality-underholdningssenter.

DJ Smith, medgründer av virtual reality-selskapet The Glimpse Group, husker med glede at han besøkte et sted der det var en VR-gjenskaping av Ghostbusters-filmen.

"På høydepunktet av opplevelsen skjøt alle deltakerne sine virtuelle lasere mot en enorm Stay-Puft marshmallow-mann, og i det øyeblikket av opplevelsen ble lukten av brente marshmallows pumpet inn i rommet," Smith sa i et e-postintervju. "Denne subtile detaljen fullførte virkelig opplevelsen og var uten tvil min favorittdel."

Hvorfor lukt er så viktig

Lukt kombinert med VR kan til og med ha velværeapplikasjoner, hevder OVR. Selskapet selger en versjon av duftutstyret sitt som tilbyr en rekke visuelt rike naturlige miljøer som brukere kan utforske mens de blir ledet gjennom guidede meditasjoner. Disse øvelsene forbinder pusting med lukter som Atlanterhavståke, villblomster, furuskog og fuktig jord "for å hjelpe til med å fokusere sinn og kropp samtidig som de gir glede og stresslindring," sa Wisniewksi.

Image
Image

Dufter er avgjørende for å oppleve verden, sa kulturanalytiker Margaret J. King i et e-postintervju. Lukt forbedrer hukommelsen fordi den er en del av hjernestammen som er involvert i overlevelse, og omgår andre hjernesentre som omhandler rasjonell kognisjon.

"Bare den svakeste duften av en parfyme, for eksempel, vil huske personen som bruker den, som er grunnen til at jeg fant ut at jeg aldri kunne bruke Chanel nr. 5," la King til. "Hvorfor er dette? Fordi mannen min hadde på seg den duften, og ga ham mange forvirrende signaler da jeg prøvde å bruke den på bryllupsreisen. Jeg hadde aldri tenkt på det før det skjedde med hjernestammen hans."

Anbefalt: