Hvorfor meldingsapper bør ha ende-til-ende-kryptering

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor meldingsapper bør ha ende-til-ende-kryptering
Hvorfor meldingsapper bør ha ende-til-ende-kryptering
Anonim

Key takeaways

  • Google legger til ende-til-ende-kryptering i sin Android Messages-app.
  • Eksperter sier at krypterte meldinger bør være en hovedfunksjon brukere ser etter i meldingsapper, siden det bidrar til å sikre at dataene deres er beskyttet.
  • Uten ende-til-ende-kryptering må brukere bekymre seg for at hackere fanger opp og samler inn data de deler via tekstmeldinger eller meldingsapper.
Image
Image

Du vil kanskje vurdere å endre standard meldingsapp hvis du ikke bruker en med ende-til-ende-kryptering.

Forbrukerpersonvern har tatt store fremskritt, og brukere som kjører en Android-telefon er i ferd med å få tilgang til en annen viktig personvernfunksjon takket være Googles Android Messages-app. Selskapet avslørte i midten av juni at det planlegger å bringe ende-til-ende-kryptering til Messages-appen, noe eksperter sier at alle smarttelefonbrukere bør dra nytte av.

"Blant annet ende-til-ende-kryptering forenkler faktisk databeskyttelse og personvern. Folk kan være trygge på at ingen andre kan lese meldingene deres bortsett fra den tiltenkte mottakeren," Amir Ish-Shalom, visepresidentplattform på Viber, fort alte Lifewire i en e-post. "Alle som er bekymret for personvernet deres, bør være sikker på å bruke meldingstjenester som gir ende-til-ende-kryptering."

Alt eller ingenting

Med så mye av et press mot brukernes personvern som skjer over hele teknologibransjen, hvis du fortsatt bruker en meldingsapp som ikke støtter ende-til-ende-kryptering, kan du sette informasjonen din i fare.

Hvor mye av dine daglige meldinger er du villig til å la en helt fremmed lese?

Det er enkelt å holde kontakten med venner, familie og til og med personer som romkamerater. Så, hva skjer når du ikke bruker en meldingsapp med ende-til-ende-kryptering og du deler spesifikke detaljer om deg selv eller noen andre? Du åpner det for alle som har kunnskapen om å fange opp og samle inn disse dataene.

Nettkriminelle er alltid på utkikk etter påloggingsdetaljer, personlig informasjon eller noe annet du kan dele i tekstmeldinger eller meldinger på sosiale medier. Selv om disse meldingene kan betraktes som «direkte» eller «private», tilbyr de fleste av dem ingen form for beskyttelse.

Beskytte deg selv

I tillegg anbefaler Ish-Shalom brukere å se etter eksplisitte bevis fra utviklere på at appene deres støtter ende-til-ende-kryptering før de bare antar det.

"Hvis en app ikke tydelig spesifiserer at meldinger er ende-til-ende-kryptert, bør brukere være svært forsiktige med informasjonen de deler med andre på den plattformen," forklarte han.

Du bryr deg kanskje ikke om en tredjepart kan lese meldingen din som ønsker tanten din gratulerer med dagen, men hvor mye av dine daglige meldinger er du villig til å la en helt fremmed lese? Det er noe av en alt-eller-ingenting-situasjon, og det er noe å tenke på.«

Det er også verdt å merke seg at noen tredjepartsapper samler inn informasjonen du deler for å selge til annonsører. Ish-Shalom sier at dette kan føre til at du mottar annonser for ting du har chattet om med andre.

Alternativer er mange

Selvfølgelig er det fine med ende-til-ende-kryptering at mange selskaper begynner å tilby det i appene sine. Selv om Google akkurat nå legger det til i Android Messages, er det mange andre der ute som allerede drar nytte av denne fordelen på lignende meldingsplattformer.

Viber, for eksempel, bruker ende-til-ende-beskyttelse for alle meldingssystemene sine. Andre apper som tilbyr lignende beskyttelse inkluderer Telegram og Signal. WhatsApp er en annen populær meldingsapp som bruker ende-til-ende-kryptering på meldingene sine, selv om det er verdt å merke seg at appen samler mer metadata om deg enn noen av de andre nevnt så langt. Med det i tankene, er det alternativer der ute, hvis du ønsker å beskytte informasjonen du deler gjennom meldinger.

Brukere som kjører en Android-telefon har mange meldingsapper med innebygd kryptering, og det er noe du absolutt bør dra nytte av. Med Googles Android Messages-app som blir aksjemeldingsappen for mange merker, og nå med ende-til-ende-kryptering, blir det enklere enn noen gang å hoppe ombord på personverntoget og beskytte deg selv.

Selv om du er en av de mange som ikke bruker en Android-telefon, kan ende-til-ende-kryptering fortsatt være noe du allerede drar nytte av. Apples iPhones bruker allerede kryptering med iMessage, for eksempel. Eller, hvis du vil, kan du alltid laste ned et av de mange alternativene nevnt ovenfor og koble til brukere på tvers av plattformer for å sikre at dataene dine alltid er trygge fra å bli høstet.

Anbefalt: