Hva er en crossover-kabel?

Innholdsfortegnelse:

Hva er en crossover-kabel?
Hva er en crossover-kabel?
Anonim

En Ethernet-krysskabel, også kjent som en krysset kabel, kobler sammen to Ethernet-nettverksenheter. Disse kablene støtter midlertidig vert-til-vert-nettverk i situasjoner der en mellomenhet, for eksempel en nettverksruter, ikke er til stede. Crossover-kabler ser nesten identiske ut med vanlige, rett-gjennom (eller patch-) Ethernet-kabler, men de interne ledningsstrukturene er forskjellige.

Hva er en crossover-kabel?

En vanlig patchkabel kobler sammen ulike typer enheter, for eksempel en datamaskin og en nettverkssvitsj. En krysskabel kobler sammen to enheter av samme type. Du kan koble endene på en patchkabel på hvilken som helst måte så lenge begge endene er identiske. Sammenlignet med rett-gjennom Ethernet-kabler, reverserer den interne ledningen til en crossover-kabel sende- og mottakssignalene.

Du kan se de omvendte fargekodede ledningene gjennom RJ-45-kontaktene i hver ende av kabelen:

  • Standardkabler har en identisk sekvens av fargede ledninger i hver ende.
  • Crossover-kabler har den første og tredje ledningen (teller fra venstre til høyre) krysset og den andre og sjette.
Image
Image

En god Ethernet-krysskabel har spesielle merker som skiller den fra gjennomgående kabler. Mange er røde og har "crossover" stemplet på emballasjen og ledningshylsen.

Trenger du en crossover-kabel?

Fagfolk innen informasjonsteknologi (IT) brukte crossover-kabler ofte på 1990- og 2000-tallet; de populære formene for Ethernet støttet ikke direkte kabelforbindelser mellom verter.

Både den originale og Fast Ethernet-standarden ble designet for å bruke spesifikke ledninger for å sende og motta signaler. Disse standardene krevde at de to endepunktene skulle kommunisere gjennom en mellomliggende enhet for å unngå konflikter forårsaket av bruk av de samme ledningene for både sending og mottak.

En funksjon i Ethernet k alt MDI-X gir nødvendig støtte for automatisk gjenkjenning for å forhindre disse signalkonfliktene. Det lar Ethernet-grensesnittet automatisk bestemme hvilken signalkonvensjon enheten i den andre enden av kabelen bruker og forhandler sende- og mottaksledningene deretter. Bare den ene enden av en tilkobling må støtte automatisk gjenkjenning for at denne funksjonen skal fungere.

De fleste hjemmebredbåndsrutere (selv eldre modeller) hadde MDI-X-støtte på Ethernet-grensesnittene. Gigabit Ethernet tok også i bruk MDI-X som standard.

Crossover-kabler er bare nødvendig når du kobler til to Ethernet-klientenheter, ingen av dem er konfigurert for Gigabit Ethernet. Moderne Ethernet-enheter oppdager automatisk bruken av kryssende kabler og arbeider sømløst med dem.

Hvordan bruke Ethernet Crossover-kabler

Du bør kun bruke kryssende kabler for direkte nettverkstilkoblinger. Forsøk på å koble en datamaskin til en gammel ruter eller nettverkssvitsj med en krysskabel i stedet for en vanlig kabel, kan forhindre at koblingen fungerer.

Du kan kjøpe disse kablene gjennom elektronikkuttak. Hobbyister og IT-fagfolk foretrekker ofte å lage sine egne crossover-kabler i stedet. For å konvertere en rett gjennom kabel til en krysskabel, fjern kontakten og fest ledningene på nytt med de riktige sende- og mottaksledningene krysset.

Anbefalt: