Fungerer virkelig bilnøkkelsøkere?

Innholdsfortegnelse:

Fungerer virkelig bilnøkkelsøkere?
Fungerer virkelig bilnøkkelsøkere?
Anonim

For glemsomme mennesker kan bilnøkkelsøkere være en livredder. Men mange av dem har irriterende designfeil eller forglemmelser som gjør opplevelsen av å bruke en locator litt problemfri, eller muligens til og med ubrukelig.

For å finne ut om en bilnøkkelsøker er riktig for deg eller ikke, bør du først forstå hvordan disse enhetene fungerer.

Image
Image

Hvordan fungerer bilnøkkelsøkere?

Noen bilnøkkelsøkere er avhengige av Bluetooth-teknologi, mens andre bruker radiofrekvensoverføringer (RF) for å merke posisjoner. Noen nyere nøkkelsøkere bruker RFID-teknologi, som er litt mer sofistikert enn RF, ved at den bruker lokale elektromagnetiske felt for å identifisere og spore tagger.

Den andre hovedforskjellen mellom nøkkelsøkere er at noen krever en dedikert lokaliseringsenhet og andre er avhengige av smarttelefonen din. Enheter med en dedikert enhet har ofte større rekkevidde, men det betyr også en komponent til å holde styr på.

Bluetooth Key Locators

Fordelen med Bluetooth er at nesten alle smarttelefoner har Bluetooth-funksjonalitet, noe som betyr at du kan bruke telefonen til å finne nøklene dine – du trenger ikke å anskaffe en separat sporingsenhet.

Noen Bluetooth-nøkkelsøkere fungerer omvendt: Hvis du har nøklene dine, men ikke finner telefonen, kan du bruke søkefoben til å pinge og finne telefonen.

Ulempen med Bluetooth-søkere er rekkevidden deres. Selv om Bluetooth-enheter hevder rekkevidder på 30 fot eller mer, er de faktiske rekkeviddene ofte mindre. Mange opplever at Bluetooth-nøkkelsøkere bare fungerer innenfor ti fot fra de manglende nøklene. Fysiske hindringer som vegger og dører kan gjøre den effektive rekkevidden enda kortere.

bunnlinjen

RFID-lokalisere fungerer omtrent som Bluetooth. I stedet for å holde styr på en frittstående mottakerenhet, bruker RFID-lokalisere små klistremerker eller fliser som du merker til eiendelene dine. Dette er nyttig fordi RFID-klistremerker er små, passive enheter som ikke lager noen lyd. Alt du gjør er å pare klistremerket med en lokaliseringsenhet som har muligheten til å finne plasseringen til klistremerkene.

Andre radiofrekvenstaster

Hvis en nøkkelsøker ikke har Bluetooth, er sjansen stor for at den har en dedikert sporingsenhet – en dongle som brukes i stedet for en smarttelefonapp. Selv om den er nyttig for alle som ikke har en smarttelefon, kan en lokaliseringsdongle være til sjenanse for alle som er tilbøyelige til å miste ting som nøkler eller telefoner.

Noen av disse lokalisatorene har en rekkevidde på 60 fot eller mer, men de lider av de samme problemene som Bluetooth-lokalisatorer når det kommer til hindringer. Selv om radiobølger kan trenge gjennom faste gjenstander som vegger og kjøleskap, dempes signalet og den tilgjengelige rekkevidden reduseres.

Er bilnøkkelsøkere verdt det?

Selv om bilnøkkelsøkere har potensielt irriterende ulemper, kan de være en effektiv måte å finne de tapte nøklene dine på.

Siden disse lokalisatorene har begrensninger, er det tilfeller der du fortsatt ikke kan finne nøklene dine. Imidlertid er nøkler som har en lokalisator festet alltid lettere å finne enn nøkler uten en lokalisator.

Selv om signalet på lokalisatoren din er dempet og du må lete rundt før lokalisatoren oppretter en forbindelse, er hjelpen fra en lokalisator bedre enn ingenting.

Anbefalt: