Valve & AMD vil at Steam Deck skal være Windows 11-kompatibelt

Valve & AMD vil at Steam Deck skal være Windows 11-kompatibelt
Valve & AMD vil at Steam Deck skal være Windows 11-kompatibelt
Anonim

Valve og AMD jobber sammen for å komme i forkant av potensielle Windows 11-kompatibilitetsproblemer før Steam Deck lanseres i desember.

Valve's Steam Deck er i utgangspunktet en håndholdt spill-PC, så naturlig nok vil det være brukere som vil installere den nyeste versjonen av Windows på den. Microsofts press for sikkerhet i Windows 11 betyr imidlertid at mange systemer enten ikke er kompatible eller vil trenge en fastvare-/BIOS-oppdatering for å kjøre den. Dette setter tvil om Steam Decks evne til å kjøre Microsofts kommende operativsystem, men Valve har forsikret PC Gamer om at det gjør Windows-støtte til en høy prioritet.

Image
Image

Årsaken til at det dukker opp så mange problemer rundt Windows 11-kompatibilitet, er fordi Microsoft vil kreve støtte for Trusted Program Module (TPM) 2.0. Mens de fleste nyere maskiner har midler til å støtte TPM, har de ikke funksjonen aktivert som standard. Så for å kjøre Windows 11 riktig, må mange brukere enten laste ned en ny BIOS for systemet sitt, aktivere støtte manuelt eller installere et nytt hovedkort.

Image
Image

Valve vil tydeligvis ikke at Steam Deck-kunder skal måtte hoppe gjennom noen av disse bøylene hvis de bestemmer seg for å installere Windows 11. Det har begynt å jobbe med AMD, selskapet bak Steam Decks Zen 2/RDNA 2 APU, for å sikre at systemet vil være klart for Windows 11 ved lansering. Det er sannsynlig at de fleste brukere vil være fornøyd med Valves egen SteamOS 3.0, som kommer som standard, men de som ønsker å installere et nytt OS vil fortsatt ha muligheten.

Anbefalt: