WhatsApp muliggjør ende-til-ende-kryptering for sikkerhetskopimeldinger

WhatsApp muliggjør ende-til-ende-kryptering for sikkerhetskopimeldinger
WhatsApp muliggjør ende-til-ende-kryptering for sikkerhetskopimeldinger
Anonim

WhatsApp kunngjorde fredag at de ville legge til et ende-til-ende-krypterings alternativ til brukernes sikkerhetskopimeldinger.

Facebook-sjef Mark Zuckerberg kunngjorde kunngjøringen med et Facebook-innlegg, og sa at ende-til-ende-krypterings alternativet vil lagre sikkerhetskopieringsmeldingene dine i enten Google Drive eller iCloud.

Image
Image

WhatsApp er den første globale meldingstjenesten i denne skalaen som tilbyr ende-til-ende krypterte meldinger og sikkerhetskopier, og å komme dit var en veldig vanskelig teknisk utfordring som krevde et helt nytt rammeverk for nøkkellagring og skylagring på tvers av operativsystemer», skrev Zuckerberg på sitt Facebook-innlegg.

En hvitbok som beskriver den nye funksjonen som ble publisert på fredag, bemerker at WhatsApp-brukere må lagre en 64-sifret krypteringsnøkkel eller lage et passord når de lagrer sine krypterte sikkerhetskopimeldinger. I tillegg vil ende-til-ende-krypterte sikkerhetskopier kun støttes på en brukers enhet.

"Når funksjonen for ende-til-ende-krypterte sikkerhetskopier er aktivert i WhatsApp-applikasjonen, bruker klienten en innebygd kryptografisk sikker pseudorandom-nummergenerator for å generere en unik krypteringsnøkkel K," whitepaper-detaljene. "Den kryptografiske styrken til K når det gjelder lengde er 256 biter, dvs. 32 byte. Den nøkkelen K er kun kjent for klienten og blir aldri overført ukryptert utenfor klienten."

Image
Image

The Verge bemerker at WhatsApps kunngjøring setter krypteringsmulighetene foran Apples. Mens Apple har ende-til-ende-kryptering av sine iMessages, krypterer det ikke sikkerhetskopimeldinger, selv om det i utgangspunktet hadde planer om å gjøre det.

Bortsett fra å kryptere sikkerhetskopimeldingene dine, utvikler WhatsApp også en måte å skjule din aktive status for spesifikke kontakter. Dette ville være nye personvernverktøy som gir deg mer kontroll over hvem som ser statusen din; du kan velge "Alle", "Ingen", "Mine kontakter", og nå, "Mine kontakter bortsett fra" for Sist sett.

Anbefalt: