Datasikkerhetsbrudd er kommet for å bli

Innholdsfortegnelse:

Datasikkerhetsbrudd er kommet for å bli
Datasikkerhetsbrudd er kommet for å bli
Anonim

Key takeaways

  • Et nytt databrudd fra Neiman Marcus gjorde at over 4,6 millioner kunder ble berørt.
  • I 2020 mottok Federal Trade Commission (FTC) over 2,2 millioner svindelrapporter.
  • Så lenge den personlige informasjonen din er tilgjengelig på nettet, sier eksperter at trusselen om sikkerhetsbrudd og datatyveri vil fortsette å vokse.
Image
Image

Eksperter sier at jo hardere vi lener oss inn i den digitale tidsalderen, desto mer trenger vi å bekymre oss for kontosikkerhet og å holde våre private data trygge.

Den digitale tidsalderen har medført et vell av fordeler, men disse fordelene er ofte belastet med sine egne risikoer. I fjor ble brudd fra store navn i flere bransjer etterlatte millioner av kunders informasjon – inkludert e-postadresser, IP-adresser, betalingsinformasjon osv. – utsatt for dårlige aktører.

Denne trenden med datainnbrudd har bare fortsatt siden den gang, med en av de nyere 4,6 millioner Neiman Marcus-kundene som ble berørt. Eksperter sier at datainnbrudd sannsynligvis ikke vil forsvinne med det første til tross for pressen for endringer i forbrukernes personvern.

"Det vi pleide å gjøre fysisk, gjøres nå digit alt mer enn noen gang, shopping, banktjenester, jobb og sosiale forbindelser skjer gjennom flere enheter, apper og nettsteder. Selv om digitaliseringen av disse aktivitetene har gitt et vell av fordeler for de fleste, det skaper også sikkerhetsrisikoer som kriminelle drar nytte av," sa Hari Ravichandran, grunnlegger og administrerende direktør i Aura, et digit alt sikkerhetsfirma, til Lifewire i en e-post.

The Looming Threat

Kriminelle leter alltid etter en måte å komme seg videre på på bekostning av noen andre, og tyver i den digitale tidsalderen er ikke annerledes. På samme måte som å beskytte deg selv mot fysiske trusler, krever forsvar mot digitale trusler at du er klar over mulige problemer som kan oppstå.

Image
Image

"Identitetstyveri og svindel kommer i mange former, og det er mange måter kriminelle kan bruke stjålet personlig informasjon på nettet for å begå svindel," forklarte Ravichandran. «Med bare et personnummer kan nettkriminelle sikre et lån eller kredittkort i offerets navn, tømme bankkontoen deres, bruke helseforsikringen deres, kreve personsikkerhet og mer.»

Hver gang du legger informasjonen din inn på en nettkonto, setter du den i fare fordi nettkriminelle alltid leter etter en måte å få tilgang til informasjonen din på.

Det er også viktig å merke seg at ikke alle selskaper håndterer lagring av personlig identifiserbar informasjon (PII) på samme måte. Dette er grunnen til at grupper som Federal Trade Commission jobber med å ilegge store bøter og straffer for selskaper som ikke tar de nødvendige skritt for å beskytte informasjonen din.

Selv om et selskap beskytter informasjonen din, er den fortsatt lettere tilgjengelig enn den noen gang har vært. Dessverre betyr dette at dårlige aktører kan prøve å dra nytte av det ved å se etter smutthull de kan utnytte i tjenesteleverandørens system. Ofte kan dette føre til datainnbrudd du stadig hører om i nyhetene, som T-Mobile-bruddet tilbake i august.

Identitetstyveri og svindel kommer i mange former, og det er mange måter kriminelle kan bruke stjålet personlig informasjon på nettet for å begå svindel.

I følge Ravichandran, så lenge denne informasjonen er tilgjengelig i en eller annen form, vil nettkriminelle lete etter måter å få tilgang til den og bruke den til deres fordel.

Fighting Back

Bare fordi den digitale tidsalderen medfører risiko, betyr ikke det at du ikke kan gjøre ting for å beskytte informasjonen din. Selv om det kan være fristende å opprette en nettkonto og så aldri oppdatere detaljene, anbefaler Ravichandran å være mer proaktiv med hvordan du driver de forskjellige nettforbindelsene dine.

"En proaktiv tilnærming er den beste måten å holde deg og familien din trygge på. Dette inkluderer: oppdatering av passord; bruk av tofaktorautentisering; ikke overse programvareoppdateringer; sjekk regnskapet månedlig; overvåke kreditten din; stramme inn personverninnstillinger for sosiale medier, og unngå å klikke på lenker i e-poster eller tekstmeldinger fra ukjente kilder," forklarte han.

Å holde passordene oppdatert ofte og være forsiktig med koblingene du klikker på kan spille en betydelig rolle i å holde kontoene dine trygge. Det er også viktig å bruke forskjellige passord for nettkontoene dine, siden bruk av det samme passordet betyr at hvis én konto blir kompromittert, kan de andre følge etter kort tid etter.

Image
Image

Til syvende og sist er sikkerhetsbrudd kommet for å bli. Med så mye viktig og personlig informasjon lagret på nettet, har den digitale tidsalderen gjort din bekvemmelighet til en skattekiste for dårlige skuespillere som ønsker å dra nytte av deg.

Men hvis du holder passordene oppdatert og holder øye med ting som kredittpoengsummen din, kan du kjempe tilbake mot den økende frekvensen av svindelrapporter – som nådde over 2,2 millioner i 2020.

Anbefalt: