Sammenleggbare telefoner er kommet for å bli, og eksperter er enige om at det er en god ting

Innholdsfortegnelse:

Sammenleggbare telefoner er kommet for å bli, og eksperter er enige om at det er en god ting
Sammenleggbare telefoner er kommet for å bli, og eksperter er enige om at det er en god ting
Anonim

Key takeaways

  • Samsung kunngjorde nylig to nye oppfriskede sammenleggbare telefoner i et dominerende marked.
  • Sammenleggbare tilhengere nyter mer portabilitet og kraftige funksjoner takket være to spesifikke formfaktorer.
  • Apple har ennå ikke kunngjort sin egen sammenleggbare telefon, men forventes å gjøre det i løpet av de neste årene.

Image
Image

Eksperter sier at selv om du kanskje ikke har en ennå, kan en sammenleggbar telefon være i fremtiden. Og det er mye å se frem til.

Med Samsungs nylige kunngjøring av ikke én, men to nye sammenleggbare telefoner, er det den store aktøren i et marked som fortsatt tar form. Det vil si at Samsung er ett av en håndfull selskaper som tilbyr sammenleggbare telefoner for salg i landet, men eksperter forventer at det snart vil endre seg. Apple vil garantert bli med i kampen, og ikke før tiden.

"Mer enn noe annet gjeninnfører sammenleggbare et element av moro som manglet i håndsettbransjen de siste fem årene," forteller Harish Jonnalagadda, seniorredaktør ved Android Central, til Lifewire via WhatsApp-melding. De peker på det faktum at smarttelefoner har sett stort sett like ut en stund.

The Case for Bendy Phones

En gang litt mer enn science fiction, kan du nå gå til en butikk og gå ut med en telefon som kan brettes på midten. Galaxy Z Fold 4 og Galaxy Z Flip 4 er nå fjerde generasjon av Samsungs sammenleggbare enheter, en gjentakelseshastighet som har gjort det mulig for Samsung å bygge videre på den første suksessen og forbedre feilene.

Sammenleggbare telefoner kommer vanligvis i to varianter: En telefon som ligner på flip-telefonene på begynnelsen av 2000-tallet, som en tradisjonell smarttelefon som brettes på midten for å bli halvparten så stor. Eller noe som ligner mer på et lite nettbrett som kan lukkes og bli til noe på størrelse med en tradisjonell smarttelefon. Med den andre typen får kjøpere nettbrettlignende apper og forbedret multitasking, men i en formfaktor kan de ta hvor som helst.

Det er det faktum at de er bedre for bærbarhet; muligheten til å folde en skjerm i to er svært praktisk. Eller i tilfellet med Galaxy Z Fold 4, å ha en enhet med en utbrettbar skjerm som rivals small tablets er svært ønskelig for multitasking og produktivitet, legger Jonnalagadda til. Samsung henvender seg til folk som vil ha begge deler.

Resultatet er en populær telefonsammenkobling, med to oppdaterte modeller som sannsynligvis vil øke trekkraften i et marked der 2,2 millioner sammenleggbare enheter ble sendt i første kvartal 2022. Det høres kanskje ikke så mye ut sammenlignet med hundrevis av millioner av iPhones Apple selger, men det er en stor sak.

Av disse 2,2 millioner sammenleggbare telefonene, sto Samsungs Galaxy Z Fold 3 for mer enn halvparten-51 % av alle sammenleggbare telefoner som ble solgt i kvartalet med det navnet. Den suksessen betydde at Samsung kontrollerte 74 % av markedet – et marked der det er den største fisken av alle.

Sterke avtaler skader heller ikke Samsungs salg. Windows Centrals Daniel Rubino bemerket nylig at oppgradering til en ny Galaxy Z Flip 4 ville koste bare $99. En avtale han k alte «absurd god». Andre har rapportert tilsvarende imponerende oppgraderingstilbud direkte fra Samsung, med operatører som også tilbyr avtaler på kontrakter.

Apple's Waiting Game

Apple er det åpenbare navnet som mangler på det sammenleggbare markedet så langt, selv om ryktene fortsetter å svirre om at det snart vil lansere en egen sammenleggbar iPhone. Vi må kanskje vente til 2025 før det skjer, men det er et marked Apple sannsynligvis ikke vil være i stand til å motstå for alltid.

Grunnene til at kunder kanskje vil eie en sammenleggbar iPhone er mange og varierte, og de er de samme grunnene til at folk som eier sammenleggbare Android-telefoner elsker dem så mye.

Det er det faktum at de er bedre for portabilitet; muligheten til å brette en skjerm i to er svært praktisk.

iMore seniorredaktør Christine Romero-Chan har tidligere laget etuiet for en sammenleggbar iPhone, og sa at det å bruke jeans og leggings for kvinner gjør det vanskelig å pakke en stor iPhone i lommene. En iPhone som ble foldet sammen for å bli halvparten av størrelsen, ville definitivt hjelpe der, samtidig som den opprettholder premiumfunksjonene hun har kommet til å stole på.

For iPhone-brukere fortsetter ventetiden, men Jonnalagadda sier de forventer at sammenleggbare enheter vil «samle ytterligere fart etter hvert som andre produsenter blir med i kampen». Apple er den andre skoen alle forventer å slippe.

Anbefalt: