Multitaskers bør oppdateres til Windows 11 akkurat nå

Innholdsfortegnelse:

Multitaskers bør oppdateres til Windows 11 akkurat nå
Multitaskers bør oppdateres til Windows 11 akkurat nå
Anonim

Key takeaways

  • Windows 11 rulles nå ut til kunder over hele verden i et forskjøvet utgivelsesformat.
  • Selv om hver ny funksjon ikke er tilgjengelig ennå, er det fortsatt mye å glede seg over.
  • Nye multitasking- alternativer gjør det enklere å jobbe i flere vinduer, lage spesifikke skrivebordsarrangementer og mer.

Image
Image

Selv om det kan være fristende å vente på flere oppdateringer og funksjoner, er ryggraden i Windows 11 allerede vel verdt å laste ned takket være de oppdaterte multitasking- alternativene.

Windows 11 er endelig her, men Windows 10 forsvinner ikke med det første. For mange mennesker kan endringene som er gjort i grensesnittet i Windows 11 føles som mye, og det kan være fristende å lene seg tilbake og bare holde seg til det du vet. Men hvis du er en som gjør mye multitasking, eller er avhengig av tilgjengelighetsfunksjoner for å hjelpe deg med å komme deg rundt datamaskinen din, kan det bare være verdt å oppdatere til Windows 11 før heller enn senere.

Jada, det kan hende det ikke har de samme nøyaktige optimaliseringene som Windows 10 har etter år med oppdateringer, men det betyr ikke at det nye operativsystemet ikke er på god vei. Ytelsen er allerede jevn, og noen av endringene som er gjort i hvordan du multitasker i Windows 11 er store steg over det vi har hatt på Windows 10.

Not Just Eye Candy

En av de mest merkbare endringene i Windows 11 er introduksjonen av varmere ikoner og farger, samt sentreringen av den ikoniske Start-menyen. Dette er en enorm endring fra venstrehåndsorienteringen vi har blitt vant til, og den trekker mer fra Googles Chrome OS enn tidligere Windows Start-erstatninger.

Det kan ta litt tid å bli vant til, men etter at du har funnet deg til rette i de lysere fargene og de mer avrundede hjørnene, er det generelle utseendet til Windows 11 mye mer fristende enn Windows 10. Det er ikke en stor forskjell, men noen ganger kan til og med de små tingene bidra til å gjøre dagen litt bedre.

Selvfølgelig stopper ikke endringene der. Selv om det nye utseendet til Windows 11 er forfriskende, er dette ikke bare en visuell oppdatering.

Image
Image

Windows 11 introduserer også flere nye funksjoner designet for å gjøre multitasking mye enklere. Som en som ofte har flere vinduer og faner åpne, er det en stor forbedring å kunne feste dem til forskjellige deler av skjermen min i forhold til dra og slipp-metoden i Windows 10.

Jada, det fungerte på den måten, men nå kan jeg gjøre om 28-tommers skjermen min til et arbeidsområde som rommer fire vinduer, uten å måtte dimensjonere dem manuelt. Det sparer tid og gjør det lettere å gjøre jobben min. Hvis du bruker mye tid på å hoppe mellom flere vinduer, kan det være en stor tidsbesparelse å slippe å manuelt sette opp vinduene der du vil ha dem. Alt du trenger å gjøre nå er i stedet å klikke i øverste hjørne og velge hvor du vil at vinduet skal gå.

Det er også den ekstra fordelen ved å kunne sette opp flere skrivebord på datamaskinen din, noe som gjør det enkelt å bytte fra ting som arbeid til en mer personlig layout. Eller, hvis du bruker flere hatter, kan du til og med endre hvordan skrivebordet ditt er arrangert, avhengig av hvilken jobb du gjør på den tiden.

Tilgjengelighet

Microsoft sier at tilgjengelighet var et kjernefokus i designen bak Windows 11, og selv om den inneholder de kjente teknologiene folk har blitt vant til - Windows talegjenkjenning, hørselshemmede, Forteller og forstørrelsesglass - kommer det også med noen endringer.

Image
Image

Nå er operativsystemets tilgjengelighets alternativer lettere å finne, og Microsoft har endret måten Windows høres ut på. De nye lydene skal være mindre aggressive og mer nyttige for de som er avhengige av spesifikke lyder for å få ting gjort på datamaskinene sine. Du kan også enklere justere utseendet og følelsen til musepekeren, samt endre berøringsinnstillingene for enheten din for å hjelpe deg å vite hvor den registrerer berøringen din.

I kjernen er Windows 11 allerede i ferd med å bli en solid Windows 10-etterfølger. Du trenger ikke skynde deg å laste ned det nyeste operativsystemet ennå, og det vil sannsynligvis ta måneder før vi ser den fullt realiserte versjonen og alle funksjonene Microsoft har lovet. Men hvis du vil ha et operativsystem som er lettere for øynene og fullpakket med bedre tilgjengelighet og multitasking-funksjoner, anbefaler jeg på det sterkeste å laste det ned nå og prøve det.

Anbefalt: