Hva er en enkelt DIN-bilstereo?

Innholdsfortegnelse:

Hva er en enkelt DIN-bilstereo?
Hva er en enkelt DIN-bilstereo?
Anonim

DIN er en bilstereostandard som ble laget av det tyske standardorganet Deutsches Institut für Normung (DIN). Den spesifiserer en høyde og bredde for bilhodeenheter. Når en enhet omtales som en enkelt DIN bilstereo, eller en enkelt DIN bilradio, betyr det at det er høyden og bredden som er skissert i DIN-standarden.

Hva er DIN-standarden?

Bilprodusenter og bilstereoprodusenter over hele verden bruker denne standarden, og det er grunnen til at de fleste hovedenheter kan byttes ut. Selv om ledningene ikke er standardiserte, er DIN-standarden grunnen til at du kan erstatte OEM bilstereoanlegg med ettermarkedsenheter.

Selv om DIN-standarden kun spesifiserer én enkelt høyde og bredde, produserer hovedenhetsprodusenter også enheter som er dobbelt så høye. Disse dobbelthøye enhetene omtales som dobbel DIN siden de er dobbelt så høye som den enkle DIN-standarden. Et lite antall hovedenheter er 1,5 ganger høyere enn DIN-standarden, noe som teknisk sett gjør dem til 1,5 DIN.

Image
Image

Hvordan finne ut om bilradioen din er singel DIN

Den enkleste måten å finne ut om en bilradio er enkelt DIN, er å måle den. Hvis radioen er omtrent to tommer høy, er det sannsynligvis en enkelt DIN. Hvis den er omtrent fire tommer høy, er den dobbel DIN. En 1,5 DIN radio, som er noe sjelden, faller mellom disse målingene. Det er ingen andre standardiserte DIN-mål.

Noen kjøretøy er vanskeligere enn andre. For eksempel, hvis en dash har tre vertik alt stablede spor som alle er omtrent to tommer høye, og bare én tas opp av en OEM-radio, så er det sannsynligvis en vanlig enkelt DIN-hodeenhet. I slike tilfeller er det vanskelig å si om en større hovedenhet kan få plass.

I de fleste tilfeller ble konsoller med mellomrom over eller under en enkelt DIN-hodeenhet opprinnelig designet for å huse en CD-spiller eller et annet lydutstyr. I en slik situasjon kan enkelte bilforhandlere og lydspesialister ha origin alt fabrikkutstyr liggende.

bunnlinjen

Når du er klar til å erstatte din enkelt DIN-bilradio, er det enkleste alternativet å kjøpe en enkelt DIN-ettermarkedsenhet. Selv om det noen ganger er små forskjeller i passform og finish, er de fleste enkelt DIN-ettermarkedsenheter designet for å bli installert i en justerbar krage som forenkler installasjon i nesten alle enkelt DIN-spor.

Erstatte en enkelt DIN-radio med dobbel DIN

Siden doble DIN-hodeenheter er dobbelt så høye som enkle DIN-hodeenheter, kan du alltid gå fra dobbel til enkel, men det motsatte kan være en utfordring.

Før du prøver en slik oppgradering, er det viktig å først måle sporene og bekrefte at de er tilgjengelige. Det ekstra sporet skal være to tommer høyt. Noen biler har dummy-spor som ser ut som de er designet for å akseptere en enhet som en CD-spiller, men er beregnet for lagring. En slik åpning kan passe til en 1,5 DIN-enhet, eller den kan være for liten.

Du kan også finne ut at det ikke er noe avtagbart deksel, og selv om du fjernet huset, kan det være rot med ledninger eller kanaler som hindrer installasjon av en dobbel DIN-hodeenhet.

Dash Space og andre vanskeligheter

Forutsatt at konsollen din har plass, er det neste problemet du støter på ledningene. Selv om du bytter ut en enkelt DIN-hodeenhet med en dobbel DIN-hodeenhet, vil du vanligvis oppdage at ledningsnettkontaktene ikke er de samme. Det betyr at du enten må finne en adapter eller bruke et koblingsskjema for å skjøte en ny kontakt inn i det eksisterende ledningsnettet.

Det neste problemet du kan støte på er at selv om konsollen har et tomt spor under hovedenheten, kan det være støpt inn i dashbordet. Selv om den er flyttbar, passer den sannsynligvis ikke til noe mer enn en enkelt DIN-enhet som en CD-spiller. Hvis du vil bytte ut en enkelt DIN-hodeenhet med en dobbel DIN-enhet, må du kanskje kutte ut delen av dashbordet som skiller de to sporene.

Hvis kjøretøyet ditt har mulighet for en dobbel DIN-hodeenhet, kan du kanskje bytte ut den eksisterende dash- eller midtkonsollen med en som er designet for en dobbel DIN-hodeenhet.

Hvorfor Double DIN?

Før du går gjennom alt arbeidet med å erstatte din enkle DIN-radio med en dobbel DIN-hodeenhet, spør deg selv om det er verdt det. Selv om doble DIN-hodeenheter har mer eiendom for funksjoner som berøringsskjermer og intern plass til funksjoner som kraftige forsterkere og innebygde CD-vekslere, øker disse utgiftene raskt.

Hvis du leter etter en stor berøringsskjerm, kan du finne enkle DIN-hodeenheter med uttrekkbare skjermer. Du kan også legge til komponenter som en ekstern forsterker eller CD-veksler uten å kutte i dashbordet, og du kan kanskje bruke det ekstra enkelt DIN-sporet for en grafisk equalizer eller en annen nyttig lydkomponent.

FAQ

    Hva er den beste single-DIN bilstereoen?

    Sony DSX-GS80 er det kraftigste enkelt-DIN-systemet som er tilgjengelig, som er en grunn til at det er inkludert i Lifewires anmeldelse av de beste bilstereosystemene i 2021.

    Hva er den beste single DIN-bilstereoen med skjerm?

    Hvis du leter etter en enkelt DIN-enhet med berøringsskjerm, kan du ikke gå g alt med Dual Electronics CDVD156BT og dens 7-tommers uttrekkbare eller flyttbare berøringsskjerm. En annen anbefaling er Sonys XAV-AX8000 9-tommers flytende berøringsskjerm-hodeenhet.

Anbefalt: