Hvordan aktiverer du den trådløse ruterens innebygde brannmur

Innholdsfortegnelse:

Hvordan aktiverer du den trådløse ruterens innebygde brannmur
Hvordan aktiverer du den trådløse ruterens innebygde brannmur
Anonim

What to Know

  • Få tilgang til ruterens konfigurasjonsside. Finn en oppføring merket Brannmur (eller lignende). Velg Aktiver.
  • Velg Lagre og Bruk. Vent mens ruteren starter på nytt.
  • Legg til brannmurregler og tilgangskontrolllister for å møte dine sikkerhetsbehov.

Denne artikkelen forklarer hvordan du aktiverer og konfigurerer ruterens innebygde brannmur. Den inneholder også informasjon om hvordan du finner ut om ruteren din har en brannmur. Denne artikkelen gjelder for de fleste nyere trådløse rutermodeller.

Aktiver og konfigurer ruterens innebygde brannmur

En brannmur er et kraftig forsvar mot hackere og nettkriminelle. Overraskende nok har mange brukere en robust brannmur tilgjengelig og er ikke klar over det. De fleste trådløse Internett-rutere inneholder en innebygd, maskinvarebasert brannmur, og med mindre den er aktivert, ligger den i dvale.

Ruter varierer, men den generelle tilnærmingen for å aktivere og konfigurere den innebygde brannmuren din er som følger:

  1. Få tilgang til ruterens konfigurasjonsside.
  2. Finn en oppføring merket Brannmur, SPI-brannmur eller noe lignende.
  3. Velg Aktiver.
  4. Velg Lagre og deretter Bruk.

  5. Etter at du har valgt Apply, vil ruteren sannsynligvis oppgi at den kommer til å starte på nytt for å bruke innstillingene.
  6. Konfigurer brannmuren din ved å legge til brannmurregler og tilgangskontrolllister som oppfyller dine tilkoblings- og sikkerhetsbehov.

    Når du har fullført konfigureringen av brannmuren slik du vil ha den, test brannmuren for å sikre at den gjør det du forventer.

Sjekk ruteren din for en innebygd brannmur

For å finne ut om ruteren din har en innebygd brannmur, åpne et nettleservindu og logg inn på ruterens administrative konsoll ved å skrive inn ruterens IP-adresse. Ruteren din har sannsynligvis det som er kjent som en ikke-rutbar intern IP-adresse, for eksempel 192.168.1.1 eller 10.0.0.1.

Alle rutere tilbyr grunnleggende brannmurbeskyttelse, men mange har mer sofistikert brannmurfunksjonalitet.

Nedenfor er standard admin-grensesnittadresser som brukes av noen vanlige produsenter av trådløse ruter. Se den spesifikke ruterens håndbok for riktig adresse.

  • Linksys: 192.168.1.1 eller 192.168.0.1
  • DLink: 192.168.0.1 eller 10.0.0.1
  • ASUS: 192.168.1.1
  • Buffalo: 192.168.11.1
  • Netgear: 192.168.0.1 eller 192.168.0.227

Etter at du har logget på ruterens administrative konsoll, se etter en konfigurasjonsside merket Security eller Brannmur. Dette indikerer at ruteren din har en innebygd brannmur som en av funksjonene.

Om brannmurer

En brannmur er den digitale ekvivalenten til en trafikkbetjent som kontrollerer nettverksgrensene dine. Den kan brukes til å hindre trafikk fra å komme inn eller ut av nettverket ditt.

Det finnes flere forskjellige typer brannmurer, både maskinvare- og programvarebaserte. Operativsystemer har ofte en programvarebasert brannmur, mens brannmuren i ruteren din er maskinvarebasert.

Brannmurer bidrar til å forhindre internettbaserte, portbaserte angrep. Brannmurer kan også stoppe en infisert datamaskin i nettverket ditt fra å angripe andre datamaskiner ved å hindre skadelig trafikk fra å forlate nettverket.

Image
Image

Windows har hatt en innebygd programvarebasert brannmur siden Windows XP, mens Mac-maskiner har en brannmur som kan aktiveres i System Preferences > Sikkerhet & Personvern.

Anbefalt: