De 7 beste programvarene for hjemmedesign i 2022

Innholdsfortegnelse:

De 7 beste programvarene for hjemmedesign i 2022
De 7 beste programvarene for hjemmedesign i 2022
Anonim

Våre toppvalg

Best sammenlagt: SketchUp Pro

"Utvilsomt den beste programvaren for hjemmedesign der ute."

Best for DIY Home-entusiaster: Home Designer Pro

"Det beste for DIY-entusiaster."

Best for brukervennlighet: Sweet Home 3D

"Du kan lage rette, runde eller skrånende vegger med nøyaktige dimensjoner, med bare musen og tastaturet."

Beste budsjett: Tot alt 3D Home, Landscape & Deck Premium Suite

"Last opp dine egne skisser eller velg blant 14 000 prøver for å komme i gang med planleggingen."

Beste online: Space Designer 3D

"En nettbasert app som lar deg planlegge og visualisere ditt ideelle hjem, bare ved å bruke nettleseren."

Best for mobil: Homestyler

"Homestyler er en gratis app, og tilgjengelig på både iOS- og Android-mobilplattformer."

Best Splurge: Chief Architect Premier

"Hvis budsjettet ikke er en bekymring, er det det beste som finnes, punktum."

Beste tot alt sett: SketchUp Pro

Image
Image

Med sitt omfattende funksjonssett, avanserte 3D-modelleringsverktøy og nettfora med alt fra opplæringsprogrammer til diskusjoner, er SketchUp Pro uten tvil den beste programvaren for hjemmedesign der ute.

SketchUp Pro lar deg enkelt designe svært nøyaktige 3D-modeller av hjem (og andre lignende strukturer), alt ved hjelp av enkle klikk-og-slipp musehandlinger. Bare velg fra en av de mange forhåndslastede malene, velg en visning og du er klar til å gå. I tillegg til 3D-modeller kan du også lage planer, forhøyninger, detaljer, tittelblokker og mye mer ved å bruke "LayOut"-verktøyet. Den er også flott for å lage presentasjonsdokumenter, og støtter alt fra utkast til vektorillustrasjoner. Programmet gjør det enkelt å gjøre modeller om til animerte gjennomganger og flyovers som forklarer hver detalj.

Du kan også legge til elementer som linjearbeid, teksturer og skygger i 2D-dokumenter. Deretter er det dimensjoneringsverktøyene, som festes til kantene på modellene og lar deg raskt stille inn format, skala og presisjonsnivå for viste mål. Fra arkitekter og byggherrer til ingeniører og byplanleggere, SketchUp kan brukes av alle. De opprettede designdokumentene kan eksporteres som PDF-er, bilder og CAD-filer.

En av de mest imponerende funksjonene til SketchUp Pro er 3D Warehouse, et enormt bibliotek med gratis 3D-modeller. Du kan velge fra et stort utvalg av 3D-objekter og bruke dem i hjemmets design.

Best for gjør-det-selv-hjemmeentusiaster: profesjonell hjemmedesigner

Image
Image

Vil du ikke bry deg med å ansette en arkitekt og heller designe ditt perfekte hjem selv? Ikke se lenger enn Home Designer Pro, det beste for DIY-entusiaster.

Home Designer Pro kommer fra stallen til sjefsarkitekt og tilbyr en lastebil med verktøy for interiørdesign, ombygging, friluftsliv og kostnadsberegning. Disse har allment aksepterte standarder for de fleste byggeskikk, og gjør dermed det å lage ditt eget prosjekt til en cakewalk. Enten du vil lage et enkeltrom eller et helt hus, kan Home Designer Pro gjøre alt. Den lar deg legge til skap, plassere møbler og til og med male vegger.

Programvaren har et omfattende bibliotek med 3D-arkitekturobjekter som kan legges til design. Du kan rotere symboler i forskjellige plan, og velge å få CAD-blokken til å oppdateres automatisk etter hvert som objekter endres. Det er mulig å angi høyder etter absolutte eller relative posisjoner, og programmet lar deg referere til tilstøtende etasjer for utforming av dekk med flere lag. Du kan tilpasse rometiketter, redigere flere elementer (f.eks. alle skap) sammen med én kommando, samt lage arkitektoniske blokker som kan flyttes som én og lagres i biblioteket. Andre funksjoner inkluderer muligheten til å rotere og reversere planer, egendefinerte vannmerker, live layoutvisninger og merkede bildetekster.

Home Designer Pro lar deg sikkerhetskopiere hele planen for enkel deling, sol- og skyggekontroller, ta opp gjennomganger og mer. Det er mye CAD-funksjonalitet lagt inn i blandingen også.

Best for brukervennlighet: Sweet Home 3D

Image
Image

De fleste hjemmedesignprogrammene er ganske kompliserte og har litt av en læringskurve. Når det er sagt, er det noen som er ganske enkle å bruke, som Sweet Home 3D, og det er gratis.

Med Sweet Home 3D kan du lage rette, runde eller skrånende vegger med nøyaktige dimensjoner, med kun mus og tastatur. Programvaren lar deg sette inn dører og vinduer i vegger ved å dra dem inn i planen. Du kan legge til møbler til modellen din ved å bruke en omfattende, søkbar katalog, som er organisert etter kategorier som kjøkken, stue, soverom og bad. For hvert element som legges til (f.eks. vegg, gulv), er det mulig å endre farge, tekstur, størrelse, tykkelse, plassering og orientering.

Når du designer hjemmet i 3D, kan du samtidig se det i 3D fra et luftfoto, eller navigere fra et virtuelt besøkssynspunkt. Sweet Home 3D lar deg kommentere planen med romområder, dimensjonslinjer, tekster og piler. Programmet kan til og med lage fotorealistiske bilder og videoer med sin evne til å tilpasse lysene. Du kan importere eksisterende hjemmeplaner for å legge til dem, og eksportere opprettede design som PDF-er og vektorbilder.

Funksjonene til Sweet Home 3D kan forbedres ved hjelp av en rekke plug-ins. Programmet kjører på Windows, macOS, Linux og Solaris.

Beste budsjett: Tot alt 3D Home, Landscape & Deck Premium Suite

Image
Image

Home, Landscape & Deck Premium Suite-programvaren fra Total 3D er full av alternativer og tilbyr nesten ubegrenset rom for kreativitet mens du designer rom og hager, alt for bare $29,99. Du kan laste opp dine egne skisser av drømmehjemmet ditt eller velge mellom 14 000 prøver for å komme i gang med planleggingen. For å se hvordan dine egne møbler vil se ut i forskjellige design, kan du importere digitale bilder av dine nåværende stykker og tekstiler eller bruke en katalog med 20 000 merkevareprodukter. Visualiser nesten alle muligheter med tilpassede vinduer, dører, gulv, tepper, tak, hvitevarer, malingsfarger og tapet. Et how-to-videobibliotek tilbyr trinnvise instruksjoner for å navigere i programvaren, og over 2500 bilder av hjem og landskap kan gi inspirasjon eller veiledning. Sammenlignet med andre programmer som kan koste hundrevis av dollar, har dette programmet mye å tilby for en brøkdel av prisen.

Beste online: Space Designer 3D

Image
Image

Hvis du tror bare skrivebordsprogrammer er gode for hjemmedesign, kan du ikke ta mer feil. Space Designer 3D er en nettbasert app som lar deg planlegge og visualisere ditt ideelle hjem, bare ved å bruke nettleseren din.

Å komme i gang med Space Designer 3D er en tur i parken, og alt du trenger er en konto. Appen lar deg tegne plantegninger fra kjellere til tak, og du kan tilpasse interiørdesignen din med mer enn 5 000 forskjellige møbler og materialer, egnet for både bolig- og næringsbruk. Nettappen gjør det enkelt å visualisere det opprettede prosjektet ditt i sanntid, både i 2D og 3D. Space Designer 3D kan simulere naturlig lys realistisk, avhengig av GPS-koordinatene og tidspunktet på dagen. Gjengivelsesmotoren kan transformere 3D-objekter til fotorealistiske bilder med bare et klikk, og nivåene kan redigeres uavhengig gjennom 2D-planløsningen. Det er mulig å ha flere alternativer for utformingen av planløsningen eller interiøret, og det er grunnen til at Space Designer 3D inkluderer forskjellige versjoner av et enkelt prosjekt, med muligheten til å raskt bytte mellom flere design.

Space Designer 3D tilbyr flere planer, og du kan velge den som best passer dine (eller organisasjonens) behov.

Best for mobil: Homestyler

Image
Image

Vil du få gjort litt hjemmeplanlegging når du er på farten? Det er ikke nødvendig å slepe rundt på en bærbar datamaskin, siden smarttelefonen din vil klare seg fint. Bare installer Homestyler, og kom i gang.

En kraftig app for hjemmedesign, Homestyler tilbyr en myriade av funksjoner. Bare ta et bilde av plassen din, og prøv ut flere veggfarger, dekorartikler og møbelprodukter fra faktiske merker. Du kan ikke bare plassere høykvalitets 3D-modeller av forskjellige gjenstander i det virtuelle rommet, men til og med henge lysarmaturer fra taket. Appen gjør det svært enkelt å visualisere ulike produktkombinasjoner, og lar deg se hvordan realistiske modeller av merkede tepper, malerier, speil og mer vil se ut i rommet ditt. Siden Homestyler er en fellesskapsbasert app, kan du bla gjennom designene som er sendt inn av andre brukere for å få litt inspirasjon. Du kan selvfølgelig også legge ut dine egne kreasjoner og dele dem via e-post og Facebook.

Homestyler er en gratis app, og tilgjengelig på både iOS- og Android-mobilplattformer.

Beste Splurge: Chief Architect Premier

Image
Image

Chief Architect Premier er først og fremst rettet mot profesjonelle arkitekter og boligplanleggere, og er uten tvil den mest omfattende programvaren for hjemmedesign du kommer til å komme over. Hvis budsjettet ikke er et problem, er det det beste som finnes, punktum.

Chief Architect Premier er fullt i stand til å håndtere alle typer bolig- og lette kommersielle designprosjekter. Når du tegner elementer (f.eks. vegger), lager programvaren automatisk en 3D-modell. Den kan generere en liste over materialer og bruke kraftige byggeverktøy til å produsere byggedokumenter, komplett med tomte- og innrammingsplaner, seksjonsdetaljer og forhøyninger. Chief Architect Premiers 3D-gjengivelse og visualiseringsfunksjoner lar deg se opprettede modeller fra forskjellige vinkler. Du kan også utforske 360-graders sfæriske visninger lok alt og i skyen, samt bygge dem inn på nettsteder for interaktiv navigering. For tverrsnitt og høyder kan programvaren legge til automatiske etiketter og fylle ut kameraforklaringer med layoutinformasjon. Med nesten ubegrensede muligheter for alt fra rom og vegger til fundamenter og til og med elektriske/HVAC-systemer, lar Chief Design Premier deg lage de mest intrikate hjemmedesignene, med minimal innsats.

Programvaren har en enorm katalog med 3D-objekter og lar deg eksportere/eksportere data i en rekke formater. Chief Architect Premier er tilgjengelig for både PC og Mac.

Objektbibliotek – De beste programvarepakkene for hjemmedesign inkluderer biblioteker med gratis gjenstander, som møbler og inventar, som teller i tusenvis. For mer fleksibilitet, se etter programvare for hjemmedesign som støtter import av enda flere objekter fra SketchUps 3D-varehus. Noe programvare lar deg også kjøpe flere objekter som tilleggskjøp.

Cost estimator – Programvare for hjemmedesign gjør det enkelt for drømmene dine å overgå realistiske budsjettbegrensninger. Se etter programvare som inkluderer en innebygd kostnadsberegning som kan holde styr på den anslåtte prislappen for bygging eller renovering.

Takveiviser – Når du designer et hjem fra grunnen av, spiller taket en stor rolle i det generelle utseendet til strukturen. Noe hjemmedesignprogramvare krever at du har mye spesialkunnskap, eller går gjennom en komplisert prosess, for å designe taket. Se etter programvare som inkluderer en flott takveiviser som er i stand til å automatisere prosessen med å designe et tak som oppfyller dine estetiske mål samtidig som det forblir strukturelt solid.

Anbefalt: