Hvordan deaktiverer du beskyttet modus i Internet Explorer

Innholdsfortegnelse:

Hvordan deaktiverer du beskyttet modus i Internet Explorer
Hvordan deaktiverer du beskyttet modus i Internet Explorer
Anonim

What to Know

  • I Internet Explorer, velg Tools > Internett alternativer > Security fane > fjern merket av Aktiver beskyttet modus > OK.
  • Hvis du leter etter en mer avansert måte å deaktivere beskyttet modus på, bruk Windows-registeret.

Denne artikkelen forklarer hvordan du deaktiverer beskyttet modus i Internet Explorer gjennom nettleseren og gjennom Windows-registeret. Trinnene gjelder for Internet Explorer versjoner 7, 8, 9, 10 og 11, når de er installert på Windows 10, Windows 8, Windows 7 eller Windows Vista.

Microsoft støtter ikke lenger Internet Explorer og anbefaler at du oppdaterer til den nyere Edge-nettleseren. Gå til nettstedet deres for å laste ned den nyeste versjonen.

Internet Explorer-metode

For å deaktivere beskyttet modus i Internet Explorer:

  1. Åpne Internet Explorer.

    Image
    Image

    Beskyttet modus hjelper til med å forhindre skadelig programvare fra å utnytte sårbarheter i Internet Explorer, og beskytter datamaskinen din mot de vanligste måtene hackere kan få tilgang til systemet på.

  2. Fra kommandolinjen, gå til Tools > Internett alternativer.

    Image
    Image

    I Internet Explorer 9, 10 og 11 vises Tools-menyen når du trykker Alt-tasten én gang. Se hvilken versjon av Internet Explorer har jeg? hvis du ikke er sikker.

  3. Velg Security-fanen.
  4. I den nedre halvdelen av dette vinduet, rett over de flere knappene du ser, fjerner du merket for Aktiver beskyttet modus, og velg deretter OK.

    Image
    Image

    Dette vil kreve en omstart av Internet Explorer, som du kanskje har sett ved siden av avmerkingsboksen i dette trinnet.

  5. Velg OK hvis du blir bedt om en Advarsel! dialogboks, med beskjed om at De gjeldende sikkerhetsinnstillingene vil sette datamaskinen din i fare.
  6. Lukk Internet Explorer og åpne den igjen. Du kan bekrefte at beskyttet modus virkelig er deaktivert ved å sjekke innstillingen på nytt, men det skal også være en kort melding nederst i Internet Explorer som sier at den er slått av.

Bekreft at beskyttet modus virkelig er deaktivert ved å sjekke innstillingen på nytt, men det skal også være en kort melding nederst i Internet Explorer som sier at den er slått av.

Prøv igjen å besøke nettstedene som forårsaket problemene dine for å se om det hjalp å tilbakestille Internet Explorer-sikkerhetsinnstillingene på datamaskinen.

Så viktig som beskyttet modus er, det har vært kjent for å forårsake problemer i spesifikke situasjoner, så å deaktivere den kan være fordelaktig ved feilsøking av visse scenarier. Ikke deaktiver den med mindre du har grunn til å tro at den forårsaker et stort problem i Internet Explorer. Hvis den ellers oppfører seg norm alt, er det tryggest å holde den aktivert.

Windows-registermetode

En avansert måte å deaktivere beskyttet modus i Internet Explorer er gjennom Windows-registeret.

  1. Åpne registerredigering.

    Image
    Image
  2. Bruk mappene til venstre for å åpne følgende nøkkel i HKEY_CURRENT_USER-strukturen:

    
    

    Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internettinnstillinger\

  3. I nøkkelen for Internett-innstillinger åpner du Zones undernøkkel og åpner deretter den nummererte mappen som tilsvarer sonen du vil deaktivere beskyttet modus i.

    • 0: Lokal datamaskin
    • 1: Intranett
    • 2: pålitelige nettsteder
    • 3: Internett
    • 4: Begrensede nettsteder
  4. Opprett en ny REG_DWORD-verdi k alt 2500 innenfor sonen.

    Image
    Image
  5. Åpne den nye verdien og angi den som 3 for å deaktivere beskyttet modus (0 aktiverer den).

    Image
    Image

Se denne superbrukertråden om administrasjon av beskyttet modus-innstillinger i registeret for mer informasjon.

Mer informasjon om IE-beskyttet modus

  1. Beskyttet modus er ikke tilgjengelig med Internet Explorer installert på Windows XP. Windows Vista er det tidligste operativsystemet som støtter det.
  2. Det finnes andre måter å åpne Internett- alternativer på. Den ene er med kontrollpanelet, men en enda raskere metode er gjennom en ledetekst eller Kjør-dialogboksen, ved å bruke inetcpl.cpl-kommandoen.

    En annen er via Internet Explorers menyknapp øverst til høyre i programmet (som du kan utløse med Alt+X hurtigtast).

  3. Du bør alltid holde programvare som Internet Explorer oppdatert. Se hvordan du oppdaterer Internet Explorer hvis du trenger hjelp.
  4. Beskyttet modus er deaktivert som standard bare i klarerte nettsteder og lokale intranettsoner, og det er grunnen til at du manuelt må fjerne merket for Aktiver beskyttet modus på Internett og begrensede nettsteder soner.
  5. Noen versjoner av Internet Explorer på enkelte versjoner av Windows kan bruke det som kalles Enhanced Protected Mode. Dette finnes også i vinduet for Internett- alternativer, men under fanen Advanced. Hvis du aktiverer forbedret beskyttet modus, må du starte datamaskinen på nytt for at den skal tre i kraft.

Anbefalt: