Ikeas virtuelle designverktøy bruker kunstig intelligens for å skape ditt drømmehjem

Ikeas virtuelle designverktøy bruker kunstig intelligens for å skape ditt drømmehjem
Ikeas virtuelle designverktøy bruker kunstig intelligens for å skape ditt drømmehjem
Anonim

Ikea er ikke alltid kjent for å fremme teknologiområdet, ettersom billige svenske kjøttboller og forvirrende bruksanvisninger ikke teller.

Detaljhandelsgiganten ønsker imidlertid å endre denne oppfatningen med lanseringen av Ikea Kreativs Scene Scanner, som annonsert i et offisielt blogginnlegg fra selskapet. Dette virtuelle designverktøyet bruker smart AI-forbedret teknologi for å la forbrukere prøve møbler før de forplikter seg til et kjøp.

Image
Image

Hvordan fungerer det? Last ned og installer Ikea iOS-appen og skann rommet ditt ved hjelp av den innebygde analysatoren. Du kan slette ethvert møbel fra skanningen og erstatte det med noe fra Ikea-katalogen. Hvis du ikke føler deg komfortabel med å skanne ditt eget hjem, er det 50 virtuelle utstillingslokaler å arrangere møbler i.

Skanneprosessen virker litt tungvint, og krever nok bilder til å ta et panoramabilde og noe snurring av smarttelefonen, men Ikea sier at programvaren bruker disse bildene til å lage en "vidvinkel, interaktiv kopi av rommet, med nøyaktig dimensjoner og perspektiv."

Image
Image

Ikea Kreativs Scene Scanner utleder ikke mål for å sikre at et møbel vil passe inn i rommet ditt, men det gir deg en ganske nær tilnærming angående størrelse, og den gir absolutt en bedre ide om gjenstandens generelle design og om det samsvarer med din nåværende estetikk.

Tjenesten er foreløpig eksklusiv for iPhones, med en Android-versjon som kommer senere på sommeren. Scene Scanner er foreløpig kun for innbyggere i USA, med en verdensomspennende lansering som forventes neste år.

Ikea planlegger også å fortsette å oppdatere appen, og legge til støtte for takmonterte armaturer og tekstiler snart.

Anbefalt: